такса клечка за зъби ,такса салфетка, такса солница, такса оцетник, такса покривка за маса, такса нож и вилица, такса не си измил ръцете, такса измил си ръцете
Според мен тези измислени такси са обида за клиента! Достатъчна е надценката на предлаганото меню, която те си определят. Трябва да се споделя за случаи с измислени такси и просто ще фалират от липса на клиенти!
Тези кръчмари се превърнаха в бейове. Не плащат данъци, музика до дупка, пушене (защото без пушене във вертепите им щели да фалират). Крайно време е някой да им наложи ред.
Ресторантьорството в България е на смешно ниско ниво, така е и по морето и в София. Така е защото повечето ресторантьори са селяци, бивши партийни секретари и всевъзможни мутри, на които са им харизани бившите държавни заведения или терени за да си построят кръчмите. Тези хора нямат никакво понятие от този бизнес защото са си червени кратуни.
От такива такси можеш да избягаш,като си хапнеш филия с мас.Но от такса сградна инсталация не можеш да избягаш никога!
Normalna praktika....restoranta ne otvoren za da sinosite otvinkayadenei piene..sedetesi po kishtite togava
Само бойкот на такива заведения и бармани ! Да си начисляват на себе си и да богатеят от това !! Черничек "АМАН" от такива своеволия у нас! Оказва се,че наистина живеем в беззаконова държава ?!Всичко се стреми само по най-бързия и лесен начин да забогатява. Ами тогава без нас !!!
Следващият път като ида на бръснар, ще си нося самобръсначката, крема за бръснене и ще искам да ме обръсне без париако ме изгони или набие, ще се оплача във фесбука
Какви са тези глупости, аз май не живея в България. Такса за това такса за онова... у нашия малкия град няма такива истории. Връщат и 50 стотинки ресто, даже в заведението което посещаваме, от време на време ни сервират в бонус някоя порцийка хапки или крилца ей така. Явно лошите практики се прилагат в сезонните ресторанти където никой никого не познава.
Такива практики сигурно има в заведенията за бързо хранене като примерно в градските бани 1 час с преобличането в кабинките и къпането с поливането,душа на излизане,но там нямаше такива дребни калкулаци за ползване на услуги и инвентар на заведението,но сега такива ще да са времената в цепене на цената с разликата от тогава стотинка по стотинка цяла калинка,грамче по грамче едно трабанче,левче по левче цяло кадилакче и сега проценти по проценти цели бугати и други класи,такси по такси ренджърси.
Аз пък искам да дават на ХОРАТА С ПО-МАЛКИ възможности и Мерцедесите по 1000лв ,защото не могат да си позволят да платят на МЕРЦЕДЕС цената,а пък завода да си вземе разликата като надуе цената за богатите.Или пък да им дигне цената на парното а?СМЕШНИЦИ.Глупоста не ходела по гората ,а по хората-вече и по празните площи за писане.
Като за всичко ще начислявате такси направете си луксозен ресторант предвиден за богати хора. Смешно е в някаква си кръчма да се опитват да ти вземат и последната стотинка от джоба и то само, защото си решил един път да влезеш.
Взимат и такси "празна чиния" и "тирбушон" в кръчмите по морето