35

"ти ем ти "

преди 6 години

Я па тея! Ми колко да плащаме бе ???????? И тва ви е много , работите с приспивно темпо.осигуровки на минималната , на ръка малко повече. Начинаеща кетелистка 300 кинта на месец , нали барем я осигурявам. И аз имам разходи , майорка , на барселона ще ходя.То скъпо. А на мене ще ми работят по ? дни седмично , щото толкова е работната седмица , и по 9-10-12 часа на ден. Щото аз съм в частният бизнес , и решеничта на правителството не ме интересуват

34

Анонимен

преди 6 години

Не ни трябват шивачки.Китай ни залива с море от дрехи.А има и дрехи втора употреба колкото щеш.И държавата ни е втора употрба вече.

33

WtF

преди 6 години

До потопна новина отдавна се шие в Бангладеш на едро , а че в Пекин средната работна заплата $ е колкото в Москва $ ми може те съветските специалисти им дай антифриз да пият и газ да пикаят .

32

Анонимен

преди 6 години

Така ще е, защото сте мишоци! И за 200 лефа ша работите, хи-хи-хи!Треперим за заплатка от 200 евра, щото заемчето за самсунгчето или гоуфчето трябва да се плаща, нали? Църрррррррррррррррр!

31

Анонимен

преди 6 години

Само обувките , бельюто и чорапите ми са нови , всичко по-мен втора употреба.. Светът няма нужда толкова дрехи .. баба като ми оплетеше дреха с вълна офцата съм я носил с години докато изгние..

30

Анонимен

преди 6 години

Шивачката да е учила за програмистка .. Това е новия световен ред. Този който не може да мисли ще бъде по-зле и от роб..

29

Анонимен

преди 6 години

До бай хОбикновено шивачката получава едни и същи пари, независимо от бройката и сложността на модела.Не се очаква шефът да е на загубаD, обаче ще стане такаq че шефът сам да си шие ишлемето, като е такъв тарикат.

28

Анонимен

преди 6 години

650 лв. чисти не взима майка ми, която е с висше образование и с 29 години стаж

27

Анонимен

преди 6 години

До :)Стига с тая мантра за производителността на труда, лесна е за опровергаване.Защо един грък му е по-евтино да си изнесе производството тук , а не накара гъркинята да му шие за 200 евро на месец, не, по-скоро на два месеца?Айде ми обясни как на същата шивачка й скача производителността като отиде в ЕС.Явно сме в ЕС само по разходи, но не и по приходи.

26

:)

преди 6 години

А за производителността някой говори ли. Иначе се шие и в Англия, но е друго, не е като в България. Там се работи, а тук 70% идват на раздумка в цеха.

25

berba

преди 6 години

Глупост, живея в Китай. Там са по-добре платени

24

l

преди 6 години

az imam 30 godini stazh kato medsestra i zaplata mi e kolkoto na shivachka

23

16

преди 6 години

От "лайковете" на поста ми разбирам че тук е пълно с ***/нари!!

22

Анонимен

преди 6 години

TOVA E S 30 GODISCHNA DAVNOST SIGA LI VIDQXTE I TO VSICHKI RABOTESCHTI SA TAKA SCHTO BQGAT

21

Теди

преди 6 години

Хората ми слагат лайкове не аз

20

Анонимен

преди 6 години

До Теди 17Да си чукаш "лайкове" е очеваден признак на това за което говоря!!Ако очакваш живота да е справедлив ще те разочаровам, НЕ е!!Крадец номер едно е президент на САЩ за Тиквата няма смисъл да отварям приказка.А ти си копай лук в градината на воля.......Kазах ти че няма да ме разбереш и съм FUCKING RIGHT.

19

Анонимен

преди 6 години

не само китайските заплати са по-високи, ами и курсът на юана е такъв, че Европа им е евтина, затова пазаруват като изоглавени тук

18

Р

преди 6 години

В Китай ли, в Пекин средната заплата е 1200$ плюс придобивки!ай чао

17

Теди

преди 6 години

Доста хора са забогатяли по нечестен начин , не защото са умни .

16

Анонимен

преди 6 години

До Теди 15Бедни са ГЛУПАЦИТЕ!!Така е било, така е и ТАКА ЩЕ БЪДЕ.Ако си от тях (глупаците) няма да ме разбереш.А аз определено не очаквам да ме разбереш.