24

Hogo

преди 6 години

До Брокер имотиНека купуват с кредити, след това ще има голям избор при ЧСИ. За последната една година се нагледах на безпарични тарикати ползващи кредити, как наддават при брокери и си утежняват положението вместо да се пазарят за понижение на цената, защото психозата за повишение на цените на НИ ги е хванала.

23

Има логика в това,

преди 6 години

да дадеш под наем жилище, като искаш по-малко пари и по този начин да привлечеш повече хора за кандидат-наематели, за да можеш да избереш подходящи. В момента наемите са така изкуствено надути, че такъв хазяин няма да е на загуба, ако смъкне искания наем с 5-10% в сравнение с това, което се иска за квартири като неговата.Наемателят ще е доволен и ще стопанисва жилището добросъвестно.Знае се как си го връщат тъпкано на алчните хазяи онези наематели, които са били безжалостно скубани.

22

Св

преди 6 години

Малко извън темата на статията, но във връзка с коментарите. Жал ми е за хора, които казват - защо да плащам наем, като за същите пари - вноска по кредита ще плащам мое. Не знам дали си правят сметката, колко пари ще излезе този апартамент в бъдещето, но най - важното е, в това бъдеще, ще го има ли този апартамент. Особено тепърва да купиш 60 годишна панелка - Титаник. Няма лошо да е твое ако имаш паричен потенциал и да си спокоен и да си правиш каквото искаш, но 90 % ипотека е безумие!

21

Анонимен

преди 6 години

Нито се знае колко имота се купуват/продават, нито се знае за колко пари са сделките - всичко е фира

20

Анонимен

преди 6 години

Българина купува имоти, за да има къде децата му да живеят без да плащат наем, но те пък не искат да живеят в България и бягат в чужбина.

19

Пфффф

преди 6 години

Няма какво да умуват такива интелектуалци, защото те живеят в измислен свят. Лингорски от къщата си в Бояна надали се сеща, че в София има няколко панелни квартала, в които живее половината население и тези панелки са на доизживяване. Рано или късно младите хора, пък били те и с не много високи доходи, ще искат да се махнат от тези общежития. За да не се включи сега някой спец, който да разясни как панелките са по-здрави от новото строителство - да, има и по-здрави, но има и по-калпави.

18

До 15

преди 6 години

Какво, според теб, се рекламира така?

17

Анонимен

преди 6 години

Българинът инвестира в тях, защото няма в какво друго...винаги се дразня, когато видя опити да се налага термина "българина инвестира".да "инвестираш", значи да виждаш възможност "за печалба", а щом някой печели, значи има друг, който губи. т.е. "да инвестираш" дефакто значи да виждаш възможност да спечелиш от някого!а българина по традиция не купува имот "за да печели", а за да живее в него той или децата му.

16

Анонимен

преди 6 години

Лингорски е ясен - да си оди при жена му в Великобритания! Но заййкова кво очаква от бойкоикономиката докато мездра не стане квартал на соия нема спиране!

15

Anonymous

преди 6 години

До ВъпросНаГледнаТочка: колко трябва да си изпаднал за да пробеаш да рекламираш по подобен начин?

14

ВъпросНаГледнаТочка

преди 6 години

ПродължениетоТази същата жена наследи и един много голям апартамент със скъпо обзавеждане. Събра ценните мебели в няколко стаи и ги заключи.След време мисли да живее в този апартамент със семейството си.Две от стаите в този апартамент, с хубави, но стандартни мебели,даде под наем пак за 400 лв.Питат я, защо толкова евтино? А тя,"Така си подбрах интелигентни, коректни, свестни наематели, които ще останат дълги години." Залагана сигурно,вместо от алчност да раздува наема и да воюва с наематели

13

ВъпросНаГледнаТочка

преди 6 години

До София (11)За общежитията има класиране. Дори да успееш да се уредиш там, ще спиш с още двама в стая и все едно, че си в чакалнята на Централна гара.Друг е въпросът, че за джоба на средностатистическо българско семейство, издържащо студент, са много 500 лв месечен наем за порутена гарсониера, обзаведена с разпадащи се мебели.Има и другиПознавам една доста умна жена. Дава кокетен нов преходен двустаен, обзаведен с нови мебели, за 400 лв месечно, хем е в центъра на София ... Продължавам ..

12

Анонимен

преди 6 години

Губите си времето. Написването , че нещо е "балон" няма да промени факта на "балона", нито ще го спре. То е като лавината. Тя се срутва от една снежинка, но в правилния момент. А, че в големите градове балона е христоматиен е факт за всеки с малко рационално мислене. Но има и заинтересовани да се хване повечко риба на кукичката. Така, че релакс и гледайте шоуто :-).

11

София

преди 6 години

Така е. Пазарът определено прилича на този 2009 преди да се пукне балона - всеки строи, кой довършва - кой не, кой успява да продаде -кой не. Колкото по-рано се спука балона, толкова падането ще е по-меко. Много хора лапнаха кукичката и взеха в студентски - "с цел инвестиция". Хора, бъдете реалисти. В България не останаха хора, откъде да дойдат тези богати студенти и при положение, че може да спи за 30 лв в общежитието, той ще ви даде 500 за разпадащата се кутийка на 11-тия етаж?

10

nkavrakov

преди 6 години

Някой виждал ли е цените на жилищата в момента ?Отворете някой сайт и погледнете,особено в София.Цените в момента на жилищата са толкова надути и нереални че наистина трябва да си луд че да купуваш на тези цени.В момента целия пазар на имоти е БАЛОН !Централните банки печатат въздушни пари за да стимулират уж икономиката,но надуха нов имотен балон защото така свалиха лихвите по депозитите !Не купувайте имоти на тези надути цени.Не теглете и кредити защото предстои вдигане на лихвите.

9

The Ghost

преди 6 години

Стига с тази Мика Зайкова. Лелчето да си седи у тях и да си дюндюрка внучетата

8

БРЯ

преди 6 години

Много дървени филосови в тази дискуся, ти да видиш.

7

Анонимен

преди 6 години

Тая баба като я гледам е учила само политикономика през соца. Тая ли ще ни дава акъл кое е икономически растеж и кое не е? Комунистите не разбират от икономика. Факт. Те могат само да я съсипват.

6

Dimitrov

преди 6 години

Германия по тази логика е най-неработещата икономика, защото там се купуват най-много жилища и цените скочиха вече 3 пъти от 2009 до сега.Раздвижване на пазара за имоти означава, че работещите хора имат пари, а инвеститорите вярват в положително развитие и за това инвестират.Дървените философи завършили "Карл Маркс" да правят анализ на северна Корея и Венецуела, как са там имотите.

5

сминдух енд чесън

преди 6 години

Мислех че тези от БКП са откраднали и изкупили всичко през последните години ,още имало