46

Ангел Николов, истор

преди 6 години

Осмоъгълния петохуйник - така го нарекоха софиянци още при откриването му, когато беше закърпен с мукава, за да бъде открит недовършен и разпадащ се от Тодор Живков - е срам за българското изкуство. Тази подигравка с българската история, на чиито връх беше поставена мутрата на диктатора трябва час по-скоро да изчезне в небитието.

45

Анонимен

преди 6 години

За нея ли беше описанието "шестоъгълен петоуйник"?

44

Анонимен

преди 6 години

Тази гадост трябваше да бъде махната оттам още преди поне 10 години и да бъде възстановен паметника на загиналите български войни, които комунистическите *** разрушиха.

43

Анонимен

преди 6 години

Това още докато беше ново беше ужасно грозно, а сега е направо... Да махат тази перверзия оттам. Това е паметник на бездарието на "твореца" с партиен билет и гавра с българската история.

42

Анонимен

преди 6 години

Най-после тази комунистическа миазма в центъра на София ще бъде премахната. Това е най-грозното нещо, което може да съществува. Да се възстанови разрушеният паметник на героите, дали живота си във войните, който беше на това място!

41

Наблюдател

преди 6 години

Естествено че е политическо събарянето му. Тези дето непосмяха с пръст да пипнат комунистите /СДС и ГЕРБ лидерите/, имитират борба с комунизма събаряйки паметници! Само че за тяхно сведение не паметниците носят вина, а хората от които е зависело построяването им! Но те много добре го знаят! Проблема е в тези дето се вързват постянно и се ловят като "шарани на гола кука" на *** им простотии! То трябва и малко човек да напъне "нещото" дето се намира над очите му!!

40

Анонимен

преди 6 години

Оставете, че е грозно- то е мега опасно и ум не ми побира как може нещо такова да се намира необезопасено в центъра на столицата.. който милее за грозното желязо- да легне под основата и да чака да бъде сплескан, но без да пищи много, много.

39

Мутрата

преди 6 години

си мисли, че е над Ботев и Левски1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ :1."Върви, народе възродени" - Стоян Михайловски 2."Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира" Христо Ботев3."Времето е в нас и ние сме във времето" - Васил Левски

38

K.K

преди 6 години

Всичкото комунист от СБХ е строено да брани недомислието на В.Старчев! Кумунисти, начело със Светлин ( Тъмнин ) Русев са инициаторите,това е тяхна рожба! Хора, съборете тази грозотия,изпратете комунистите в историята!

37

Анонимен

преди 6 години

До КалинИменно! Не е редно провинциалисти да предявяват претенции и да правят изказвания за неща, които не се отнасят към тях по никакъв начин. Претенциите- обратно на село, на 99% от софиянците им се повръща от грозното опасно нещо, наречено паметник.

36

Oleg

преди 6 години

До Анонимен 18:"Разрухата ,разрухата и заличаване на народната памет . Щом демократите цензурираха Ботев , обезличиха Левски и поругаха гробовете на избитите ни деди през робството , получихме ,,владичество и съжителство ,,и махнаха ,,три синджира роби ,,значи миналото е страшно за тях ."Защо си спомням, че хипотетичното тяло на Левски от църквата Св.Петка-Самарджийска е изхвърлено имено от комунистите и сега няма как да се направи ДНК анализ и да се сравни с косата?!?!

35

1300 ГОДИНИ ИСТОРИЯ

преди 6 години

са трън в очите на колониалната администрация опоскала България и направила я треторазрядна страна в ЕС. Паметникът с безмъртните цитати от Ботев и Левски, трябва да бъде разрушен, за да може бедните българи да търпят своеволията на мутри и олигарси и да се скитат като клетници да работят за по пет евро на част като чистачи по паркинзи и келнери.

34

shrek

преди 6 години

Да обесят Старчев на него!

33

Анонимен

преди 6 години

Следващото, което щели да премахнат *** НПО-та е църквата-пантеон в Батак. На нейно място щели да строят джамия.

32

Да

преди 6 години

Най-накрая, без съмнение най-грозният недодялан паметник в града. Още когато е бил нов е бил грозен и без идея. Ръбата идиотщина.

31

Lucy

преди 6 години

До АнонименВ Шумен има възстановен такъв паметник,който му е мъчно да ходи до там. Паметника в центъра до НДК е недоразумение. Може би нещо като камбаните "Знаме на Мира" и много фонтани цветя и дървета е необходимо там.

30

отмъстителни сме

преди 6 години

Че е грозен, грозен еЧе е политическо, политическо е(премахването)В много малко страни в света го има това да се събарят и премахват паметници, затова ще си стоим в третия свят дълго време.

29

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

същите тия ще викат "къде е държавата" като парче от фундамента убие някой беден човечец който просто минава от там.

28

Калин

преди 6 години

Всеки, който се застъпва за това нещо, очевидно не е израстнал наоколо. Не познавам софиянец, който да иска този "паметник" да остане там. Стига са проказвали, ами да го махат най-сетне!

27

Анонимен

преди 6 години

Тези са архитекти,колкото Йоло Денев е космонавт!Ама иначе самочувствие в излишък!