14

гост

преди 6 години

Дори е малка 3000 лева глобата. Трябва да се научат да уважават клиентите си. Когато клиента е доволен им оставя бакшиш. Ново богаташите са много алчни за пари, но със големи глоби и затваряне на заведенията им ще се превъзпитат.

13

Плавник

преди 6 години

На снимката в другата статия се вижда, че е фискален бон. Очакваме да разберем до какво е довела проверката на КЗП.

12

гост

преди 6 години

Сами се притискат частниците понеже са мошеници. Затова много хора почиват в чужбина.

11

Плавник

преди 6 години

Във фискалната памет тази поръчка изобщо няма да я има, защото това на снимката не е фискален бон, а в най-добрия случай ще я има като една цяла сума.

10

ами

преди 6 години

ако по желание на клиента е добавен някакъв продукт - примерно крутони в пилешката супа, а в касовия апарат няма опция за таксуване? Просто по този начин са му взели пари за добавката.

9

сминдух енд чесън

преди 6 години

Каква е свободата на свободната инициатива,след като някакви прошляци ,които даже не са клиенти ще ти дават насока на поведение пък и глоби ще налагат

8

Някой

преди 6 години

Трябва да има регламент - Иначе всеки може да си поиска например някаква напитка с "щастив край". И така нестава... Е, незнам дали само в БГ има такива проблеми - По германско несъм срещел такива глупости.

7

Анонимен

преди 6 години

зависи какво е искано, сядаме на едно заведение и жената искаше на чесновата пърленка да има И кашкавал отгоре, нещо за което могат да ме таксуват допълнително (в случая не ми добавиха нищо в сметката ), но много зависи от "желанието" на клиента.Ии пак тази такса трябва предварително да бъде уговорена с клиентите, не да я видят накрая.

6

Анонимен

преди 6 години

по принцип тия институции винаги съм ги мразел но тук са прави , не може да ми вземат 2 лв за това че съм искал лука по припържен , ами ако беше суров безплатен ли щеше да е .заради няколко не нормални търговци страдат всички други

5

Анонимен

преди 6 години

Някой май притиска частниците.Изнудва ли ги, що ли.Или се опитва да доразделя обществото.Разделяй и владей.

4

д-р Исня

преди 6 години

"но такава такса не им е била начислена"Естествено, с тия държавни заплати е последвал въпроса:"Ем ся ко прайм?"И заведението е изрядно като по учебник. А фискалната памет се трие. Даже се предлага счетоводен софтуер с тази скрита функция.

3

Анонимен

преди 6 години

Правилно. Ако си решил да се поглезиш и да ти направят ястието "като мама" ще си платиш. А пък 2 лв. са баси великите пари!

2

Анонимен

преди 6 години

Ами другия път първо да се обадят на НАП не на медиите... естествено, че няма да ги хванат вече... шматки.

1

Ха,ха,хаааааааа...

преди 6 години

Ей , за това си ходим у Турция и Гърция.....ЩОТО--ТАМ СЪМ БЕЛ ЧОВЕК!!!