18

anonymous

преди 6 години

Kвантовата механика е в два варианта-вълнова и матрична механика.Много сложна наука-дори много физици не я разбират.Най-добрият учебник по квантова механика е на руски език - от Лев Давидивич Ландау.

17

кап Карагьозув

преди 6 години

То и аз ***/ *** , ама си мисля че са объркани доста понятията в статията. Сигурно е криптиране на някакво много ниско ниво, шото е писал физ параметри. А иначе самите данни,нали са нули/единици предавани през физ среда /вакуум, въздух,кабел, лъч/, или пък самите нули/единици ли са на квантово ниво- Приемам че са предали нещо си и толкоз!

16

Анонимен

преди 6 години

Сигурно е предаване на данни с лазер до земята. Нищо не се разбира от статията.

15

Забележка

преди 6 години

Към авторите на новината, квантово предаване и квантово криптиране са две различни неща. Данните най вероятно са предадени по друга технология но са квантово криптирани. Заглавието е невярно и подвеждащо.

14

Анонимен

преди 6 години

Така е физиците , не да на ясно на всякъде , защото от новото технологията очевидно е дадена от извънземна раса. Както и изведнъж се появиха първите компютри от нищото, така ще видим и първите квантови такива от нищо то.

13

Анонимен

преди 6 години

До НезнайкоДа той понеже Морган Фриймън е един физик....Гледай тези с Нийл де Грас Тайсън. Той поне освен, че е физик, може да мисли, а не просто да чете това, което са му написали сценаристите.

12

Анонимен

преди 6 години

С няколко седмици закъсняхте.....Нищо

11

Незнайко

преди 6 години

До: номер 3Повярвай, не искам да се изкарам много умен. Просто гледах научнопопулярни филми по темата с водещ Морган Фрийман и четох статии по квантова физика.Разбираемо е да не вярваш. Самите физици още не са наясно с тази материя.Но е факт!!!

10

Незнайко

преди 6 години

До: номер 3Или пък ти си глупавия? А? Мина ли ти подобна мисъл? Понеже не си довърши коментара, може да не ти е стигнало място, затова изказвам предположение.Не искам да обиждам, искам да ме разбереш правилно.Теоретично имаш право - намесата означава унищожаване на информация.Квантовата телепортация обаче прилича на вуду магия. Няма начин да се намесиш, освен ако не директно в предавателя или приемника. Те нямат физическа връзка!

9

Незнайко

преди 6 години

До: номер 6Явно не знаеш за какво говориш. Нали?Все едно казваш да се повдигна във въздуха като се хвана за косата и сам се издърпам нагоре - като барон фон Мюнхаузен от блатото! ХИ-ХИ-ХИ ;-) ЯКО!!!

8

Незнайко

преди 6 години

До: номер 5Не бе, "Сиднито" се е телепортирал от Австралия посредством квантова телепортация. Само че руснаците явно са се намесили и сега мозъкът му прилича на качамак...

7

Анонимен

преди 6 години

До 6Ех само ако имаше идея за какво става дума всъщност ама на...

6

Анонимен

преди 6 години

Квантовата ера е на прага ни. Скоро света , ще се качи на ново ниво. САЩ разполагат вечв с квантова технология , която се разработва за масови цели. Всичко там е хиляди пъти по -бързо от сегашните технологии. Уникално е.

5

Анонимен

преди 6 години

Всяко чудо за 3 дни. Софтуеъра се променя с дни, така и хакерите ще го цапнат, ако имат интерес много бързо. В тая област няма вечни неща. И на майкрософт ще им дойде краят, рано или късно...неминуемо е!

4

Анонимен

преди 6 години

Сидни, кога се върна, бе? Много бързо прехвърчаш чак от Австралия. Да не си пътувал с новия F-35 насам...

3

от СиднейАв$тралия

преди 6 години

Със сигурност ще преброят колко са бaлъците кълвящи подобни глупости, за другото не съм сигурен, но поне чувството им за хумор е добро

2

Trolland Dump

преди 6 години

"Ако електронно съобщение се закодира, като се вземат под внимание тези свойства, всеки незаконен опит да се проследи тази информация ще доведе до изменението й. В резултат нарушителят няма да успее да прочете прихванатото съобщение, а получателят ще разбере, че е станал обект на атака от злосторници."Тоест, ако прихващам всяко съобщение, то никога няма да достигне реално до получателя си, а ще пристигат само сигнали, че е прихванато? Или глупаво е обяснено, или системата е адски ***...

1

Анонимен

преди 6 години

А биткойна е $3к бройката.Интересно колко ще стане с тази квантова криптография - точно $0.00