139

лекар

преди 6 години

Завърших през 1989-та година.В града в който живея и работя тогава започнахме работа 25 човека.В последните 10-12 години обаче дойдоха 5-*** а си тръгнаха над 50!Отделно от това някои се пенсионираха или починаха.Броят на завършващите медицина е трагично малък-по 2-3 *** на година и няма да има кой да ни лекува след 10-ина години.Заплатите са ниски и няма смисъл да се следва медицина.

138

Парадокс

преди 6 години

съпругата обикаля кабинетите?!?!По зле от ветеринарен подход.Това са много загубени ценни часове ,макар че БТЕ си е едно супер спешно състояние с неясен изход.Каква вина и на кого да се търси?!?!

137

Анонимен

преди 6 години

Какво е това ЕКГ и как ще замени прегледа на болнияАнемията доказва ли БТЕВсе пак днесабеге не е научно списание.Жълт вестник е. Никой не очаква тук да прочете истината

136

Анонимен

преди 6 години

Лека му пръст на човека, обаче:Какви здравни осигуровки пресмятате.Военни и полицаи не плащат такива по закон.Държавата също не ги внася в НЗОК, независимо, че е длъжна да го прави по същия закон.

135

случай с кола

преди 6 години

Преди 2 години колата ми на около 200 километра не искаше да пали.И като я закарах на майстор той отсече ,че това дето не става всеки път , а веднъж на 200 км не е за майстор,а за врачка.След размисъл и малко измервания с мултицета си открих сам повредата.Техниката може и да почака за диагностика,за съжаление при хората не е така!Жалко за човека,че си е отишъл млад,но истина е,че има и много млади,но болни хора.И не всички могат да бъдат спасени.Помислете си за Стив Джобс например.

134

Анонимен

преди 6 години

До jjДжиджка, ти си лесен, бе, какъв ти е проблемът. Не ти харесва тук, хвърляй българската бяла престилка, и летим марш - при възпитаните иинуити, в Аляска, в Северна Норвегия, в Северна Швеция, Финландия, при възпитани афроамериканци в САЩ, може и при аборигените в Австралия, ако ти излезе късметът - супер места в Турсо, Леруик, опера, театри, концерти, балове, абе лайф. А не като тук - пациенти ти бутат по 50 лева, работиш на 2-3 места по 2-3 часа, дилърски, пеперудски, мъка едва 7-8 бона

133

5

преди 6 години

До АнонименЗа съжаление, има моменти и задължения, по-важни от теб.Няма идеални условия.Бъди щастлив/а!

132

5

преди 6 години

А защо не се попитате дали човекът е имал време, за да си обърне внимание, защото при тях липсва такова време, повярвайте ми!Светла му памет и съболезнования на семейството!

131

Анонимен

преди 6 години

До СчетоводителТ.е. 72 лв. х 12 м. = 864 левчета на година!!! За зъболекар НЗОК плаща някакви си 30-40 лева за 2 пломби, нищо повече. Значи, да кажем, за 5 години, НЗОК гепва 4 300 левчета!!! Средностатистическият гражданин колко пъти в годината е на лекар? Токуда и по-добрите болници - пълни с миrани. Почти всички- неосигурени. С тях - по 2-3 деца. С чии пари ги лекува майка България?Изводът - пестим си вноските, а лечение - в Сърбия, Турция, Чехия. Тук парите ни не са наши. Не са за нас!

130

jj

преди 6 години

не се притеснявайте, нещата ще стават по-зле. Пише ви го лекар .. и съм сигурен в думите си. Никой вече не иска да лекува нагли и агресивни пациенти, в система организирана по-зле от бардак и със заплата 3 пъти по-ниска от на сервитьорка. Така че почти всички, които са кадърни бягат в чужбина и там си работят. Условия екстра, система като система, болните възпитани .. и за учудване няма толкова такива " инциденти ". Мир на праха на човека. За съжаление глобално - няма да се оправим.

129

Бацо Пацо

преди 6 години

Плюйте през рамо да не ви дойде на вас на главите, отворковци!

