22

Обективен

преди 6 години

До 28Ако имаше елементарна икономическа грамотност, нямаше да питаш защо ППС не е достатъчно. Някак си не върви да те образовам безплатно.

21

Обективен

преди 6 години

До 26И аз не съм писал, че заплатите в България са 6 пъти по-ниски, но ти явно не си го разбрал. Реално заплатите в България са доста повече от 6 пъти по-ниски в номинално изражение. ППС не е достатъчно по ред причини.

20

Обективен

преди 6 години

До 15,21,...А защо си мислиш, че си икономически грамотен, след като не си разбрал и най-елементарните неща, които съм написал?!Я пак ги прочети, но този път внимателно и докрая.*Най-важното е, че става дума за България и за доходи на домакинство, а не за заплати. Оня номер 4 хаххо... се е поизхвърли яко и затова вметнах за САЩ, където заплатите и доходите не са толкова високи, както ги описва, а останалото - какво може да се купи с тези доходи, той не го засяга, аз също.

19

Георги

преди 6 години

До ХахаххахахНа 99% съм сигурен,че живееш в Америка и си *** комплексиран емигрант, който си избива комплексите на хората в България. На хората,който не са стъпвали извън БГ е много лесно да им говориш бабини деветини но всеки нормален,който е бил в чужбина знае за к'ва тъпотия става въпрос. Чистачите хубо взимат 20-30 хилки ама разходите там да не говорим к'ви са, а и да не зачесваме темата,че всичките сте чистачи и магазинери но ако ви чуе някой работите за Майкрософт...

18

Анонимен

преди 6 години

София е на път да изгони програмисти , инженери от ИТ сектора .. заради високи наеми и цени на имотите..

17

Анонимен

преди 6 години

До До 9 това са пълни глупости. Спрете се с това число 30 000 това не е истина. Това може да е годишната заплата на едно съсловие но определено не е средна годишна заплата в щатите. На базата на какво изчисли че 30 000$ годишно се равняват на 15 000лв? Статията е тенденциозна и 9 много точно го е казал. Функцията на статията е ясна, но всеки има право сам да прецени кое е истина е кое не. Нали така?

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15айде бе ? 2 пъти та чак 2.5 пъти? Интересно, миналото лято ми беше третата поредна бригада и аз лично не видях такова нещо. За да не звуча голословен ще кажа че правя изводи от пазаруване на хранителни продукти от една от големите им вериги на източното крайбрежие STOP&SHOP. Първата година дори работих там. Провери си сведенията- средната заплата е по-малко от 3000$. Не е уместно да квалифицираш хората и в същото време да пишеш неверни неща

15

Анонимен

преди 6 години

и над хиляда евро за квадратен метър панелно жилище в София :) Ха-ха

14

1

преди 6 години

А по заплати на кое? Трябва съпоставимост.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен Поредната герберастка лъжа. От така наречените потомствени софиянци съм... ти да не си чистач алкохолик, толкова е дохода на чистачка във Видин

12

Обективен

преди 6 години

Не е особено умно да се прави сравнение с САЩ, където медианата на заплатите на работещите на пълно работно време е 3460 долара на месец, т.е. около 6 пъти повече от така наречената средна българска заплата. В статията не става дума нито за заплати, нито за САЩ, а за среден доход на домакинство, който неясно защо е безумно малък в тази статистика. Все пак да не забравяме милионите и милиардите на олигарсите в България, които би трябвало да са вдигнала много този среден доход на домакинство.

11

Анонимен

преди 6 години

София не само че е класирана, ами тя и прилича на Калкута - пълно е с индианци.

10

Анонимен

преди 6 години

Ееее, пак швейцарците много специални, все те са най най най.....!!! Да не са от друга планета?? Не е честно, не всеки е имал късмета да се роди в Берн, Женева, Цюрих.... и да не може да се радва на същия стандарт. Откровено започнах да им завиждам :((

9

Анонимен

преди 6 години

разумния човек ще стигне до тези изводи направени в коментарите тук, но простия ще си каже ей виж тези са на власт виж колко добре става. Лошото е че простите заемат доста голям процент в сравнение с онези разумните. Статията си изпълнява задачата, което е нелепо и толкова жалко, но в тази страна всичко е такова-нелепо и жалко. Колкото и минуси да слагате на коментар 4 Хахаххахах- човека ви казва истината. Вижте в wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Personal_income_in_the_United_States

8

Анонимен

преди 6 години

Поредната герберастка лъжа. От така наречените потомствени софиянци съм. Нямам доходи от наем. Жилището в което живеят ми е единствено. Нямам и кола, защото не ми трябва, тъй като нямам село, а и нямам къде да я паркирам. Годишният ми доход бруто е 9200 лв, че а чисто 7800 лв. Повечето ми познати са като мен. Не мога да кажа, че животът ми е песен. Лишавам се от доста неща да оцелявам.Чудв се кому са нужни постоянните лъжи за доходите на българина, които четат през ден.

7

проктолог

преди 6 години

Българският работодател се държи като робовладелец. Гледа на наемните работници като на своя собственост и се гаври с тях, според настроението си. Затова в България няма и няма и да има развитие!

6

Анонимен

преди 6 години

До zeus, освен хора живеещи от заплата има пенсионери, безработни и т.н., които натискат надолу средния доход.

5

след Занзибар

преди 6 години

През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! През 1989 България е била на 27 място по Бруто вътрешен продукт, а през 2016 е на 68 място, след Занзибар. И за това ли са виновни комунистите?

4

Хахаххахах

преди 6 години

Е как може да има хора които да разботят за 6100 евро ЦЯЛА ГОДИНА???? Това българите са абсолютни мазохисти. В САЩ чистачите и общите работници вземат около 20-30К на година.Продавачите вземат повече защото обикновено имат бонуси и комисионни.Нормалните хора със добра професия вземат между 40К и 120К. на година.Хората със висока квалификация и опит задължително над 100К годишно.А за собственик на малка фирма е нормално да си докарва по 300К и повече годишно.

3

Неуместно сравнение

преди 6 години

Сравняването на средната заплата за *страната* с разходите за живот в София е глупаво. С 12к годишно може да се оцелее само ако имате собствено жилище (т.е. потомствен софиянец) или се живее в мизерна квартира.До 1 - другарю, подобни статистики обичайно цитират брутни възнаграждения, приятелката ти май е даже леко над средната (не ми се смята :) )