10

Неа

преди 6 години

Абе хора 760 брутна заплата ...нетната е пак около 500 защо се вълнувате толкова ?

9

Анонимен

преди 6 години

До сминдух енд чесънИ какво общо има това с учителските заплати по 700 - 800 лева.. Те ви отмъкнаха 4милиарда и половина под носа с КТБ, вие се занимавате с някакви измислени "пронкновения". Продължавайте в този супер-интелигентен дух.

8

сминдух енд чесън

преди 6 години

У нас е факт интересна зависимост,колкото една заплата е по голяма ,толкова по голям некадърник я получава.

7

Анонимен

преди 6 години

До уточнениеКак и кога точно ще обвържеш учителския труд с качество. Те да не са бояджии на норма. Качеството трябва да го гарантираш на входа със сполучлива селекция на учители след професионално интервю. А в пазарния свят има само един начин - атрактивно заплащане. Продължавайте да си живеете в комунизма.

6

Ortmund

преди 6 години

Bravo, otkade sa daskalite? Vnosni ot Tripoli, Bengazi, Kabul, Kairo, Beirut, Sri Lanka, Laos, Kabodja, Kiev, Artek, Botsvana...?

5

Реалист

преди 6 години

Учителите не са виновни за неграмотността на учениците, а системата на делегираните бюджети и закона за приобщаващото образование. Разбирайте следното: всеки ученик носи пари и трябва да завърши. Колко е грамотен не е важно, да се отчита дейност, да се харчат пари напразно-това е приоритет.

4

Анонимен

преди 6 години

Тези заплати вече са малки. Начална заплата поне 1500-1600 за да се подбират качествени учители чрез интервюта. За всяко място трябва да се борят поне 4-5 души за да има качество. Старите учители може и да си карат със 750-800 лева след като са си кротували досега.

3

Пак ли ще е така?

преди 6 години

Не познавам много учители, но онези, които знам, се оплакваха до началото на това лято, че парите, които реално получават, нямали нищо общо със средната учителска заплата, която ни съобщават медиите.В коментарите в този сайт пък прочетох, че се получавало така, защото от общата сума, давана на всяко училище се отчислявали пари за най-различни неща, а каквото остане, се разпределяло между учителите под формата на заплати. Затова заплащането било по-ниско от онова, което ни съобщават официално.

2

ЗАЩО

преди 6 години

Увеличат се Парите за Имами и Ходжи в Училища направени от Саудитска Арабия .ДАНС няма ли да се намеси ?

1

Анонимен

преди 6 години

Вдигнати заплати и неграмотни деца... Продължавай те все така... и накрая ще се заличим от лицето на земята. :(