68

михаил

преди 6 години

Това не е прецедент, а по-скоро ежедневие в българското образование! Скед участие във финални кръг на национално състезание, участия и награди в няколко конкурси и др., процедурата е подобна - използван е бутонът "копи-пейст" в полза на образователната институция. Тази порочна практика се използва повсеместно и без никаква отговорност за последствията! Никой не е длъжен да влиза в обясбнителен тржим, но в крайна сметка плодовете на тези "мъдри" мениджърски решения, са нихиизъм, апатия, от която

67

Ванина

преди 6 години

Да, тази порочна практика с освобождаването на учители през лятото с цел пестене на пари от бюджета трябва да се спре.Така в училището на дъщеря ми загубиха мотивиран и успешен учител, който през лятото си намери друга работа и есента не се върна.

66

тя

преди 6 години

Директорите вършат своеволия с младите учители и затова те бягат от професията! Мандатност за директорите , те не са "свещенни крави" та да са до живот и да" колят и бесят"!

65

Анонимен

преди 6 години

До анонимен 64Колко училища има в тая държава ? Нима вярваш, че във всички, навсякъде, се случва абсолютно едно и също ?

64

Бивш учител

преди 6 години

До анонимен64 Изказваш се неподготвен...На две места по правило работят тези, на които не им стига учителския норматив в едно училище.Ако не си наясно-не ти стигат часовете-плащат ти само процент от заплатата, а допълваш в друго училище, ако си намериш часове, ако те приеме директора, ако.......Но, ако наистина мислиш, че е леко, платено, доходно, привлекателно,стани учител???

63

Нито ден

преди 6 години

Приемат ме на работа в училище и ми казват да отида за пръв път на 15 септември. Много неподходящо, трябва поне няколко дена по-рано да се приготви човек за учебната година. Отивам на 15-ти и около 9 часа ми дават да подпиша трудов договор, че започвам от ... 16-ти. Подписвам и си тръгвам. Следобеда ми звънят по телефона къде съм и защо съм си тръгнала, като има толкова много работа. Има, казвам, ама на 15-ти не съм на работа. Така е и в края на годината, приключвай документи нощем и си върви.

62

анонимен

преди 6 години

Уж все нямало учители,че било ниско заплащането,а пък с връзки си намирате работа.Кого лъжете,не знам.Щом можете на две места да работите,значи не сте се много озорили,и не трябва да ви вдигат заплатите.

61

men

преди 6 години

а като ви гледат и се грижат за малките ви мауглита извън работно време вие ли ще им плащате заплатата? телефони по всяко време, нерви, възпитание и т.н. кой ще плаща? важно е *** да псува и да храни шото му се сторило че на някого му плащат а па той не виси да прави нищо по цел ден. давай *** ти заради зависта и омразата си на този хал. всеки самичък, всеки срещу всички други и особено по слабите и бедните. затова и ще умреш в мизерия ***, защото си абсолютен ***.

60

до 58 от Теди

преди 6 години

Много си злобн/а. Надявам се в сегашната си работа да нямаш досег до деца .

59

Николай

преди 6 години

Директорите трябва да имат мандат, а не вършат или не добре своята работа цял живот да са директори. А само да знаете как се назначават. Особено на конкурса миналото лято- направо ужас от връзки и предварително решени назначения. Но всичко тръгва от МОН и РУО. Наглост и безочие- нагласени конкурси.

58

Бивш учител

преди 6 години

Поддържам напълно изказването на 11, за директорите! В бившето ми училище, директор, кмет и икономическа полиция, навързани като свински черва в роднинско-приятелско партийно и не знам още какви обръчи, направиха така, че едно от най-старите училища, в центъра на града, днес е затворено, и пустее. А през асфалта на двора му, в пукнатините, вече растат буквално дръвчета.За ТМТТ Монтана става дума, а директора, виновен за това, след 7-8 дела е осъден условно, някои прекратени за давност 5 год.

57

Анонимен

преди 6 години

Учител съм, от 24 юни до 5 септември съм във вакнция, от 1 юли имам 6,8 процента увеличение на заплатата т.дале............. ама в Турция

56

Анонимен

преди 6 години

До Теди до 48Като те резнат и тебе, друга песен ще пееш.

55

Ха Ха Ха

преди 6 години

Така е-директорите са феодали, учителите-крепостни селяни, а учениците-свободни граждани.

54

Бивш учител

преди 6 години

Сърдете се на Даниел Вълчев, това е в резултат на неговата реформа в образованието, на делегираните бюджети и на принципа "Парите следват ученика". Масовите уволнения през лятото, с цел икономия на пари, са наистина нещо обичайно.Както станаха и обичайни Феодалите-Директори, назначени не защото са кадърни, а защото са "Полит коректни" , към датата на назначаването им.Съжалявам, че загубих 15 години от живота си в тая измислена , уж демократична система, а в същност-евтина имитация на училище.

53

Теди до 48

преди 6 години

Очевидно нищо ...щом не отговорихте . Тогава не виждам на какво отгоре са нападките . Дребна душишка ...поредната ....

52

Bayazit

преди 6 години

Abe hora ,mahayte se ot tazi teritoriya,az go napravih predi 21 godini,Taka i ne razbrahte ,4e ni6to ne stava tazi teritoriya

51

Джон Рамбо

преди 6 години

Г-н меринджеят Антони Стораро е неприятно създание с качества на дребен гризач, който мисли само за собственият си джоб. За качества като учител по математика няма какво да се коментира - никакви извънкласни дейности, никога не е водил състезатели и няма никакви постижения като учител по състезателна математика. Директор стана защото този тип мазняри са много удобни на някои хора.

50

Анонимен

преди 6 години

Има нужда от закриване на училища и университети и съкращения на директори и професори. По-нископлатените нива на работници трябва да получат увеличение. Най-трагичен е примерът на физичните факултети и класове които останаха без ученици и студенти след закриване на АЕЦ, заводите и БАН и сега стърчат само сградите и учителие емигрират.

49

Анонимен

преди 6 години

Едно време какви млади даскалки имахме....