27

до Циник

преди 6 години

как ги сметна че са 30,000? Я обясни на непросветените, неможещи да използват калкулатор и гугъл - 223 (детска помоц на месец) * 23 (чавета) = 30,000 така лИ? Моята *** вика че е 5129 евракис, от къде идват другите 25,000 евро? Аман от пропаганда, то ако беше така досега една *** да не е останала в БГ ...

26

Анонимен

преди 6 години

махаренчо електро инженер от Еритрея хахахахах

25

Наблюдател

преди 6 години

Българските управници трябва задължително да приемат закон аналогичен на тези в Прибалтииските страни - Помощите немогат да надвишават най-ниската пенсия на страната ! По-големи са най-малкото неморални към собствените граждани! Нещо повече, това е вече сегрегация!

24

Анонимен

преди 6 години

От статията става ясно че това не са бежанци а прости икономически мигранти които търсят лесен живот на социал.

23

Циник

преди 6 години

Бивш сирийски бизнесмен с 4те си съпруги , и 23те си деца в Лудвигсхафен - получава социална помощ (на месец) 30 000 ?.Войната може , и да е кофти...но за някои е Джакпот! С 360 000 ? ( без коледните ) годишно....човека си живее охолно на гърба на немския данъкоплатец!

22

мдаа

преди 6 години

Едно е ясно .Не може помощта за мигранти да е по-висока от минималната пенсия или в най-лошия случай минималната заплата , защото такива са икономическите възможности на държавата. В този смисъл статията дава някаква логика -не може населението ти да живее с 480лв на месец , а мигрантите -със 1500лв

21

Анонимен

преди 6 години

А сви_непроизводителите се оплакват от липсата на фураж! Ми то фуража на крака ви идва, толкова ли неможете да пуснете песента "каластирка зад врата" и "винкел мярка за шапка взема"?

20

Азармо

преди 6 години

И кво? Като ми доде време за пенсия намазвам се със сажди, фърлям паспорта и замлясквам на африкански - така пак получавам минимална пенсия, ама не е майтап!!! Че колко му е да дойда и аз уж от намайната си? Ми щом ромео може, значи и аз Жулиетата мога!

19

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Пак манипулативна статия !От 350 бежанци 250 си отиват, но останалите 100 остават !За страна с прогресивно намаляващо и застаряващо население като Латвия дори тези 100 са много. Още повече знаем как се плодят и множат като мишки."Освобождението" на Латвия от Русия и донесе демографска катастрофа. За има-няна 25 години от 2 660 000 днес е останало 1 939 000 ...Всеки може да си направи сметка колко малко бежанци трябват, за да се цiганизира тази бяла държава.Така че статията доста подвежда.

18

Йордан

преди 6 години

Страните от прибалтика са част от СССР . Источно европейските страни са обект на жестока нагла диверсия .след 1917 година/Там живеят десетки милиони съветски граждани създадени след 1941 година по нареждане на Светия дух.

17

Анонимен

преди 6 години

Наистина - защо не си направим референдум дали да приемаме бежанци или не?

16

Анонимен

преди 6 години

"Аз съм убеден ,че ако има честен референдум на тема..."Референдума е начин да замажат очите на народа. Защо не се прави референдум по въпросите за ромите? Щото резултата е ясен, но не е изгоден. Защо не се прави референдум да кажем например - какво да се случва с корумпираните държавни служители? Щото пак е ясен резултата, ама не им оттърва.Абе мога да ти измисля поне 100 въпроса за референдум, от които резултата ще е ясен, ама никога няма да се допуснат за гласуване!

15

Анонимен

преди 6 години

Най разумно е да им спрат социалните помощи.Аз съм убеден ,че ако има честен референдум на тема на планетата ще останат не повече от 2-3 държави които раздават социалки.Или детски.

14

Анонимен

преди 6 години

Това с "бежанците" съвсем се *** като идея и не мога да я възприема. Всички африканци го приеха като директна покана да идват в Европа.С нетърпение чакам момента, в който чашате ще прелее и ще ги подпукаме наобратно. За съжаление ще отнеме доста време.

13

Кебапчета

преди 6 години

Утре Тръмп ще въведе визи и точкова система за щата ню Мексико щото има много диви мексиканци щъкащи из пустинята .......

12

ffff

преди 6 години

Наскоро говорих с един такъв като Мехаренчо. Той няма да се върне в Еритрея, защото не може. Младежите там нямат паспорти, не ходят на училище и ги вземат войници. Избягаш ли, значи си дезертьор. Барнат ли те и те свиткат. Така, че всичките като Мехаренчо, ще продължават да си скитосват из Европа и да пасат социалните.

11

Анонимен

преди 6 години

И какво да правим с тази информация? Честно, дреме ли му на някого за местещите се от Латвия в Германия и обратно в Латвия еритрейци? Имаме си други проблеми, не ни губете времето с глупости. Ако това да приемаме бежанци означава, че ще трябва да следим изкъсо биографията на всеки един от тях през медиите нонстоп, то по-добре изобщо да не пристъпват тук. Аман от простотии!

10

Снимка

преди 6 години

Нещо потъмняха напоследък латвийците.

9

Но

преди 6 години

Не разбрах що Латвия трябва да му решава проблема на пича от Еритрея. Ама била членка на ЕС. Това нали значеше Европейски съюз, откога е станал ЕАС = Евроафрикански?

8

7

преди 6 години

Кой ще живее там фашисти обичат само себе си и бедни държави те живееха добре в ссср сега бягат по света то там не останаха хора