11

Анонимен

преди 5 години

Къде е ВТУ?

10

Анонимен

преди 6 години

KRITERII N-1 --2 000 LV. ZA NEKADARNOST.OTKOGA VAV VARNA IMA PREPODAVATELI TA SEGA IMALO I PROFESORI.

9

Анонимен

преди 6 години

До КрасиТова е вярно.Тогава какво излиза? Поддържаме излишно много университети и колежи, за които се дават субсидии и от бюджета, за да се пълнят гушките на пишман преподаватели, пишещи тройки и четворки на студенти, предали празни листове.

8

Има и друг аспект

преди 6 години

Хоноруваните преподаватели какви пари получават, по колко часа им се дават?Думата ми е за онези, които са на трудов договор в БАН, но обикалят България като "хвърковата чета", за да си докарват пари от преподавателска дейност.В институтите, в които уж работят, по-млади хора работят по задачи, по които уж работят и тези, които си запълват времето с четене на лекции. Та взимат пари и от БАН, където не вършат нищо или почти нищо, и от ВУЗ-овете, където преподават неизвестно на какво ниво.

7

Краси

преди 6 години

Местата в университетите са два пъти повече от абитуриентите!Ми то много преподаватели, много професори , много нещо!

6

Да се посочи какъв е

преди 6 години

броят на преподавателите, после да се прибавят плащаните от студентите такси и държавните субсидии, та да се пресметне приблизително колко пари се дават ежегодно за висшето образование у нас.После да съпоставим тази сума с резултатите - колко висшисти се дипломират всяка година, какво е нивото на подготовката им, колко от най-добрите остават у нас, колко заминават (значи, даваме пари, за да захранваме с кадри чуждите държави) и колко са излишните - онези, за които няма работа или са некадърни.

5

Висшето строително у

преди 6 години

as zavarshilite "Любен Каравелов" davat po 6 bona USD u Amerika

4

Халал да са им

преди 6 години

заплатите, и по-големи да им станат, но да подготвят добри специалисти.Ако ще произвеждат талаш-майстори,тогава ще е по-добре да се съобразим с препоръчителния съвета,който получихме преди няколко години от Европа.Посъветваха ни да се съобразим с факта, че в повечето държави по света, включително и в най-развитите, по естествен път броят на висшите училища се е редуцирал така, че на един милион души от населението се пада по едно такова висше учебно заведение. И да намалим броя на нашите до 7-8

3

Анонимен

преди 6 години

Много икономисти, а икономиката не е цъфнала както се вижда, така че резултат е 0.

2

Анонимен

преди 6 години

Ако ще и 10000 лева заплати да получават, пак ще имат още по-високи доходи от подкупите които получават от студентите за оценка.Дори да им спрат заплатите, пак никой няма да напусне.

1

Анонимен

преди 6 години

Нормално е защото банките и хотелите имат нужда от персонал, но парите за заплати отиват на вятъра защото младите бягат после в чужбина.