64

пак до Демократ /59/

преди 6 години

В по-малките градчета дори и през 70-те години на 20-и век сред най-възрастните преподаватели е имало такива, които са били само със средно педагогическо образование. Преди Девети септ. е имало средни училища /гимназии/, специализирани в подготовка на учители.В по-непрестижните техникуми дори и в големите градове имаше трагично малограмотни ученици, бъдещи готвачки, сервитьорки, шивачки, обущари и тем подобни.Така че, зависи кои училища имаш предвид.

63

Анонимен

преди 6 години

До ДемократИ аз съм демократ, но помня, че към края на соца в училище учехме здраво, за да имаме високи оценки, иначе ще видиш университет през крив макарон, ако си от онези, които кандидатстват на общо основание.Вярно е и това, което също се е коментирало тук - във всяка паралелка имаше по няколко толерирани "правоимащи" и това дразнеше, но и амбицираше останалите.Повечето преподаватели бяха на високо ниво. Говоря за големите градове. В по-малките градчета, дори и през 70-те години ........

62

Анонимен

преди 6 години

Някой си оправдава заплатата с неверни изследвания. Българските деца са умни, любознателни и начетени! Общата им култура е по-висока от тази на учителите. Знаят от къде да търсят информация и се самообразоват съвсем целенасочено, за да са конкурентни. Хайде щом знаете за майчиния език на 45% от децата, кажете каква е успеваемостта на другите 55%? Най-малко журналистите имат право да говорят за неграмотност. Няма статия, написана без груби грешки, само заглавията да четете ще разберете.

61

Анонимен

преди 6 години

Това е в основата на пазарната икономика - прости консуматори. Движещата сила идва от парите, които са някакви хартийки даващи ти някакво илюзорно щастие. В различните държави те контролират по различен начин. В едни може да правиш каквото си искаш, но нямаш условия, а в други има всичко, но системата е направена за определени хора да имат определен достъп. И понякога системите са превзети от хора, чиято единствена цел е оцеляването им в системата, което води до нейното ***.

60

Анонимен

преди 6 години

"Майчиният език на 45% от първокласниците не е българският"Което значи че 45% в Бг са вече НЕбългари.Една мнооого добра новина.А като включим и тези от провинцията които говорят на език който само те си разбираи става една..............па'и сЪ.

59

Анонимен

преди 6 години

Завърших ТУ Варна има 4 математики 1.Поготвителна 2. В.математика 1 и 2 по 7кредита, 3.Матлаб. В Германия подготвителната и матлаб не ги броят за математика.. С 14 кредита по математика не искат да ме вземат в Нито Един германски университет за магистър навсякъде искат между 22 и 30 кредита..

58

Анонимен

преди 6 години

И през комунизма техническите университети бяха гола вода.. С три елементарни математики ставаш инженер.. Ако е било толкова добро образованието защо през комунизма преди да станеш аспирант в технически университет одиш да си доучваш математика.. имало е център по приложна математика вижда се , че всички стари професори са минали от там.. ТУ Варна в момента е с 14кредита математика , а ТУ Дармщтат е 30-32 кредита по математика за електротехника..

57

аз

преди 6 години

Родени са в България, живеят в България, майчиният език е БЪЛГАРСКИ, официалният език в Република България е БЪЛГАРСКИ!!!!!

56

...

преди 6 години

Както се видя в някои наши "елитни" университети, на бял лист 4-ки пишат! Та какво остава за обикновените училища! Ама нормално е това! На някои не му трябват умни глави! Трябват му потребители! Такива дето да могат поне да ровят в кофите за *** или малко повече и да вадят по някой лев или малко повече и толкоз! Е естествено на всеки 1к-10к си требе и един дето да поназнайва това онова и така! Израства потребителска класа, и за това си има отговорни!

55

Ценьо

преди 6 години

Я образованието го разбирам така - пиши на детето добра оценка иначе ке ти чупим чутурата.

54

Анонимен

преди 6 години

Само математиката , физиката и език за програмиране и спорт решават лош материал ли си .. То всички ще се окажете лош материал ..Човечеството трябва да отдели лошия материал в гета .. да умират от глад и болести..

53

Анонимен

преди 6 години

До ДемократТоя па, образователната система при Бай Тошо беше най-добрата в света..

52

Енгелс

преди 6 години

Ето до къде ни доведе капитализма!

51

Анонимен

преди 6 години

До ДемократЗащо говориш глупост, не че не знам защо, ама аз съм на 45 и много добре знам как се учеше и по колко неща трябваше да се прочетат за да ти пишат 6.Не ставай смешен, защото тези, които са учили тогава, все още сме измрели, та да ви сочат лъжите, не друго.Аз имам учебниците от техникума, който завърших, но въпросният техникум вече не съществува.Вие , демократите решихте, че няма нужда от него.Разбираш ли иронията ?D За да взема диплома, писах дипломна работа, къде го има тава сега

50

до демократ

преди 6 години

По-добре се гръмни. Доста слаб опит за ***-ване.

49

Демократ

преди 6 години

По времето на комунизма при комунистическия диктатор Тодор Живков през руската окупация на България 95% от учениците бяха неграмотни, но активните борци от Политбюро криеха това от народа защото при комунизма нямаше демокрация и свобода на словото.

48

Анонимен

преди 6 години

Образованието е умишлено разбито. Неговата цел е Повече неграмотни и не можещи да разсъждават хора, които да се съгласяват с това, което им се каже или покаже за вярно. Т.е. да се създаде и то вече се създаде поколение на хора, които да са лесно управляеми и да работят за малко пари, каквото им се даде. През 2007 г. ученици в 9-ти клас не можаха да кажат азбуката, за писане и граматика да не говорим, а за логически връзки - такова животно няма!

47

Разбирач

преди 6 години

Абе хората не могат да мислят бе само копират и помнят-зубрят..Дайте в 6-клас малко Логика - ама не философска , а математическа .. И не информатика - офис пакет , а език за програмиране..В Учебната програма логиката е обединена с една лъженаука психология и предмета в 9-ти клас се казва Психология и Логика.

46

Анонимен

преди 6 години

Защо учениците са неграмотни? Заради родителите си. Гастарбайтерът обяснява на детето си да избяга от тази държава и колко е прекрасно да се живее в Европа с 1500 евро на месец, нищо, че не стигат нито за къща, нито за почивки или нов автомобил. Малкото запомня и става като татко си- зидар в Мюнхен или Лондон. Това произвеждаме. Интелигентните хора са едно 15-20% от населението у нас и техните деца имат адекватна ценностна система и знаят, че трябва да учат. Това е положението. Ганьовка работа.

45

Анонимен

преди 6 години

"Представете си какво означава това за гражданската култура на тези хора."Защо да си представяме нещо, с което живеем ежедневно?И това не се отнася само до "младежите". Пълно е с хора от всякакви възрасти - тотално неграмотни - и функционално, и реално. С немислещи и откровено ***. Фурда.Такива дипломи не следва да имат. Образователната система е виновна, много виновна пред народа, че е оставила подобни хора със самочувствието, че са наред и че могат, че заслужават. Огромна грешка.