18

тя

преди 6 години

Всеки търси лесно и доходно! Седиш си и ала-бала , разтягаш "локуми!"

17

да се знае

преди 6 години

качествени юристи готви само софийски университет, а другите правни факултети са алабала, юристи с купени дипломи от платени факултети.Правната система в България щесе оправи когато за съдии и прокурори първо назначават завършили софийски универси-тет.Вижте случая с двете варненски прокурорки от районна прокуратура, и двете са завършили не софийски университет.

16

Анонимен

преди 6 години

След 1956г и най-вече след 1989г БГ се управлява от пълни ***-кликата Кобурготски-Живков и с-ие! Кому е необходимо да "произвеждаме" образовани кадри за държавна сметка и безплатно да ги "екпортираме" в чужбина,а да внасяме лук от Холандия,моркови от Англия,картофи от Испания,домати от Турция и т.н.? А се знае,че в Европа БГ е с най-добри условия за производство на селскостопанска продукция!Ако "висините" не управляват по новому,а "низините" не искат да живеят по старому следва РЕВОЛЮЦИЯ !

15

дон

преди 6 години

като гледам числото,нужна им е терапия, а не логия

14

Анонимен

преди 6 години

Философия се влиза лесно и с матура. Друг е въпросът, че е трудна специалност и не е лъжица за всяка уста. Но се избутва лесно, въпреки че преподавателите са леко дръпнати и надменни, ако имаш късмет и с невежество и без разбиране, можеш да имаш и висок успех, неподплатен, разбира се със знания...жалка работа, на никой не му пука - учи ли ти се, не ти ли се учи.

13

булшит

преди 6 години

Избирайки прагматична специалност като Счетоводство пред СУ и тралала специалност като Психология преди 10 години беше най-доброто решение в живота ми. Бакалавърската ми степен се призна в Англия, успях да завърша магистърска степен тук и сега живота ми е песен. Не зная що за въздухари се превъзнасят по Психологии, Философии и разни там измислени специалности без бъдеще. Сигурно 1% от завършилите Право се реализират добре. Да мислят трезво

12

Qwerty

преди 6 години

Студентите са в пълна заблуда. Жалко, че родителите им също. Това са професии като цяло за средняци без да обиждам никого. Престижни професии са свързани с математика, икономика, финанси, медицина, инжинерство, право, физика. Със сигурност пропускам още няколко.

11

Burzum

преди 6 години

Олигофрено педагогика му е майкатааааааа....

10

Анонимен

преди 6 години

ЗА ПРОГРАМИСТИ И ЗА МЕДИЦИНА СЕ ИСКА АКЪЛ, А ТУК САМО СЕ ЗУБРИ.

9

Психо

преди 6 години

Че лудите станаха много, ама чак пък от психолози на килограм... Не мислят младите, ама щото е модерно явно напоследък.

8

Анонимен

преди 6 години

Няма ли кой да им каже на тези деца, че с тези специалности са за никъде. За програмисти да учат и медицина. Другото е умряла работа.

7

Анонимен

преди 6 години

От изброените топ специалности дори английската филология е загуба на време- човек може да владее отличен английски и без да задълбава 4 години, особено излизайки от английска гимназия. С IT също е относително, там практиката е много по-важна за реализацията, а в нашите ВУЗ-ове все още се преподава твърде архаично.

6

Бивш студент

преди 6 години

Едно време беше Правото, напълнихме се с юристи, не че ни трябват, сега е ред на психолозите.....

5

Татяна Младенова

преди 6 години

Толкова ниско ли са паднали, че да се хвалят, че тестът по български език и литература ги е доближил до матурата. Матурата е обидно ниско, защото трябва да обслужи статистиките на МОН и всички да изкарат. Мой познат записва българска филология с оценка от матурата 3,67, завършил столичен техникум по нещо си с общ успех 3,75. Той дори не знаеше какво е това филология. Срам. До там я докараха такива като А.Герджиков, С. Игнатов, М.Дачев и други псевдомъжлета филоложчета.

4

Питане

преди 6 години

А как стои въпросът с т.нар." истики"- китаистика, японистика и т.н. Има ли реализация?

3

позитано 20

преди 6 години

До Анонимен 2 Не си пров.Психолога е като дялан камък.Където го сложиш, все не става.Дали па някой такъв психопат няма да оглави държавата? Корделка какво е завършила?

2

Анонимен

преди 6 години

1988 бaлъци..просто нямам думи.За какво им е на тези да учат психология,психологията ли ще ги храни?1988 бъдещи безработни(а не,те ще бягат в чужбина,като за високо образовани хора като тях няма работа тук,все пак и на гърците им трябват сервитьори и друг обслужващ персонал)Жалко,народът адски изпростя,младите също.Няма ли кой да каже на тези будали,да си седнат на зaдниците и да се занимават с нещо по-ценено.Психолози ще ми стават те,трябва наистина да се нуждаеш от психолог,за да искаш да си..

1

Бай Ганчо

преди 6 години

В държавата-лудница са нужни повече психодоктори