128

Отговор

преди 6 години

До Сандокан 117 Сандокане ,не си прочел ...Става въпрос за студент трети курс , който се прави на доктор, а не за доктор стажант.Схващаш ли разликата?

127

Така е

преди 6 години

Че има виновни, няма никакво съмнение.Истината е че от тромбоемболия на .б дроб няма спасение.Наскоро от същото почина комшия на 32г , въпреки че е лекуван в София.А и почти съм сигурен че и на професор да беше попаднал, нямаше да е жив човека.

126

Анонимен

преди 6 години

До ако имаш денА защо да не "се сети" джипито. Нали е "ЛИЧЕН лекар", нали е "общопрактикуващ", нещо като по-раншните интернисти, които обаче си разбираха от работата. А тия са едни дилъри на фирмите за лекарства. А системата е гадна. Нали те пращат на "специалист"в редките случаи, когато има направление - ЗА ЕДИН МЕСЕЦ. КОЯ БОЛЕСТ СЕ ЛЕКУВА ЗА МЕСЕЦ, А БЪЛГАРСКА ГРИЖОВНА ДЪРЖАВО!?И кой лекува българина като организъм, а не като орган, и то ИМИТИРАЩО! Кой, къде? Хайде, защитници на СИСТЕМАТА!

125

Анонимен

преди 6 години

До до 121Довечера ще трябва да викаш Бърза помощ по телефона. Приготви си завещанието, 1200 лева за една "услуга", виж, имаш ли осигурено място, за да не товариш роднините си, и ... чакай. Ако все пак дойдат, преди това да си осигурил апаратурите, 10-на вида лекарства, кислород, и разни апарати от неолита (не от еолита, де). Как бързо се организирахте за да прикриете върлуващото в гилдията ви пренебрежение към живота на хората. Ми хвърлете бялата престилка бе, щом не ви харесва да сте лекари.

124

ако имаш ден

преди 6 години

понеже тия случай, с БТЕ, са на 90% с латентен изход, нема кое джипи или редови доктор да се сети за кво става въпрос, аз им навирах отеклия си и възпален прасец, а те кимаха неразбиращо глава! лежах в болницата без поставена диагноза и без лечение, добре че милостивия Господ се смили над мене, а накрая се появи и докрор който ме гледа на "специален" апарат, и който внимателно ме изслуша и прегледа и прасеца ми / има и безспорни и страхотни кардиолози, да са живи и здрави/, след което назначи

123

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 120със *** ее скрита думата "малoyмни".

122

Анонимен

преди 6 години

До до 121Има училища за ***. *** там, ще ти обяснят.Явно си част от системата.А подполковникът е жертва на цялата верига от безотговорни медици, до които той за нещастие е опрял, търсейки помощ.Много хора, заради грубото, надменно, неангажирано и некомпетентно отношение на здравните служители се страхуват, или се въздържат да отидат на лекар. Защо кряскащата на стажанта т.нар. "сестра" не е съобщила веднага за болния.Защо лекарката лъже, че не е видяла ЕКГ-то!Нищо не ги оправдава!

121

еха

преди 6 години

Стажант медик го бил прегледал. И затова се учудвате?! Явно не сте виждали 5-та градска болница в София. Там има цели отделения с млади лекари без старши супервайзор. Ти му обясняваш, че пациентът изхвъля камъни, те за да им е по-лесно му слагат катетър. После защото не пускал урина в торбичката и хоп хемодиализа...

120

Анонимен

преди 6 години

До същият случай с колаСъветът е да не изпращаш жена си при монтьорите. Кой знае, какво е правила с тях. Изпрати я и при ученика - сега е модерно. Може би пък да научи дървенатап ти нагла глава, какво е смърт. Защото случаят е поредица от безхаберие.мници, ами ако това е човек малограмотен, без близки, пак ри ще е виновен, че "лекарите са заети". И как така се знае много добре, че "ПО ТОВА ВРЕМЕ" са имали дрруги пациенти. Но понеже военният не е пискал, е платил с живота си.Глутница...