49

Анонимен

преди 6 години

Децата ни водят негативните класации по затлъстяване в ЕСпак групости, та марш у лево на Байкова и Капитановааман от самореклами те им

48

Анонимен

преди 6 години

Никакво отслабване. Съвременният човек трябва да е с тегло около 150-250 кг. Ще разширим седалките в автобусите и самолетите, ще разширим вратите на сградите, за да минават.

47

Ги до Гошу

преди 6 години

Недей да ги правиш тези сметки без кръчмар (дори това да е баща ти) . И сега на вид бия към слабо, ако съм по-лека ще бие вече на болнавост.Зимата наддавам до 3 кг - обяснявам си го с естествен метаболизъм и не ме притеснява

46

До Гошу

преди 6 години

175 на 55 кила жена ще е неприятно слаба. 60 кила са си екстра. Манекенките нямат кой знае какви страхотни тела, те са едни закачалки. Хубавата жена не е нито пълна, нито слаба, а женствена със стегнати бедра и ***, а не закачалка.

45

Ги

преди 6 години

Lan отговори на всички спорове по-долуБаланс, не консуматорско мислене, не прекалено втренчване в модерните"здравословни" тенденции, убиването на свободното време да не е постоянно пред компютъра или тв .Родителите ми и техните не са затлъстявали , но са били дейни дори когато си стоят само вкъщи . Так че ген не бих казла. По- скоро мисля, че причината може да е мързел повече от здравословния :)

44

Гошу

преди 6 години

До ГиНе знам, ама ако свалиш още 5 кила и станеш 55 ще си идеална :) Ще клониш леко към слаба, но по-добре според мен. Навремето така ме учеше баща ми - че на една жена от ръста й и махаш 20 се получават манекенските мерки. Ето при теб: 175 - 20 = 155. Стотицата се изключва и остава 55. Ето това ти трябва, за да си като манекенка :)))

43

=

преди 6 години

И още нещо при соца имаше табло във всеки ученически и студентски стол с указания, коя храна какви калории съдържа и т.н.Освен това в класа се подиграваха на дебелите и те не смееха да се тъпчат така. Освен това се спортуваше организирано и се работеше, а не като сега сао мързел и дебелеене с вредни храни

42

*

преди 6 години

Как няма да водят по затлъстяване децата в БГ, като гледам как излизат с препълнени колички с *** от хипермаркетите. Сякаш са в свинеферма за угояване. Като невидели храна. Родителите дават супер лош пример - угояване. От магазина, в колата, от там в къщи на телевизира и таблета, безброй *** за тъпчене по ръка.Няма спорт, няма здравословно хранене и възпитане в любов към природата. Само угояване!

41

Lan

преди 6 години

45 ГиМоже да има две причини - или си от тези 12% от хората, които имат ген, който им пречи да затлъстеят, независимо колко и какво ядат. Или си си изработила добър режим на ядене и движение - балансиран, дори и да не го съзнаваш. Никой не е казал, че храната трябва да се взима само от био-магазините - важното е да е разнообразна и в точно определено количество.

40

Ги

преди 6 години

Не знам кво ще рече "качествена" храна. Аз съм на 33г, 175 висока, 60 кг, Ям, каквото и вие - от магазините, пазарите, закусвални, радко в ресторанти, не подбирам особено - гледам на вид, цена и ако ми харесва вкусът. Не спортувам активно, по-скоро за забавление и разтоварване. Що не затлъстявам??

39

Трактор

преди 6 години

До до Киро КофражистаДа бе ....сякаш не съм живял при соца и не знамоще малко ще кажеш, че банани и портокали имало и шоколад милкане те знам в кое училище си бил при соца, но в моето училище имаше само една лафка с банички, милинки и боза, и то свършваха до второто междучасие, който ял, ял

38

до Киро Кофражиста

преди 6 години

Къде е имало такава мизерия при соца,това не е истина,а и ти едва ли си живял тогава.В класа бяхме 25-26 младежи,а пълни от тях само един-двама,и то не много.Но всеки спортуваше нещо,и храната ни беше добра и естествена!Всяко училище имаше евтин стол.При соца за ядене имаше много,недей да лъжеш!Хората имаха пари, проблема беше че не достигаха хубави стоки,това свали социализма.

37

Анонимен

преди 6 години

ЕС дава 3 милиона за качествена храна, която да бъде закупена от веригите магазини, които внасят стоки с по-ниско качество. Колко ще бъде глобата ако храната не отговаря на "качество" и произход, които не се харесват на даващия парите? Да живее еврокомунизма!

36

Анонимен

преди 6 години

Стига с тия зали и салони бе, на олимпиада ли ще ходите? Синът ми спортува с мен у дома. Лицеви опори с мен, клякания, коремни преси, подскоци, за 30 минути интензивна тренировка целия е в пот. На 8 години вече му се очертават плочките, а неговите връстници са 80% пълни торби с паласки и кореми вече. Примерът, личният пример хора, ама ви мързи вас самите, егоисти сте, давате им по един пакет чипс и ги инсталирате пред Тв-то да не ви пречат и айде, после що са дебели...Добра храна и движение!

35

Киро Кофражиста,

преди 6 години

"Така беше мизерията при соца, сега хората забогатяха и ядат много повече неща, не слизат от колите и дебелеят"Когато човек се храни с качествена храна,той не дебелее чак толкова. сега хората не са богати, пак живеят мизерно и се тъпчат с *** на"западната цивилизация", с пластмасова изкуствена "храна", като се движат и много по-малко.България няма политика за масов спорт - не за състезателите, стадионите, велоалеите и залите следва да са отворени за всички, които искат да се раздвижат.

34

Анонимен

преди 6 години

В училищата не се предоставят закуски"плодове, зеленчуци и мляко",а тесто без нищо.Няма контрол по отношение на тези закуски както и по отношение на лавките и столовете в училищата,които са тъпкани с ***,вредни и забранени по наредбата храни.Подавала съм сигнали в РЗИ-нарушенията биват покрити за деня на проверката и след това *** се вадят отново на рафтовете.По-добре е да няма лавки в училище,децата да се хранят с това,което си носят от къщи, в стол, който може да се ползва от всички.

33

Икономист

преди 6 години

Много е просто решениетоНамалете двойно заплатите, вземете им колите за да вървят пеш /или на кон като едно време/, водете ги редовно и задължително на бригада да копаят царевица /кат при соца/да видите как ще отслабнат

32

Агджата

преди 6 години

До Киро кофражистаЕвала, Киро! Така си беше. На лагерите по борба колко сме преглъщали покрай закусвалните.

31

Киро кофражиста

преди 6 години

Че кога се е давало чаша мляко и плод в училище...аз такова нещо не помняПри соца закусвахме мазна баничка с боза и /ако останат стотинки/ суха пастапри соца зимата плодове нямаше като сегаа бяхме слаби, защото бяхме бедни...нямаше пици, нямаше чипсове, нямаше кока коласалам ядяхме един път в седмицата, ако пуснат на магазина, а кебапчета само на 1-ви май и 9-ти септемвриТака беше мизерията при соца, сега хората забогатяха и ядат много повече неща, не слизат от колите и дебелеят

30

Анонимен

преди 6 години

Много повече площадки трябват за спортуване.Говоря за децата.Баскетболни и футболни игрища,и особено за гимнастика и фитнес.С лостове,успоредки,върлини,халки.Така само могат да се изградят утрешните здрави българи.И разбира се,добра естествена храна.Всичко това може държавата с лекота да го направи,стига да има желание.И задължително,добре организирано,физическо възпитание в училищата!