166

Дани

преди 1 година

Аз пък от личен опит вярвам в позитивното мислене и за година и половина ми се случиха почти невъзможни неща, промяна на живота ми в положителна насока откакто започнах да мисля позитивно и да си манифестирам мечтите. Силата на мисълта и law of attraction при мен са като Магия. Да. И съм Доволна! Преживявам го сега и бера плодовете на позитивното ми мислене и търпение. Понякога нещата си идват без да очакваш и всичко се нарежда и късмета е с теб.

165

Едуард Петров

преди 4 години

Има множество стихове, които ни дават ясна представа, какво прави Бог в нашият Ум и Дух при всяка ситуация! Ще цитирам само два: ,,Но знаем, че всичко съдейства за добро на тия, които вярват в Бога, които са призвани според Неговото намерение! Защото, които предузна, тях и предопредели, да бъдат съобразни с Образа на Сина Му!"! Римл.8:28,29. Разбирате ли, че Единственият Суверен е Бог?! ,,Вам и космите на главите ви всичките са преброени!"-заявява Нашия Господ. АМИН!

164

Едуард Петров

преди 4 години

Всеки твърдо вярващ в Господ Иисус Христос, изучаващ задълбочено Неговото Вечно Слово Божие-Библията, ЗНАЕ, ЧЕ ЗНАЕ, ЧЕ ЗНАЕ! Тук се изказват множество лаици и както е писано: ,,Всеки човек утвърждава своята си правда, но Господ претегля сърцата". Вие всички, ако си мислите, че вашето мнение може да не е съобразено с ВОЛЯТА НА ЕДИН ВСЕМОГЪЩ БОГ, ТВОРЕЦ НА ВСИЧКО НЕВИДИМО И ВИДИМО, И ЕЙ ТАКА ДА СИ ГОВОРИТЕ НАУЧНО, ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ДАЛЕЧ ОТ ЦЕЛТА! А ето, за т.нар. ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ. Има множество сти

163

Ghost

преди 5 години

Истината е че ако тази мантра се окаже вярна г-н проф. Николай Михайлов и компания ще се окажат безработни, защото няма да има нужда от психолози, психиатри и всички останали психота. Нормално е да има такива статии пазят си работата хората.

162

Pixi

преди 6 години

Статията не говори срещу истинското такова(в което виждаш хубавите неща и планираш развитие, бъдеще, вярваш с надежда, обичаш, мечтаеш)а срещу онова префърцунено, високомерно "позитивно мислене", което се вижда от километри - наивно и неискрено, породено от невежество и дори осъждащо. Че е маска за хора, останали без всякакви оръжия в ръцете си, които обичат да се самозалъгват и да се оправдават с Вселената за неуспехите си и ако може без никакви усилия от тяхна страна, с 1 мисъл всичко да е 6.

161

Анонимен

преди 6 години

Позитивното мислене е ключът към по-добър и пълноценен живот, а това драги ми неграмотнико е доказано отдавна от не един или двама. Смешната ти пропаганда е меко казано излишна, да не кажа вредна. Развивай си глупостите, но не се опитвай да ги насаждаш и се образовай малко преди да ангажираш аудиторията !!! П. С: топлата вода е открита отдавна..

160

Gost

преди 6 години

Чак пък най-страшната не е. Истината винаги е по средата, понеже хубаво би било да се отървем от типичния бг негативизъм, навъсеност, дори злоба. Хареса ми идеята, че разрастващата се у нас коуч индустрия е средство за "примитивизация и инфантилизация на населението", доколкото чалгата и т.нар. съвременен "рап" не са го постигнали вече. И познавам кадри на една уж бивша организация за уж благото на България, които точно в това се преквалифицираха плюс спонсориране на фондации за ***

159

Р. Петкова

преди 6 години

Също така, автора не прави разлика между наивното инфантилно и налудничево съзнание у някои хора и между напълно реално самосъзнание на вярващи в себе си зрели хора, които знаят какво искат в този живот. Хайде, замислите се, не е ли така?! Има много спортисти, но не всички са шампиони, всички сме хора, но сме различни, не всеки може да постигне целите си и да бъде такъв какъвто иска, именно това е разликата. А затова е нужна мотивация, силата на мисълта да е градивна, позитивна и реалистична.

