136

Възмутен

преди 6 години

Напълно съм съгласен с написаното от 145. Според мен мавъра-Костов има най-голяма вина в първите години на прехода. Неговото правителство щеше да прави бяла книга, /синя книга/, за всичко случило се през първите години след 1989 г. и да се искара истината...!!! Но, той имаше за друга цел- да разбие синята вълна надигнала се и набрала скорост. Къде също бяха Синдикатите, когато разграбваха, унищожаваха предприятия и наблюдаваха ликвидирането на селското ни стопанство и икономиката ни????

135

тертерий

преди 6 години

още през 1985 г. политбюро на цк на БКП решава да раздаде националното богатство на 100/сто/ комунистически фамилии,така че:комунистите родината окрадоха, поделиха си яна калкак, а на народа не дадоха пак, крадоха и сдс и НДСВ, през 1997 г. Жан Виденов на-прави масовата приватизация-РМД, беше приватизация-кражба, приватизираха така БГА,флота, девненските заводи /без содите/, БТК, БВТБ и всичко друго.........

134

Анонимен

преди 6 години

Средна заплата от 1000 лева (която ще е мноооого по-малка, ако извадим София от уравнението) е просто ... смешна. Научиха ни, да се радваме на 100 лева, все едно, ще променят коренно живота ни и ще ни измъкнат от мизерията. Работещи, обучени хора с опит, и то работещи за фирми, които регистрират огромни печалби, са със заплати, каквито са взимали в Германия, в първите години след ВСВ. Срам и позор за модерната ни икономика.

133

anonimen

преди 6 години

това седължи от онова време както и подигравките на някои че ти си по добре е кое мие добрето иде ли края на месеца храним държавата плащаме смети и данъци ромите не плащат те са бохеми за разлика от нас аз се чудя дали да ходя на почивка оня заминава на момента аз работя при родиел и знам какво е оня зима помощи и тропа с пръсти къдее данс къдее нап за тях надали знаят

132

георги

преди 6 години

Моята заплата се вдигна с 70 лв за 10 г. е тогава след още 10 г пак ще се вдигне с 70 лв. и след 10 г пак с 70лв .А всички знаем колко бяха 70 лв преди десет години ,колко са сега и колко ще са след 10 години.Е това е истината и проблема за БГ.

131

Анонимен

преди 6 години

Източна Европа и Русия избраха "Неравенство, бедност, несправедливост". Елцин разпадна СССР.

130

seira

преди 6 години

"ДРУГАРИ" СИНДИКАЛИСТИ,ПОВЕДЕТЕ ТРУДОВИТЕ ХОРА НА БОРБА ЗА СЛЕДНОТО:НИКОЙ РАБОТОДАТЕЛ (ЧАСТЕН ИЛИ ДЪРЖАВЕН) ДА НЕ МОЖЕ ДА СКЛЮЧВА ТРУДОВ ДОГОВОР БЕЗ ПОСЛЕДНИЯ ДА Е ОДОБРЕН ОТ СЪОТВЕТНИЯ СИНДИКАТ!!!ОСИГУРОВКИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ПО КОДЕКСА НА ТРУДА ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ НА РЕАЛНИТЕ ИМ ДОХОДИ!!!"БИЗНЕСМЕН", КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЛАЩА НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ ЗАКОННАТА МРЗ - НЕ МОЖЕ ДА РАЗВИВА КАКЪВТО Й ДА БИЛО БИЗНЕС!!!

129

Анонимен

преди 6 години

СИК-аджийската мутра си отглежда крадци и поддръжници във всички партии и най-вече в любимата му - ДПС - такава голяма *** си отгледа, че ще го залупи накрая.

