44

Сандо

преди 6 години

а ние тука сме у силиконовата долина - положението не е по-различно

43

Феликс

преди 6 години

Работя 25 години в различни хайтек фирми като инженер. Досега съм срещнал само една жена инженер (по точно математик), която си разбираше от работата.Статистиката е упорито нещо.

42

extremist

преди 6 години

НИКОЙ НЕ ПРЕЧИ НА ЖЕНИТЕ ДА СЕ ИЗЯВЯТ С КОНКУРЕНТНИ IT ПРОДУКТИ - ФАКТА ЧЕ ИМАТ СРАВНИТЕЛНО МАЛКА УСПЕВАЕМОСТ ИЗОБЩО В ИНЖЕНЕРНАТА СФЕРА Е ДРУГА ИСТОРИЯ. СЛЕД КАТО 99% ОТ РАБОТАТА ПО ЕДНА СДЕЛКА Е СВЪРЩЕНА, НЕ МИ СТАВА ЯСНО КЪВ Е ЗОРА ОСТАВАЩИЯ 1% ДА СЕ ДОВЪРШИ НА СТРИП-БАР

41

Flex

преди 6 години

На жените им играе лоша шега точно визията - красивите са обграждани с внимание, всичко им се дава на готово и в общи линии трябва просто да посегнат, за да имат нещо. В резултат са страхотно нисък процент тези, които вместо да кифлеят по моловете още от гимназията отделят по няколко часа на ден за самоусъвършенстване и подготовка. Дори тези, които имат някакво желание чакат да им се налее през няколкото часа в университет. Не, че нямат възможностите - просто не ги развиват, докато стане късно.

40

Flex

преди 6 години

Мозъка трябва да се тренира както всеки друг орган. Дори да имаш заложби за шампион по бягане, ако цял живот само се тътриш до колата и добре трениран инвалид може да те изпревари. Ако най-сложното, за което си мислил е какви обувки да си вземеш или поредния анцуг на адидас и на стари (за програмист) години се сетиш да гониш "голямата пара", е не става. А кофтито на мозъка е, че след 35+ рязко пада възможността да възприемаш новото, а за програмист трябва да учиш практически постоянно.

39

Анонимен

преди 6 години

Катo жена в ИТ сектора мога да кажа, че аз самата не мога да работя с други жени. За щастие в момента имам само колеги мъже и не се оплаквам изобщо от каквато и да е дискриминация. Винаги съм се дразнела от женския клюкарски манталитет. Когато следвах информатика имаше около 5 жени на 200 студента и подкрепям общото мнение, че повечето не приличаха и на жени (но това е в Германия все пак).

38

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 52В ИТ назначават първо любовници на хубави заплати, а за местата за бачкатори слагат много ситна цетка и при толкова кандидати и уреждат съученици от СМГ и шанса ти клони към 0 особено ако си амбициозен и от провинцията.

37

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 42Трябва много , много да се напънеш за да почнеш работа в ИТ , обучението никога не е достатъчно нито ФМИ , ТУ даже и на еразмус бях в Германия и пак не е достатъчно.. На интервюто ще ти зададат въпроси които не можеш да знаеш с цел да те пробват дали можеш да мислиш..

36

Гост+

преди 6 години

Ако си На Западния Бряг и работиш в електрониката обикновено трябва да си наличен 24/7. В Интел може да те ревнат от напрежение, пуш и недоволство - да, до сълзи. Шефа ви почва с: ето ви селфоните, до 20 мин трябва да отговорите ако сте търсени. Ако сте необходими, трябва да се появите до 2 часа - който не може, да каже, ще го сменим - всичко това за извънработно време. Когато наближи празник или уикенд не знаеш дали ще можеш да ги ползваш. Плащат но животът там е много скъп. Няма време за фьн

35

от снимката

преди 6 години

Не строите небостъргачи подават природата.. това са нагло вредни негодни з а обитаване даже на акари и домашни хора сгради..Претъпкани са с нагло вредна античовешка и анти земна техника облъчваща зверски..

34

Анонимен

преди 6 години

Хубаво е, че там си имат и милиони крави, и силиконова долина.У нас и крави не останаха.

33

Хвалби

преди 6 години

Тия истории от Силиконови Долини и от цяла Кравария ми приличат много на модернизирани истории на уестърните, които сме гледали за дивия запад - вятър носещ тръни, пожар/взрив на публичен дом и голи *** бягащи от там.Абе вече станаха 30 години от промяната - как не видях един да се похвали, че е отишъл в САЩ, че е създал там семейство, деца, изучил е децата си в университет и има внучета.Тук чета само пуберски хвалби, за пари и коли; смисъла на живота Е СЕМЕЙСТВОТО И ДЕЦАТА, А НЕ ПАРИ

32

А можеше

преди 6 години

Работя във фирма , която 97г. започна да изгражда електронното правителство.За три години свързахме с оптика всички държавни учреждения и създадохме комуникационен протокол за цялата система , но уви Милен Велчев реши , че с българска фирмичка не му се работи.18г. по късно още нямаме дигитална администрация , но си имаме дигитални олигарси.Да са ни честити царчетата

31

пиер дришар

преди 6 години

До байхейс: напълно вярно брато, и аз съм тука жив пример. Земестник Мениджър съм от 6 месеца - 4 години съм в САЩ. Не се оплаквам, но ба4кам по 50 4аса на седмица и взимам 36-40 бона на година. Извоювах 2 поредни поч. дни в седмицата !!!! Тук рядко някой почива 2 поредни дни, освен държ.администрация и някой големи фирми ( ако си на висок пост). Повечето от хората са като мен,дори и по зле финансово. С тия пари може да се живее и да се пести малко, общо взето живея скромно. Това е

30

Анонимен

преди 6 години

Поживях в САЩ, но се върнах в Ирландия!Не знам... не ми допадна някак си...Въпрос на мироглед или манталитет, за мен Европа е "у дома", а там наистина се почуствах в "чужбина".

29

Alex

преди 6 години

Даже не дочетох глупавата статия

28

Анонимен

преди 6 години

До БахуроВ ИТ няма никаква работа. С един приятел учихме 1 година в софтуерен университет и после една година търсихме работа. Нищо. Глупости на търкалета и ала бала е цялата работа. 90% + от познатите ми оттам също нямат работа в ИТ област.

27

Анонимен

преди 6 години

А и силициевата долина е вече в Китай от 2020 година нали знаете. Това там е останка от една умряла империя.

26

Анонимен

преди 6 години

До Успял българинАз пък отидох към щатите с големи надежди и видях че на 5 минути от алеята на звездите живеят 50 000 бездомни човека по палатки на улицата. Върнах се с 200.

25

Бахуро

преди 6 години

Цялата работа от идва от там, че жените са свикнали и търсят 'лесното'. Ама за ИТ се налага да мислиш ежесекундно, да си учил и да си се самоусъвършенствал в продължение на години и то всеки ден и на всичкото отгоре и да продължаваш. И то пак всеки ден. Еми те просто не искат, това е. По=лесно е да достигнеш това, което желаеш като си вирнеш краката...