129

Чета и се чудя

преди 6 години

на повечето коментари!Най-точно се е изразил този,който пише, че в скоро време ще започнат да търсят с полиция по домовете им онези абитуриенти, които не са се записали да следват и насила ще ги карат в университетите.Многото висши училища у нас са един доходоносен бизнес.Наистина, нужни са ни по-малко от 10 университета и висши у-ща.Нека да има осигурено безплатно обучение за всички, които по време на следването си поддържат успех над (5.50) и поемат ангажимент известно време да работят в Бг

128

Анонимен

преди 6 години

Господинът няма интелектуален капацитет да си върши работата, т.е. да подписва дипломите на завършилите, за това стотици хора имат невалидни дипломи - заради неговата простотия.Най-наглият гьоннсурат е този.Защо не е по затворите за злоупотребите си.

127

Фронто

преди 6 години

То не важно само колко са, а и какви са. Ще задам един `контролен` въпрос за пример: колко са депутатите с висше образование в България и колко са в Белгия,например. ( Ще се изненадате,да не кажа шокирате.)Последващ въпрос-какви са резултатите от работата на тези депутати съответно в двете страни?

126

Анонимен

преди 6 години

Щом има Калинки, които си купуват дипломи за виШУ, значи не са много висшистите. Пък и като знаем как Винету по партийна линия е взел тапия..... някой по - долу, обяснява, че среднистите били по - умни от сегашните висшисти. Да може и да е прав, но да погледне суджука и ще разбе, че и навремето *** са успявали да се сдобият с дипломи за виШУ.

125

Анонимен

преди 6 години

До MustafaТи изобщо имаш ли представа от турска история?Кой е султан Осман?Беят от Иконийския султанат, който през 13-и век е станал самостоятелен владетел (Осман Първи) и с много усилия е успял да си отвоюва в Мала Азия територия, 7 пъти по-малка от днешна България? Той дали изобщо е чувал, че на света има Българско царство?Или имаш предвид Осман Втори, който е станал султан на 14 г., а няколко години по-късно са го удушили? Това се е случило преди 400 г.Други султани Османовци НЯМА !

124

нн

преди 6 години

Проста работа бе Професоре. Приемни като при соца, както ние се явявахме на изпит за висшисти и всичко ще си дойде на мястото. Парите, да употребямам ли нецензурна дума съсипаха всички ВУЗ-ове. Просто нали, ама точно. Платеното образование, корупция и провал на системата. Парите, пък какво си научил не ме интересува, докато е така няма да има образовани хора. Сегашните висшисти не могат да се закачат на пръста на предишните среднисти. Лъжа ли е?

123

Анонимен

преди 6 години

До MustafaНа никой не му пука за вашите султани и османи хайде млъкнете малко че сте като старци с деменция с глупостите ви и сте досадни.

122

БГ в мениджъри и ит

преди 6 години

Държавата се напълни с ненужни икономисти, а сега половината народ се хвърлиха да стават и програмисти. Само в България го има феномента програмист общак и мениджър общак. Това е така защото всеки е оставен да си прави каквото си иска и накрая всички страдат. Защо продължава приема за икономисти и защо се инвестира в такива хора, като са напълно излишни?

121

Mustafa

преди 6 години

Toi i sultan Osman taka vi kazval....

120

Анонимен

преди 6 години

Прав е , но защо не каза, че и самият той е гласувал с двете ръце за 3-то и 5-то класиране за СУ , че да не се налага да си намали заплатата и привилегиите. А това че 80% от хората влизат ей тъй от скука и , че 80% от специалностите са за да се точи бюджета. В реномираните университети, всяка катедра се бори нейните студенти да разработват различни проекти, и на базата на различни успехи им се гласува бюджет и т.н. И университетите без умствен капацитет поддържат футболни и баскетболни отбори

119

ОНЗИ

преди 6 години

1. Държавното управление - ДИКТАТУРА!2. Системата на СРЕДНОТО и ВИСШЕ образование - радикални промени в контекстта на сегашното състояние на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ!3. ПРОФЕСИОНАЛНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ на завършилите специалисти директно и веднага да се отразява на СТРУКТУРАТА на учебното заведение, което ги е създало!

118

Usmzs

преди 6 години

I za ko im davat bg diplomi?! Za iadene i piene na porazia?!

117

Dr. Carther

преди 6 години

Бай *** олигорена, един от най-големите предатели в българското висше образование ще дава съвети. Той отдавна трябва да търка нара в СЦЗ, но сега дава акъл.

116

Анонимен

преди 6 години

До ГражданинНе само претенциите на местните велможи са причина за тази ситуация.В БАН е пълно с безделници, които търсят начин да изкарат някаква странична печалба. Заплатите им наистина са ниски, но пък имат възможност да ходят в институтите си само от време навреме, под претекст, че творят у дома си или събират материал за изследвания. В действителност обикалят страната и четат лекции в по няколко ВУЗ-ове на хонорар.Така припечелват и пенсионираните университетски преподаватели и БАН-аджии

115

Naco

преди 6 години

Добро,утро! Чак сега ли разбрахте,другарю Илчев?

114

Анонимен

преди 6 години

До партиен цензНа работата комунистите надделяваха над безпартийните вишистиА сега от ГЕРБа направо ги гонят.

113

Анонимен

преди 6 години

Аз като гледам какви Университети записват българите в Англия , тези англисйки университети са по-зле от СУ ... Устминстерски , Ковънтри кой ги знае тези 800++ рейтинг

112

Анонимен

преди 6 години

Няма ненужни ВУЗ има децата ви са калпави гледат мекето лекето за учене , Икономика началници да станат , но в крайна сметка стават магазинери.. И на такива магазинери , телефонисти - и хан Аспарух и коминистите им са цял живот криви , че на станали началници.. Икономиката не е наука а религия за грабеж.. Религията на капитализма.. И на всеки карерист му требва религиозно образование като в Иран ..

111

Гражданин

преди 6 години

Кой и кога ще закрие ненужните 53 ВУЗ, създадени след така нар. демокрация, за да се задоволят претенциите на местните велможи? Това е големият въпрос, който Илчев не смее да изрече. България има нужда от 1 университет и 6-7 специализирани ВУЗ - икономически, технически, медицински и т.н.

110

Безразличен граждани

преди 6 години

Ами отсявайте ги, нали това ви е работата. Ама за пари нароиха всякакви университетчета, някои от които лъжат студентите си, че ще вземат свестни дипломи.