15

Kristiqn2005

преди 6 години

Тезихоранеса на мястото на сегашното поколение.мисля че и те щяха да искат по дълга лятна ваканция зада не стоят в класната стая и да се потят до 6 юли вместо да играят навън (и ако все още някой от от министерството на образованието и науката не е разбрал ние сме деца и не сме antisotialni като тях ние трябва да излизаме навън и да играем, а и да не забравяме,че те ще ни държат вътре в класната стая докато навън е средата на лятото и е 40 градоса изобщо кой е успял да си помисли такава глупост

14

Анонимен

преди 6 години

Бе я направо ги закривайте тия училища! На политиците умни хора не им трябват, пък и самите хлапета не щат да учат, така че какво само хабите пари от бюджета за глупости?! Вместо това с празните сгради може да направите чалготеки и да разигравате томболи с награди като силиконови цици или запис в Пайнер. Пък ако случайно има някой и...т, който иска да учи, той да си плаща за частно училище.

13

Вълчо Даниелов

преди 6 години

До Анонименабсолютно сте прав - тез акъл нямат, амта зимата три дни парното ще топли стаите само на 12 клас

12

някой

преди 6 години

От 1917 година учениците започват училище на 15 септември и свършват до 30 юни.Кой сега реши,че трябва да учат до 6ти юли?...Пълно безумие...това не е никаква реформа...На реформаторката Кунева някой последовател.

11

Да

преди 6 години

Училище ненужно.

10

Анонимен

преди 6 години

Тези пак ни бълбукат. По-дълги ваканции, ама друг път. По-дълга е само учебната година ...Децата ни не са пирони, но как да го разберат чиновници, които са виждали деца само на картинки...

9

Анонимен

преди 6 години

поредната тъпня.На кого е нужно по-дълга есенна и междусрочна ваканция.Също и да завършват една седмица по-късно при положение че по това време са първите напъни на лятото да се представи подобаващо и в училищата не се живее от топлина.Тази година пък ваканцията грипна вълна.Еми аман .Направете онлайн обучение , ама като се махнат учебниците нема отде некои хора да папат парички.

8

сб

преди 6 години

Браво, брависимо, учудисимо, прескимбичисимо, лакардийчисимо, пустословисиймо,...Е, това се казва - РИФОРМИ!!! На печелившите - честито! На мислещите - жална им майка!

7

Петър

преди 6 години

А кога ще спрат да тормозят детето ми?

6

Анонимен

преди 6 години

Чудят се само коя от коя по-голяма глупост да измислят, а качеството на образованието с нищо не се подобрява и не сме на дъното, а под дъното. А пък като се има предвид, че след някоя година ще има и недостиг на кадри, но не само локален, както казва министърът, а национален, направо с разпада в образователната система - като един от стожерите на модерната правова държавата, ще се разпадне и самата държава. И тук е мястото на учителите, а и на преподавателите във ВУЗ да се съпротивляват.

5

пери

преди 6 години

Направо ще преучат.

4

Алекс

преди 6 години

До График за МОНАбе ти добре ли си? Кой има 3 месеца отпуска за да 'почива с децата' си. Говориме за една седмица ... в цял свят е така освен в комунистическите страни.

3

График за МОН

преди 6 години

МОН прави графика за себе си, а не за нас.Децата имат родители и те искат да почиват/летуват заедно с децата си поне докато те завършат 7/8 клас.Родителите, работодателите правят графиците за отпуските още в края на есента до м.декември. Но на МОН не му пука, че ние искаме да съгласуваме отпуските и с децата си.За МОН не съществува друга година освен учебната.

2

Анонимен

преди 6 години

За 12. клас зимната и пролетната ваканция - абсурд. Не стига, че са последна година, ами и ще "учат" повече за Коледа. Ами ИКОНОМИЯТА НА ГОРИВОТО през зимата. Където 5 там и 25 паралелки, отоплението е необходимо. КАКВО СЕ ПЕСТИ?

1

Анонимен

преди 6 години

И по-къса лятна....Та за какво да се радват - че в жегите вместо на плажа, ще са в клас!