21

Анонимен

преди 6 години

До _Революционер_великия конекрадец, захвърлил расото,заклал малолетен, обрал пощата и рекетьор.Днес неговите потомци от БКП произход крадат и убиват и се нари4ат револуционери!За нищо не са го имали след освобождението! Извествн е по полити4ески при4ин........

20

факт неоспорим

преди 6 години

До _Революционер_Чорбаджиите са хранели народа, а революционерите са го грабели и убивали!!!

19

карловски чорбаджия

преди 6 години

До Анонимен150 златни лири ако ти е мил живота! - Левски

18

неудобен герой

преди 6 години

НЕУДОБЕН НА РУСИЯ И ВЕЛИКИТЕ СИЛИ! Граф Игнатиев не си е мръднал пръста за него, даже е настоявал за обесването.Москва! Масква? - защо мълчиш? и не ни поздравиш?

17

Анонимен

преди 6 години

До до героОт крадец и убиец да станеш герой, а от герой обратното също може!

16

Анонимен

преди 6 години

До ГероЗатова шумкарите се наричат ПОТОМЦИ НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ...

15

ренегат

преди 6 години

До _Революционер_Ами сега кой ги наказва чорбаджиите - мутри? Правят ги депутати-революционери!

14

Геро

преди 6 години

Убил е дете!!!Крадял е от хората.накрая става геройДинко и той ще стане герой по същия начин като този убавец.

13

до геро

преди 6 години

....казало нищожеството , и потънало пак в помията!

12

Геро

преди 6 години

Фалшив геройййй

11

PD

преди 6 години

А защо не четете внимателно Лъвский, неуважаеми ентелегенти българомразци...чиста и свята демократска република...храм на истината и правата свобода...... братство и съвършенно равенство между всички народности..И няма шведи, гръци, тюрки, сръпи. Няма друг, в периода на формиране на национални държави, който да защитява такъв идеал. За това делото му е от друго ниво. И за това дело той покани народа си, защото Белите Арий, Българи са имали такива държави, и пак ще имат.Вечна Слава!

10

Селтикс

преди 6 години

До историятаИменно защото не е искал зависимост от руската корона. Левски се бори за република бре Историко, ти това чел ли си го или само спамиш? Имал е надежди за подкрепа от Сърбия и чрез нея от Фрненската република и Италия, но се отказва при третата си обиколка, защото от Сърбия и Франция е нямало никакъв интерес към българите по него време.P.S. требе да се чете и разбира времето за което иде реч, а не само контекста от цитатите на този или онзи и да се сравнява с настоящите събития

9

Селтикс

преди 6 години

До шумкармда щот не е залагал на Великите сили Англия, Русия, Австро-Унгария, Франция. Как мислиш че се финансират възстания, революции, преврати, и прочее в целия свет бе ***? А да чрез НПО-та от САЩ забравих. Дайва и т-унгерите дай-ва.

8

тюфлек недоучен

преди 6 години

До 5 прав си той се е занимавал с незаконно събиране на средства необложени от империята с данъци, а империята се е занимавала със законни обири с платен данък. Даже са възлагали на по-богатите чорбаджии да събират имперския данък, а чорбаджиите си плащали със събраните средства и своя данък. Типично по нашенски а, кво ще кажеш?

7

шумкар

преди 6 години

До АнонименОбирите, грабежите, изнудванията и убийствата го направиха национален герой!

6

Анонимен

преди 6 години

Представете си сега ромът убил момчето в Бяла да избяга. Да се крие от властите и в същото време да се занимава с обири и грабежи. Също с изнудвания под предлог, че събира пари за освобождението на ромите и за създаването на чиста и свята ромска република. След време бива заловен и обесен. След още време ромите получават"освобождение". След още време ромът е героизиран. Някой ще знае ли къде е гробът му?

5

филибелия

преди 6 години

Нека да си върнем източна Румелия! Пловдивския елит от София също!

4

Анонимен

преди 6 години

Гробът му не е известен, защото тогава никой не се е интересувал от него. Т.н. организация се е занимавала с изнудвания на по-заможни чорбаджии под предлог, че средствата отиват за освобождаване, с обири и грабежи по пътищата. Героизирането е извършено години по-късно с идеологически цели. Съвременниците му изобщо не са го считали за герой, дори напротив. Затова и никой не се е заинтересован от него когато е бил арестуван и след това обесен. Затова не е известен и гробът му.

3

предателството

преди 6 години

До АнонименТой сам се е предал, нарушавайки елементарни правила на конспирацията!Той още тогава е разбрал що за народ сме били и е предпочитал фес пред калпак!!!

2

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСлед Освобождението повече се е говорило за Раковски и Караджата.Левски също е бил в Топ 10