Питаш дали ни растат ...Ами както ни каза един стар чехски пивовар на близо 90 години в една пивоварна в Чехия, жените трябва да пият тъмна бира, за да растат тук и посочи с двете си ръце към гърдите си, а мъжете трябва да пият светло пиво, за да растат тук и посочи по-надолу.
Странен измерител имат - "пъти в месеца".Ако аз пия всеки ден сутрин, обед и вечер по една бира, това колко пъти в месеца е, 90 пъти ли? А ако пия една бира и после още една, това един път ли е или два пъти?
Аз целогодишно си пия само тъмно-Столично bock.Кен или бутилка.Супер бира!А понякога през лятото Старопрамен кен или наливен!
До маркиз Дьо ла ПанкурВ България има няколко производителя на Крафт бира, вари се също и ейл! Стига да си заинтересован ще намериш и в най-близкия хранителен магазин до теб!!!
Че в България има ли бира ?!Или на химичния експеримент , свален от най-горния рафт на лабораторията по химия , в момент на умиление му казваме бира .
Какво расте от бирата? На жените расте отпред по-горе от тъмното пиво - там има две издатини, а на мъжете расте отпред по-долу от светлото пиво.
Всъщност в България има вековни традиции в правенето на нещо като бира, но наистина съвременният начин за правене на бира в България започва от около 1850 година в Шумен, малко по-късно и на други места. Чехът Иржи Прошек, който е в България от 1873 година, описва как шопите са правели бира от ечемик по примитивен начин.
Ми бирата е най-евтина,тоест най-достъпен алкохол.Това е причината повече хора да минават на бира,особено младите.А бирата е евтина щото бирените шефове са с силно лоби в власта и бирата няма акциз.Освен това,бирата която ни продават реално не е бира защото се прави от царевица и мая, а не от ечемик и хмел.
Всъщност, България не е държава, в която пивото е на почит, даже хич. За това говори и фактът, че тук се произвежда само "светъл лагер" и много, много рядко друг вид бира. Ако попитате някой българин да ви каже поне 5 вида бира, в повечето случаи ще е трудно, ще чуете само Светло и Тъмно. Така е защото тук нямаме традиции в това отношение, още преди години, по нашите земи траките са правили вино, не бира.
бира отдавна няма.има ментета,забравали са каксе прави истинска бира.бирата имаше трайност само седмица.
Да пиеш бира...все едно да си @икаеш на парите. Иначе през зимата е полезна,съдържа поливитамини които предпазват от настинки...ако въобще ги има в днешните бири де...
Вече се ползва изкуствена бирена мая, за икономия на хмел. Беше Е, номерът не запомних.Затова в България е евтина, иначе хубавата бира върви в германия 5-6 евро за халба
Как 14 пъти ве? Аз само един път на месец, ама като подкарам от началото на месеца и отиде до края. Няма спирка братче. Само, когато спя не пия и може би затова, малко спя.И когато пия ракия не пия бира, а ям шопска. Зимата може и винце, но бирата си я пия и нея. Нормата ми е 2 галончета на ден. Не зная много ли е малко ли е, ама са ми тамън.
Наскоро се загледах в надписите по бирата. Кутийка Пиринско - произведена в Сърбия. Старопрамен - в България. Туборг - в Турция. Кирин Ичибан - Германия...
Всеки ден поне 3 литра бира заминават... идеалната подложка за ракията.Щото все пак , който не пие да умре
Бира пием всеки ден, по литърче поне :)Ха наздраве...то кат не ни върви с жените - да си доставим радост трябва
Аз с баща ми пихме одеве Диана, тия другите ги развалиха отдавна, Диана е 2,5 литра и е 3 процента само. Има си хмел вода и ечемик. Извадихме я от фризера и глей ко става. Единствено Стелата е хубава но 2 лева за кен рядко давам :Д
Една, две, три бири... Българинът все по-голям любител на пивото