20

Анонимен

преди 6 години

Гледайте в Ютюб, Господари на Ефира, даваха шефката на Агенция за закрила на детето. Далеч е тази оена от децата. Няма никакъв спад, просто организацията е ужасна и се спекулира със съдбата на децата. А за ре интеграцията на сила какво да кажем, наскоро майка уби детето си с чорап, а можеше някой да го гледа, като писано яйце. И още нещо, за критериите хората стават все по-отворени за това какво дете да осиновят не само русо със сини очи.

19

осиновител

преди 6 години

Как се гледа дете с увреждане в България, а???Каква е социалната политика в това отношение в България и в САЩ, че да се сравняват осиновителите? Процедурата е толкова тромава и се изискват толкова излишни документи от различни институции, че много хора се отказват. Ако осиновиш дете на 1 год. и 9 мес. примерно, майчинството ще бъде за 3 месеца по 340 лв... много стимулиращо. Ако осиновиш дете над 5 год. няма майчинство или период, през който детето да се адаптира към новата среда, както и осинов

18

Стрина....

преди 6 години

Генът е голяма работа....! Книга мога да напиша!?Осиновяването е благородно дело,но преди да решиш ....чети и питай вещи па въпроса люде!?

17

Анонимен

преди 6 години

Аз познавам много свестно осиновено дете, което вече е над 30г. Майката - осиновителка иска само пари, все и е длъжно, и така...

16

Анонимен

преди 6 години

Възпитанието е много важен фактор, но има и едни малки проценти наследствени гени, които ако са лоши, ще трябва да се поправят с възпитание, но не винаги се получава.

15

Анонимен

преди 6 години

"Кандидатите за осиновители имат нереалистични критерии"Да НЕ е ромче е един нереалистичен критерий. Само такива останаха.

14

Анонимен

преди 6 години

Белите бече не изоставят деца и са останали за осиновяване само от кафевите шведи. Затова вече никой не иска да осиновява.

13

Майка Ви Корнелия

преди 6 години

Желанието на осиновителите били НЕреалистични?! Това как трябва да се тълкува? ...

12

Крюгер

преди 6 години

Трябва стимули за раждане на деца и отлеждането им... Като банкови сметки за колеж,университет и здравни, но само за нуждите на детето. Инвитро процедури поемани от държавата и т.н.Разграничаване на понятието многодетна майка за българки е едно за соц.номади друго. Да се повдигне въпроса, че българите са застрашени и мерки за популацията им.

11

Анонимен

преди 6 години

Без "здравословен" расизъм....ще станем нечистокръвни кръстоски....като тези в "мултикулти" Белгия, Франция, Германия...Първата работа на лъва самец - завладял прайд , е да избие малките на предшественика си....звучи жестоко, но природата се грижи за запазване на генетична чистота.Ще осиновя китайче, виатнамче, русначе...но РОМ - НИКОГА!!! Този етнос е "болестотворен" вирус , за всяко общество , което трябва да го издържа, и търпи!!!

10

ЗнамПрезКаквоМинаха

преди 6 години

две познати, много интелигентни семейства, които успяха почти по едно и също време да си осиновят етнически българчета, момиченца, които днес на 16 и на 17 г.Няма да описвам тези перипетии.Само ще кажа, че с много връзки и други стимули предварително разучиха кои са майките.Едните взеха бебе в пелени, оказа се златно дете - хубаво, умно, ученолюбиво, дисциплинирано.Другото е същата глезла и мързелана, каквато е биологичната му майка, а осиновителите се стараха с всички сили да възпитат момичето

9

Анонимен

преди 6 години

До ДидаТТова го кажи на някой неграмотен или малограмотен.Възпитанието е от огромно значение, но генома не можеш да промениш. А в него са кодирани и чертите на характера, и склонностите. Да отричаш това, би означавало да се опиташ да тласнеш науката назад във времето, когато Лисенко и Макаренко отричат част от природните закони и ги заменят с лозунги!

8

Анонимен

преди 6 години

До 9 Расизмът е въпрос на възпитание - ако твоето дете е с кофти възпитание и обижда моето заради цвета на кожата проблема не е в децата а в теб самия.

7

Анонимен

преди 6 години

Не става въпрос за кауфланд, а за това, че едно дете от боята ако се осинови от родители с друг произход е обречено на подигравки и изолация от първия си ден. Не си представям да е много щадящо на площадката да му обясняват, че е осиновено? Естествено че новите родители ще го възпитават добре и ще се грижат за него, но ще попадне в несвойствена и недружелюбна среда, което после го обрича на цял живот психиатри

6

Стара мома

преди 6 години

Аз бих си осиновила бебе от малцинствата - така или иначе аз ще си го възпитавам и то ще прилича повече на мен от колкото на биологичните си родители. Проблема е ,че процедурата е сложна и продължителна, а системата корумпирана. Все пак ако си "изпуснал влака",като мен това е шанса да си имаш детенце ( ако го желаеш)

5

Анонимен

преди 6 години

Аз също предполагам, че 90% от децата, които могат да се осиновяват са циг*нета, от което следва, че е нормално българите да не искат да ги осиновяват. За тъмните деца е най-добре да съдят родителите им и принудително да ги връщат по семействата им, защото и без това сме плащали помощи за тях, а отделно ги издържаме и по домовете, пък там не ги осиновяват - файда никаква.

4

ДидаТ

преди 6 години

Боже мили! Осъзнайте се! не сте на шанда в кауфланд да ровите в касетките и да си избирате! Зависи само и единствено от вас как ще възпитате детето и какъв човек ще го направите! Да ми е живо и здраво детето, осиновихме го през 2012, няма значение произхода, имаме значение ние като родители и той като едно здраво, щастливо и умно дете!

3

Анонимен

преди 6 години

Чужденците и те разбраха че с другия вид имат проблеми и не става.А българчетата са кът и ще стават все по кът.

2

sante_dog

преди 6 години

А къде е администрацията? Защото имам познати които се сблъскаха с процедурата и замалко не ги отказа - подкуп за този, подкуп за онзи... Нека се облекчи процедурата, а не да се извиват ръцете на родителите.

1

Анонимен

преди 6 години

Аз съм против осиновяването , не го знаеш какво е детето , от къв материал е.. дават на хората болни деца , уродливи ..