32

До 29

преди 6 години

Питаш дали ни растат ...Ами както ни каза един стар чехски пивовар на близо 90 години в една пивоварна в Чехия, жените трябва да пият тъмна бира, за да растат тук и посочи с двете си ръце към гърдите си, а мъжете трябва да пият светло пиво, за да растат тук и посочи по-надолу.

31

???

преди 6 години

Странен измерител имат - "пъти в месеца".Ако аз пия всеки ден сутрин, обед и вечер по една бира, това колко пъти в месеца е, 90 пъти ли? А ако пия една бира и после още една, това един път ли е или два пъти?

30

Анонимен

преди 6 години

Аз целогодишно си пия само тъмно-Столично bock.Кен или бутилка.Супер бира!А понякога през лятото Старопрамен кен или наливен!

29

Анонимен

преди 6 години

До маркиз Дьо ла ПанкурВ България има няколко производителя на Крафт бира, вари се също и ейл! Стига да си заинтересован ще намериш и в най-близкия хранителен магазин до теб!!!

28

маркиз Дьо ла Панкур

преди 6 години

Че в България има ли бира ?!Или на химичния експеримент , свален от най-горния рафт на лабораторията по химия , в момент на умиление му казваме бира .

27

Анонимен

преди 6 години

Какво расте от бирата? На жените расте отпред по-горе от тъмното пиво - там има две издатини, а на мъжете расте отпред по-долу от светлото пиво.

26

До 29

преди 6 години

Всъщност в България има вековни традиции в правенето на нещо като бира, но наистина съвременният начин за правене на бира в България започва от около 1850 година в Шумен, малко по-късно и на други места. Чехът Иржи Прошек, който е в България от 1873 година, описва как шопите са правели бира от ечемик по примитивен начин.

25

Анонимен

преди 6 години

Ми бирата е най-евтина,тоест най-достъпен алкохол.Това е причината повече хора да минават на бира,особено младите.А бирата е евтина щото бирените шефове са с силно лоби в власта и бирата няма акциз.Освен това,бирата която ни продават реално не е бира защото се прави от царевица и мая, а не от ечемик и хмел.

24

Анонимен

преди 6 години

а цицки и кореми растът ли ви ?

23

Анонимен

преди 6 години

Всъщност, България не е държава, в която пивото е на почит, даже хич. За това говори и фактът, че тук се произвежда само "светъл лагер" и много, много рядко друг вид бира. Ако попитате някой българин да ви каже поне 5 вида бира, в повечето случаи ще е трудно, ще чуете само Светло и Тъмно. Така е защото тук нямаме традиции в това отношение, още преди години, по нашите земи траките са правили вино, не бира.

22

няма бира

преди 6 години

бира отдавна няма.има ментета,забравали са каксе прави истинска бира.бирата имаше трайност само седмица.

21

На сянка

преди 6 години

Да пиеш бира...все едно да си @икаеш на парите. Иначе през зимата е полезна,съдържа поливитамини които предпазват от настинки...ако въобще ги има в днешните бири де...

20

Анонимен

преди 6 години

Вече се ползва изкуствена бирена мая, за икономия на хмел. Беше Е, номерът не запомних.Затова в България е евтина, иначе хубавата бира върви в германия 5-6 евро за халба

19

д-р Радев

преди 6 години

Как 14 пъти ве? Аз само един път на месец, ама като подкарам от началото на месеца и отиде до края. Няма спирка братче. Само, когато спя не пия и може би затова, малко спя.И когато пия ракия не пия бира, а ям шопска. Зимата може и винце, но бирата си я пия и нея. Нормата ми е 2 галончета на ден. Не зная много ли е малко ли е, ама са ми тамън.

18

Ъ

преди 6 години

Наскоро се загледах в надписите по бирата. Кутийка Пиринско - произведена в Сърбия. Старопрамен - в България. Туборг - в Турция. Кирин Ичибан - Германия...

17

пор

преди 6 години

Всеки ден поне 3 литра бира заминават... идеалната подложка за ракията.Щото все пак , който не пие да умре

16

Анонимен

преди 6 години

Бира пием всеки ден, по литърче поне :)Ха наздраве...то кат не ни върви с жените - да си доставим радост трябва

15

Анонимен

преди 6 години

Бира, вино -- питиета за аматьори и плюнчовци...

14

Първолет - веролетов

преди 6 години

Аз дрънкам всяка вечер водка и накрая правя фината шпакловка с бира :)

13

xxs

преди 6 години

Аз с баща ми пихме одеве Диана, тия другите ги развалиха отдавна, Диана е 2,5 литра и е 3 процента само. Има си хмел вода и ечемик. Извадихме я от фризера и глей ко става. Единствено Стелата е хубава но 2 лева за кен рядко давам :Д