158

Р. Петкова

преди 6 години

Статията изкривява идеята за позитивното мислене, личи си, че автора просто прави евтин PR на психолозите, които също нямат много клиенти у нас, защото да посещаваш психолог в България се счита за нещо ненормално. Всички знаете, че хората използват много малка част от мозъка, а тайната на успеха се крие точно в това, да използваш енергията на цялото си същество, мозъка, да имаш мотивация, да имаш цели и желания, към които да се стремиш. Повечето хора живеят безцелно в матрицата, което е факт.

157

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 152:Прав си, пич! Кобурготската кукувица ни довлече Испански грип, както споменаваш, а 3(с)богомът (С. Данаилов) ни натресе човеко с Грипените... Каква грипова-каръщина да чакаме занапред?

156

Пухчо Цистерната

преди 6 години

Ле-ле тая статия изяде "хлеба" на Юли Тонкин - Нечовека за поне 2(две) "свръх грандиозни масови събития за личностно развитие" с по 1700 участници всяко, разбираш ли... Е сега за какво писа книгите си този "гуру на позитивното мислене" в Бг?

155

Antonina

преди 6 години

До Нов. A негативното е на хора без комплекси, които много добре знаят какво не е наред и кой е виновен за това. Странното е, че никога това не са те.

154

Николина Благоева

преди 6 години

Тази статия е много неадекватна...Тези,които са я харесали и споделили са още по-неадекватни и трябва да проверят психичният си статус,както се казва в по-горните мнения.Няма нищо лошо човек да мисли позитивно,ако това ще му помогне да живее по-щастливо и по-пълноценно,но подобни неадекватни екземпляри като споделилите тази статия няма разбира се как да проумеят това,понеже те са са самовлюбени егоисти,които не виждат по-далеч от носа си и нямат реална оценка за себе си.Това са отровните хора:(

153

Анонимен

преди 6 години

Още в момента в който някой заговори за позитивно мислене или книги на подобна тематика означава ,че не е намерил ,,дозата,, си или в много случаи преобладава негативното в него .Различни курсове ,Различни тренинги За различна гледна точка ,за твоя собствен живот и околна действителност .Лектора е като нещото от магазина , продава тема, а как ще се удвои зависи от човека

152

МАЙМУНИ

преди 6 години

Я дайте и малко статистика за психичния статус на нацията (щото аз всеки ден срещам изтрещели навсякъде) и също това, че сме най-големите негативисти в Европа! То всичко това едва ли ще да е от "позитивното мислене". Всъщност позитивизъм ни липсва (сигурно вече е и генетично заложено от робството), затова търпим и си мълчим като ни правят на МАЙМУНИ. Ако не си променим мисленето, от там и действията след 50 години в БГ-то ще останат само психитиатри, полицай и ..опа, роми.

151

Анонимен

преди 6 години

За мен позитивното мислене, бе идеята, да търсиш доброто и хубаво в живота, въпреки лошите неща, които ти се случват. Да се бориш с тях и да ги превъзмогваш, а не просто да седиш и да чакаш, нещо да ти се случи. Да, критичното мислене е важно, но хората сме същества на емоцията, нека не забравяме. Аз работя като софтуерен разрадотчик, и критичното и логично мислене ми погага в живота, работата и финансите, но без позитивизъм, щях да съм бездушен робот.

150

Анонимен

преди 6 години

Аз нямам против, нови идеи, които помагат на хората. Но имам против това, че всеки *** превръща яко течение в религия. Имат си семинари, имат си книги, имат си йога инструктури, имат си случайни сбирки.Ами то като религията бе - имта си храмове, имат си светите писания, имат си попове, имат си религьозни празници. Пак същите изпълнения - ритали, та пари, та власт, та още ритуали.

149

Радос

преди 6 години

Много ви е разхвърлян материала, почти нищо съществено не казвате. Не съм ходила на семинарите и лекциите, които споменавате, но съм гледала Тайната. И Тайната работи. Пробвайте и ще видите! Няма да изброявам безбройните примери от личния ми опит. Просто опитайте, дори само Тайната за паркоместата.

148

Анонимен

преди 6 години

С ТАЗИ СТАТИЯ ВИ СЕ КАЗВА,ЧЕ ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА МИСЛЕТЕ И МЕЧТАЕТЕ,А ТРЯБВА СЛЯПО ДА СЛУШАТЕ И ВЯРВАТЕ НА УПРАНИЦИТЕ И ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ ,КОИТО В 99% НЕ СА БЪЛГАРСКИ ,А ЕВРЕЙСКИ.

147

Магъосника

преди 6 години

Не пълнете главите на хората с глупости, като пишете за неща, които НЕ РАЗБИРАТЕ! МОЛЯ!!!