77

Анонимен

преди 6 години

Димитър Байрактаров - един достоен българин.

76

Анонимен

преди 6 години

Абе нещо не ми се вижда нормално да нямаш семена и разсад да си садиш каквото ти трябва,а да чакаш само на монсанто за семена.Всяка пълна зависимост е вредна.Ами ако падне метеорит над монсантаджиите?Започваме да пасем трева?

75

123

преди 6 години

ГЕРъБъ са си такива - продажници

74

Калеко Алеко

преди 6 години

До Анонимен ..... Ако на едно гладуващо дете в Африка му дадеш царевица третирана с Монсанто, то едва ли ще я откаже и най-вероятно ще го спасиш от гладна смърт. А иначе науката се развива и ще продължава да го прави въпреки сърбежите на троловете, недоволни я от управлението Герб, или пък от Глобалното затопляне, или пък от ланшния сняг, който още стои неразринат на нечии прагове ..... !!!

73

?!

преди 6 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

72

Анонимен

преди 6 години

И още малко за неуки дилетанти като Калеко Алеко. Пример с царевицата и соята. В тях се инжектира Бт-токсин, произвеждан от една бактерия, който разгражда мембраните на клетките. Целта е да убива насекомите, които ядат царевицата. Но тези протеини са крайно нестабилни и в различни среди (например вън или вътре в клетките) се променят. Монсанто твърдят, че се разрушават бързо в човешкия организъм, но изследванията вече показват друго, че не е така. Има увреждания в черен дроб и бъбреци.

71

Анонимен

преди 6 години

така е тази жалка скапана територия наречена булгария ще изчезне

70

Анонимен

преди 6 години

Абе мишки неуки, ГМО в природата НЯМА! ГМО-то се прави чрез процес на "инжектиране" на практика на ДНК и по този начин се променя ДНК-то. Такъв процес в природата, който да смеси ДНК на домат и медуза от ледовития океан, за да трае на ниски температури НЯМА. При ГМО се променят белтъците с такива, които са НЕПОЗНАТИ на човешката система, от което следват процеси, които НИКОЙ не знае до какво водят, НИКОЙ не е изследвал и няма понятие до какво могат да доведат, най-вероятно до не добро.

69

Калеко Алеко

преди 6 години

До Началника...Генетиката в растенивъдството е достатъчно развита наука, благодарение на нея отдавна са създадени, сортове растения които освен хранителни качества дават и количествени показатели, а ГМО-то е едно средствата за изхранване на съвременното човечество, което през последните години расте в геометрична прогресия. Така че няма нужда излишно да се сатанизира науката, а иначе на всекиму според джоба, и както има хляб от "Лимец", така трябва и от "полиплоидна пшеница", за да няма гладни

68

ми

преди 6 години

като мълчат овцете... само за няколко дена Боко ни литна с кешовите плащания, закона за КАТ, това за храните...

67

Азазел

преди 6 години

"със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни"Пълен дебилитет! Кои по-точно са тези ГМО храни, които някой вече вкарва в България, та и ще продължава да вкарва?Очевидно самият Байрактаров, на когото избирателите ритнаха шута, сега е сърдит на целия свят и пръска храчки наляво и надясно. С една дума - ГМО българин.

66

Анонимен

преди 6 години

То щото сега бг производителите ни продават еко продукти, които не са набухани с менделеевата таблица, нали?

65

Началника

преди 6 години

До Калеко АлекоНема страшно от съвкупление,ако си гмо,няма да се възпроизведеш.Ще чакаш монсанто да те достави в буркан по техен образ и подобие.

64

Калеко Алеко

преди 6 години

Пролетарии от всички страни, съединявайте се ..... т.е. съ.въ.куплявайте се !

63

Pumpkin Donuts

преди 6 години

Докато ви управлява ГМО Тиква, ще ядете картофени пасти.

62

ха сега де

преди 6 години

Аз от цялата статия разбрах само едно, че Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД са с гръцки капитал. Вамид 2002 ООД добре, но МЗХ и БАБХ ако имат гръцки капитал е най-малкото притеснително.

61

Grammar nazi

преди 6 години

Как неизвестният никому журналист Димитър Байрактаров изведнъж се оказа такъв експерт в биотехнологиите, че мнението му се пробутва като сензационно заглавие?

60

пфффф

преди 6 години

брех,много гербаджии,гмо-лобисти и приятели на чуждестранните вносители на качественахимическа храна,са се пръкнали из форума.ашколсун другари.да си изкривиш душата и да защитаваш отровите,смазващи собствения ти народ е много еуро-либерално.х***к да ви е прод***жници.всичко ви се пише там горе и на наследниците ви ТУК долу.няма измъкване.

59

гмо

преди 6 години

Ако се смесят гени на човек и маруля какво ле ще се получи-вероятно тиква,която не може да се възпроизведе.

58

Анонимен

преди 6 години

До анонимен 57Е, ти пък! Чак пък бизнеса да защитава Бойко!!! Виж, да му звъннат две-три чистачки с метлите, по-може да се трогне, а това малкия бизнес - да се оправя сам.....Големия затриха, сега средния и малкия! Не ми е ясно само едно, народа като не работи, ОТКЪДЕ ще взема пари да им купува ***!!! Какво, ще станем като в еуропката, безработни безделници второ-трето поколение на помощи!!!???? ТОВА ЛИ Е РАЯТ КОЙТО НИ ГОТВЯТ???