73

Кристина

преди 6 години

Ще се праквалифицират други кадри? Та, защо? Не малко млади хора са завършили педагогическо образовение. Смятам, че има и доста, които биха желали да работят точно това, но да не забравяме, че за момента заплащането далеч не е атрактивно и тези хора са се насочили към други области. Защо не се работи върху това да бъдат привлечени към учителската професия вместо да преквалифицираме други хора завършили съвсем друго образование?

72

Анонимен

преди 6 години

Изобщо няма да са нужни учители след 10-15 години.

71

да си го кажем

преди 6 години

Проект България се закрива, последният да затвори вратата!

70

Аз ве

преди 6 години

А за лекари че няма никои не говори добре че се смаляваме по население че статистиката на парламента да излиза а реално никои не говори истината.

69

Анонимен

преди 6 години

В тази Дива обстановка, с тази мизерна заплата щом има такъв наплив ЗА УЧИТЕЛСТВАНЕ, това говори само едно-БЕЗРАБОТИЦАТА Е ОГРОМНА.

68

Ц

преди 6 години

Хахаха.....недостиг на учители ????До 15 години няма да има кого да учат,вие бръщолевите за недостиг !!!

67

хм

преди 6 години

"Той посочи, че през тази година най-дефицитни са учителите по математика,..........."Аз съм учител по математика и търся работа.КОЛКО ДИРЕКТОРИ ЩЕ МИ ПИШАТ???

66

нереалист

преди 6 години

До ТедиТи не разбра ли, че няма полза да гледаш обявите в сайтовете на РУО? Зад всяка обява има определен човек. Учителят работи в даденото училище, лятото го пращат на борсата, есента обявяват мястото за свободно, ама вземат на работа пак същия учител. Колкото и безработни да кандидатстват за това място, няма да ги вземат на работа. Просто директорът е длъжен да обяви тази бройка за свободна, макар да има учител за това място. Така подвеждат хората, че се търсят 3000 учителя. Търсиш напразно.

65

пенко

преди 6 години

Докато чиновници ,родители и ученици са ДИКТАТОРИ над УЧИТЕЛИТЕ сме обречени !!! 8 год . бях учител в Техникум -до 1986г. Толкова бити .бити ученици не мислех ,че ще видя! Дойчинов ги биеше най-много и му казваха -ТАТО!!! Тези ученици станаха такива мъже и жени /никой не е докосвал момичетата/ ,че държавата още е на техните рамене !!!Толкова тежка е съдбата на учителите днес , че се съмнявам в отцеляването на България! "Вождовете " се подмазват ,натягат и гъзолижат!!! Колко много бой трябва!

64

ЛЕЛЕ

преди 6 години

И в София ли вече е с връзки???Последният бастион падна.

63

Анонимен

преди 6 години

Щом един учител е бюджетен служител, то назначенията трябва да са централизирани, а не еднолични.Ако един директор сам плаща заплатата на учител, то едва ли ще слуша "горните".

62

Теди

преди 6 години

Такава битка за 600 лева , а за 1500 незнам сигурно ще набият ако кандидатствам някъде

61

Теди

преди 6 години

Цяло лято показваше само изтеклите обяви въобще дните които имаше достъп до него . В някой дни изобщо не можеше да се влезе. Как тогава директорите публикуват обяви ???? Ако е нарочно значи всичко се знае на високо равнище , за всяка позиция наши хора ... Като не можеш давидиш обявата по малко кандидати . Колко удобно !!!

60

Теди

преди 6 години

Мислите ли че сайта на Рио София умишлено беше забиван цяло лято и никой не можа да го оправи ???? Мислите че е нарочно това да нямаш достъп до актуалните обяви ???

59

пенко

преди 6 години

Ако се "отреже "главата на директорчето на Математическата гимназия- учениците по-малко ли ще учат математика??.../толкова едиственна и най-важна за държавата!!!/Директорчето може да уволнява / след манипулиран конкурс/ ,а министърчето не може /след "спечелени " избори/ !!! Айде бе!! ! Всеки Антоний е парвеню, егоцентрик и Нарцис ! Тези ,които издържат/на своето/ до втория шамар !!!

58

Апокалипсис

преди 6 години

Писанките в тази статия са пълни глупости ! Училищата са окупирани от кадри на Герб и пиле не може да припари ! Съпругата ми направи магистрала до РИО и накрая я посъветваха, че трябва да си намери депутат от Герб за да започне работа ! Гербери долни, защо лъжете хората ????????????????????????????????????

57

Анонимен

преди 6 години

През 2018 учителските заплати ще се увеличат с 20%.

56

нереалист

преди 6 години

До АнонименНедей така! Може да е психолог или педагогически съветник. :)Сега е много модерно да "влизат" психолози в училище. :)

55

Теди

преди 6 години

Боже , Боже , думи нямам на моменти от поведението на някой хора .... И той учител ще става . Пази Боже сляпо да прогледа

54

Анонимен

преди 6 години

На Теди и свърши работният ден!