128

Аденауер

преди 6 години

В България има страшно много излишни пари и богатства ,но всички тези богатства се намират в ръцете на *** ***.Агент Буда беше казал в отговор на Сидеров за заплата от 1000 лева."Ако комунистите /изключва себе си/върнат откраднатото от тях ,заплатите и пенсиите могат да станат и 5000 лева."Една истина ,която всички дребни душички-т.н.политици избягват да признаят.Изхода е само един -повторение опита на Германия след ВСВ.Тотална ЛУСТРАЦИЯ на 1,5 милиона комунистически негодяй по род,.

127

Анонимен

преди 6 години

Българе!Каква е тая клета съдба на мила наша майка България!Какви са тия тежки български мъки ,как напрежни ,така и сегашни!Киня се сърцето на човека ,душата му не ще да ся държи в телото ,кога човек си помисля каква гъста и мрачна мъгла покрива небето на сирота ни мила България и какви препятствия требва да ся надвият,за да блесне слънчица по замръзналата българска земля........и да замлъкнат вещеци кукувици ,който кукуваха и досега кукуват над България .......Р. Жинзифоф..

126

Васо

преди 6 години

Точно в този момент са нужни истински синдикати, но у нас такова животно нема и не е имало. Като четете стетията виждате ли някъде да се споменУват преговори с частен бизнес и работодатели. и има ли бг синдикати там. Тупат брашнения чувал на държавния бюджет.

125

Васо

преди 6 години

Добре написано в пост 134. Щото, ако ЕС имаше поглед и интерес към случващото се в БГ-то щеше да се намеси по-решително. Както се случи с формата на краставиците примерно. Но пък по-добре ЕС отколкото някаква Евразия на, която сърбаме попарата почти целия период от Освобождението до момента. Доходите са въпрос на лично договаряне, когато ре споразумяват интелект и работодател навсякъде в цивилизования свят. Когато интелекта е до нивото за работа на конвейр обаче чорбаджията има решаващата дума.

124

Работник

преди 6 години

Синдикалните фантасмагории са като утопичния "развит социализъм" на родните комунисти - никога не разбрахме защо го строихме и недостроихме този "социализъм".

123

Анонимен

преди 6 години

В България пари се печелят с далавера, корупция и непочтеност. Мръсни пари, които се харчат за алкохол, цигари, джипове и наркотици. Само честно спечелените пари ти гарантират стил на живота. Както казваше баба ми, не е важно колко пари печелиш, а за какво ги харчиш. Има много свестни хора, които с що годе нормални доходи си създават добро качество на живот.

122

Гост+

преди 6 години

Познати демократични неволи

121

Анонимен

преди 6 години

този искал,другия предлагал,третия настоявал.всички синдикалисти са алчни ***.много добре знаят,че подобни идеи се реализират само и единствено с масови стачки.всичко друго е прах в очите и усмивки за членските ни вноски.дали ще имат доблестта да организират нещо подобно?докато тънат в охолство на наш гръб,няма шанс с тези синдикални лидерчета.

120

se

преди 6 години

Основната беда на българина е че се прекланя пред деспотизма на чорбаджията.80 до 90 процента у нас работят за мизерни пари - от 200 до 500 евро което е престъпление.Ако българина 10 години след влизането в ЕС получаваше средна заплата на ЕС и пенсионерите получаваха средната пенсия на ЕС положението щеше да е друго.Но нашия чорбаджия е стиснат и не можещ да дава пари.А се оказа, че ЕС е една химера защото основната цел е кражба на мозъци от БГ и кражба на квалифицирани бели роби...

119

СВОБОДАТА

преди 6 години

КЪДЕ ОТИДЕ?

118

redi

преди 6 години

ПРЕДИ ГОДИНИ ИМАШЕ ЕДНО ОПРАВДАНИЕ:"ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е, ЧЕ ИМА МНОГО БЪЛГАРИ"ДО ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ РАБОТЕШЕ.ОТКЪДЕ БЕШЕ ДОШЛО, НЕ ЗНАМ.НО НАПОСЛЕДЪК СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е БИЛО БЪДЕЩА ПАРАДИГМА.

117

демокрадция бее

преди 6 години

свобода, равенство, братство аахахаха