94

Анонимен

преди 6 години

Това е 3 пъти нетната МРЗ????Къде по света го има и дали с 1000 лв. глоба ще се решат проблемите. Кой измисля тези абсурдна закони. Да глобяват постоянно и редовно така ще има ефект. В Германия МРЗ нето е около 1000 Е, за превишена скорост с 10-15 км. глобата е 10 Е, няма полицай да се крие, просто получаваш фиш по пощата. Стига вече, това е малоумие и 2000 да я направят какво от това.

93

Рачо до 96

преди 6 години

Когато има катастрофа, ще има служители на КАТ, който ще отбият движението и ако решат, ще те пуснат по-аварийната лента.Аварийната лента е ... аварийна. Тя я за повредени автомобили, хора на които име прилошало, когато са шофирали, линейки, пожарни и полиция, в случай на задръствания и катастрофи. Има нещастници, които я позлват за изпреварване от дясно. Опазил ги Бог, да не закъснеят с 30 секунди.

92

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 96Значи като стане катастрофа и има пет километра задръстване, нещата се оправят с каране в аварийната? Точно тогава не глоби, а разстрел трябва, откъде да минат линейки или пожарни, ако потрябва... кретенията е повсеместна, и при пет ленти с такова мислене ще си останеш задръстен

91

Анонимен

преди 6 години

Направете по три нормални ленти на магистрала, пък тогава глобявайте. Една катастрофа като стане и задръсти редовните ленти и се извие 5 километра опашка на 37 градуса или - 20 градуса шофьорите какво да правят ? Санкция след санкция, а като стане въпрос за нормални пътни условия бюрокрацията само вдига рамене и вика : " това е положението, ако искаш" ...Мисля, че глобите са и израз на безсилие да направиш нещо добро за другите.

90

Наблюдател

преди 6 години

До Ivo (93)По този начин андрешковците ще минавате метър.Най-добре да е процент от годишния доход, както е в Швейцария.

89

Българин

преди 6 години

Хак да ви е сега,ха честито ви ГЕРБ и Боко.....2 пъти оставка дава, 3 пъти го докарвате на власт-какви хора сте вие бе?...Мазохисти сте направо

88

Ivo

преди 6 години

Нещо за което никои не говори. Размера на глобата не трябва да е сума. Най-добре процент от стойността на автомобила. Не може да се прирявнява кола за десетина хиляди с такава за 150. В единия случай глоба за 100 кинта ще те накара да се замислиш а в другия важи манталитета богат съм ще си плащам и ще си нарушавам

87

До: 91

преди 6 години

Убеден съм, че малко повече съм покарал от теб по хубави магистрали в нормални държави, защото за добро или лошо това ми е работата. Така че е излишно да умуваш от кой свят съм. Да, такива отбивки няма. Но това не оправдава никой, който кара в аварийната, щото бърза да си докара зелето от село. Просто едното няма нищо общо с другото. А ти и такива тарикати като теб си карайте в аварийната, ама ще си плащате вече за гяволъка.

86

Анонимен

преди 6 години

До 88.Ако не разбираш, говоря за отбивки на магистралите. Със зеленина, пейки, беседки, тоалетни, съдове за отпадъци. Ама явно ти си от третия свят и това за теб е нещо непознато и излишно.

85

Петко

преди 6 години

Какви са тия глоби бе? Тия познават ли парите ? Това не е насочено към безопасността, а към пълнене на партийните каси с пари от изтормозения беден български народ, който спи !

84

До: 88

преди 6 години

Ейййй, опасно племе сме значи... КАто стане инцидент всички много приказват (предимно пишат) как трябват глоби, как е пълно с комплексари и как само глоби ни оправят. Едно умно нещо да приеме тоя скапан Парламент и такива като тебе почват - само глоби, а магистралата каква е... Какъв е проблемът като ти се пикае да спреш на бензиностанция? Или ти си свикнал в храстите? Никой не те кара да си купуваш нещо от бензиностанцията, за да ходиш до ***. Който спазва правилата, няма проблеми.

83

Анонимен

преди 6 години

Нашите магистрали са като маркуч-гладки, еднообразни, скучни. Ако трябва да отбиеш по естествена нужда, да починеш, да се освежиш, да проведеш спешен телефонен разговор, това може да стане в аварийната лента. В нарушение. Или на някоя от редките бензиностанции с двойните цени. Каква е глобата на тези, за които магистралата е само километри и кубици асфалт?

82

До 85 а

преди 6 години

Може да теглиш с гъвкава връзка на магистрала до най-близкия изход - пише го в закона, който явно не си прочел. Член 59, алинея 2 на ЗДвП.

81

До плъхчо (а-№77)

преди 6 години

И до 72Май и двамата не знаете, че само част от ППС могат да се движат по магистрала с до 140 км/час - това са леките коли. За всички останали ППС максимално разрешената скорост е 100 км/час,ако не е и по-малко в някои случаи, като например опасен товар (70 км/час), теглене (70 км/час). За камиони, автобуси, мотоциклети и т.н. - максимално разрешената скорост на магистрала е 100 км/час, а вие какви минимални скорости сънувате? Я по-добре си върнете книжките или сядайте и прочетете ЗДвП и ППЗДвП

80

а

преди 6 години

До До 77 аа може ли да се теглиш с мека връзка по магистрала ?

79

Анонимен

преди 6 години

Е ако почнат и да събират тези глоби, ще напълнят наистина бюджета с пари :) Имаше наскоро статия, че за 6 месеца са хванали само 142 шофьора да карат в аварийната лента, ама има ли задръстване само за час са толкова.

78

До 77 а

преди 6 години

Я сега изкоментирай Правилникът за прилагане на ЗДвП!Чл. 149. При теглене максимално допустимата скорост на движение е 40 км/ч, а при теглене с твърда връзка по автомагистрала - 70 км/ч.Как така 70 км/час е хем максимална скорост според закона в този случай, хем минимална според теб във всички случаи.

77

До 77 а

преди 6 години

Разсмя ме. 70 км/час била минималната скорост на магистрала. Минимална скорост за магистрала никога не е имало и няма да има, най-малкото защото и на магистралите стават задръствания и катастрофи. Ако някой твърди, че има минимална скорост на магистрала, нека цитира закона - кой закон, член, алинея и текста да не забрави. Писна ми от хора, които никога не са чели закона за движение по пътищата, а само листовки преди години, а сега акъл раздават, без да се усещат, че пишат пълни нелепици.

76

До 50 и 74 Дедо Мраз

преди 6 години

Няма минимална скорост за магистрала, набийте си го в главите. Да има минимална скорост е безумие и означава примерно, че нямаш право и в задръстване да намаляваш и спираш. Единственият текст в закона в тази връзка е, че по магистрала нямат право да се движат ППС, които конструктивно не могат да се движат с повече от 50 км/час. Има един друг текст, който не е за магистрали, а е по принцип - който се движи неоправдано бавно, трябва да си включи аварийните светлини.

75

a

преди 6 години

До 79Никой не ти говори, че е добре да се качваш неадекватен да шофираш, но ти правиш ли разлика между "под въздействие" и "след употреба" ? ако имаше средство, което може да хване, че си пил преди 1-2 седмици и за това ти вземат книжката, тогава същаъа песен ли щеше да пееш. Тук става, че ти се нарушава свободата да правиш нещо, когато не си зад волана. А дали това нещо е хубаво и законно е съвсем друга тема различна от правлинка за движение.