10

Анонимен

преди 6 години

В миналото техникумите бяха на по-високо ниво от гимназиите,защото се учеше това което се учи в гимназиите плюс професия и практика.И инжинерите учеха същото което и в техникумите,но по разширено,по-подробно.Трябва да оправят образователната система и да не учат глупости,а реални неща,които ще им бъдат полезни живота и по една професия.

9

Анонимен

преди 6 години

реалната истина е, че на системата и трябват бачкатори - дали ще са със средни и вИше - няма значение.

8

Анонимен

преди 6 години

Когато не можеш да четеш числа, се получават такива глупости! От близо 50 хил. кандидатствали, едва 13 хил. имат първо желание професионална гимназия и то и без разбивка по специалности е още по-нелепо. Интерес няма как да има, след като държавата насърчава производството на на висшисти със знания като за основно образование.

7

Анонимен

преди 6 години

Спекулация, на човек му трябва практика подкрепена с четене на книги даващи допълнителни знания. Стеория без практика е по-лошо.

6

аз

преди 6 години

Така така, да се учат да стават монтажници , че по бензиностанциите е заето всичко вече.

5

Бивш учител

преди 6 години

Между другото, за какво ли им е на децата да учат? Достатъчно е да идат в Германия, Испания или другаде, да се регистрират на социални почмощи, като безработни.И ще получанват помощи, повече от колкото получават учителите им тук.

4

Бивш учител

преди 6 години

Но-спокойно.Места във вузовете има, както има и все още амбицирани родители, децата им да имат Висше, нищо че ги правят на маймуни и там, и образованието е просто едно папага.лско повтаряне на някой преписан от някъде преди 10 години учебник, и никаква сериозна пактика по специалността. А занаят се учеше точно в техникумите, но онези техникуми, където вече ги няма, и когато още нямаше делегиран бюджет.

3

Бивш учител

преди 6 години

Техникуми отдавна няма- има гимназии. И образованието в тях е такова, все едно си завършил гимназия.Скъпо е. Да не говорим, че се закриха много техникуми, обединиха, пеобразуваха, и сега вече въобще не се обучават технически професии а все "иформационни технологии", "компютри","счетоводство и контрол" , все специалности, по които и вишистите не могат да си намерят работа, а ще дойде ден, когато няма кой да смени изгоряла крушка, или да смени и напомпа гума на автомобил, или да завари две планки.

2

Анонимен

преди 6 години

Трудна работа. Скоро няма да има кой да ти оправи водопровода или ел.инсталацията, да ти оправи хладилника или да ти сложи плочки. Самозванци много, но истински майстори малко.

1

БРАВО

преди 6 години

Повечето деца са се записали за ТВУ - Техникум по Вътрешна Украса .И 99% са ромчета .