92

някой

преди 6 години

Добре де, за да ги начислят тези такси, то следва, че съществуват като позиции в касовите апарати.Или се укриват сметките и се издават фиктивни фактури, или пък НАП и безбройните държавни агенции, министерство и организации спят!Не може на никого от съответните служби да не е направило впечатление, а се разчита на пресата или фейсбука да публикуват тези нововъведения.Защо, господа от НАП? Надявам се на коментар от заспалите и корумпирани съответни държавни служби.

91

до Бау

преди 6 години

Няма да се научат защото са селски тарикати Гладни кокошки просо сънуват !!!

90

до 85 много правилно

преди 6 години

Правилно който няма пари подписва и си заминава една почерпка и заминаваш всеки според черджето си Щом си го навил на масрафа изкарай и плати колкото пиене се изпие ама да внасяш всичкия алкохол не е правилно внеси си 3-4 бутилки ракиджас -3-4 бутилки вино и другото от заведението

89

Анонимен

преди 6 години

НЯМА ЛИ КОЙ ДА ИЗМИСЛИ ТАКСА"ВДИШАН ВЪЗДУХ" И ТАКСА "ИЗДИШАН ВЪЗДУХ"?БЪЛГАРИЯ-СТРАНАТА НА ТАКСИТЕ..ГЛОБИТЕ..ДАНЪЦИТЕ!ПРОИЗВОДСТВО НИКАКВО..САМО ПРЕЛИВАНЕ НА ПАРИ ОТ БАЧКАТОРИТЕ КЪМ ДЖОБА НА ТАРИКАТИТЕ!

88

Бау

преди 6 години

Това отличава глупавия и скоро фалиращ собственик от този, който ще има страхотен и успешен бизнес. Тези кокошкарски номера минават по един път. Заради тях губиш много клиенти и скоро си вън от бизнеса. С добро отношение се печелят клиенти и новината в този интернет свят се разпространява бързо. Няма да се научат някои дребни тарикати и това е...

87

Анонимен

преди 6 години

до 95 Брато, я се замисли първо в кой е проблема? Не е ли първо в собственика на заведението? Значи ти като ми разрешиш да си внеса алкохол, понеже си с ганьовско мислене и аз като имам същото като твоето съм готов да си внеса питиетата в заведението , аз ли съм виновен че ти ми искаш такса тирбушон без да си ми казал че ще има т5акава такса или ти? Кажи, бе!

86

Анонимен

преди 6 години

Не упреквам никой щом правиш свадба яж пии харчи не стискай Пари се печелят бъди щаслив.. Някой друго кило внесена ракия не пречи на никой всеки обича ракиика студеничка и от неговата не купешка

85

От 85

преди 6 години

От това че давате минуси на коментара ми означава, че такъв ви е начина на мислене. Някой трябва да ви обикаля и върви подир гъzа щото вие искате да мините без пари! Погледнете се отстрани .. пълни тояги сте!Тва е като да наемеш хотелска стая на цена 100 лв. и да искаш да платиш 20лв. щото си носиш чаршафи, калъфки, хавлии и мокри кърпички да си санитаризираш срамотиите!Тъй де що да плащаш 100 на тоя алчник след като у дома си зарит от спално бельо!?!?!

84

(-_-)

преди 6 години

Всеки си намира майстора.. Ще взимат докато не седне някой от тия, които обичат да се саморазправят и спретне въргала.. После като сметнат изпотрошения инвентар ще се замислят в бъдеще какви такси да измислят..

83

Анонимен

преди 6 години

до 91Тук е проблема, че тоя не е предупредил хората какво ще последва ако си внесат алкохол, докато в щатите е заявено точно и ясно- такса- тирбушон. *** и той чувал за такава такса, но нали трябва да прецака другия, не го упоменава никъде преди да се възплозват клиентите от тази услуга.

82

Анонимен

преди 6 години

до 89 Не е все едно бе, Киро олигофренски! Яденето е от заведението. Ако е все едно...то да те пуснат над океана, понеже не си си платил и за мезета.

81

Анонимен

преди 6 години

В щатите абсолютно навсякъде има corcage fee ако си внесеш бутилка. В нашия ресторант е $15 .това е така защото нормално вино от 10$ в магазина струва 40$ в ресторант. Хората си го знаят и естествено никой няма първо да ти отвори бутилката и после да те изненада.Ако ти поискат пари за нещо, за което не си бил предварително предупреден спокойно можеш да откажеш да платиш. Никой няма да рискува имиджа на заведението за 20-30$. Ако има недоволни им даваме карта за отстъпка за следващия път ..

80

Анонимен

преди 6 години

до 85Не е добре- не четеш статията. Хората са казали че само ракия и вино ще си внесат, а мезетата и другите питиета ще са от заведението. Огромна е разликата. И аз да съм собственик на заведение и да знам че от тия ще имам поне 200 кинта чиста печалба изобщо няма да се замисля колко ще ми струва верото с което ще измия чашите от внесения им отвън алкохол. Що сте такива дребнави, бе? Колко веро ще изхабиш за тия чаши? Колко вода? Колко ще ти струва? 30 стотинки, 50? 1 лев? На фона на тоя оборот

79

Киро кофражиста

преди 6 години

Това да идеш на завдение и да си носиш пиячката е голяма ганьовщинаВсе едно да се качиш на самолета и да си носиш бензина и да искаш да пътуваш без пари

78

Тъпак

преди 6 години

Длъжни са да уведомят предварително клиентите с колко ще ги прекарат. Иначе управителя да си носи таксите на гърба.

77

Анонимен

преди 6 години

и в Америка има ресторанти които позволяват внасяне на вино и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО взимат такса турбушон или - отваряне,,,но повечето хора тук само ходят по селски кръчми и тези неща не са им ясни ...не защитавам ресторантите, тва просто е факт

76

Анонимен

преди 6 години

И после се чудят защо хората ходят да почиват навън, и всеки път по-интервюта са като божикравички били много добри и професионални но видиш ли клиентът е проблемен не разбирал как да почива! Докато туризмът ни се води от хора които хал хабер си нямат от тази професия така ще е!

75

Анонимен

преди 6 години

Добре де, представете си, че сте собственик на заведение и клиент Ви заяви, че ще си внесе алкохола, че даже и пъстърмата от Кауфланд, готова и нарязана. Вие за какво ще го обикаляте, ще миете чашите и подгъзувате? Да си наеме празна зала, и да си я обзаведе и зареди с напитки и да си празнува. Що е отишъл на ресторант? Или у дома си да я направи или в палатка като новобранските през соца по малките градчета! А ако няма пари за сватба, само да подписват и толкова!

74

WTF

преди 6 години

Кракът ми няма да стъпи на нашето Черноморие. Срам ме е от сънародниците ми. Моите пари са спечелени с труд и не ги заслужават.

73

Анонимен

преди 6 години

Това никога няма да стане в изискано заведение сериозно ви говоря .. Преди ходих по среден клас ресторанти но вече не го правя предпочитам да изляза 1 път в седмицата но на качестено с хубава храна малко по скъпо но качествено