15

Анонимен

преди 6 години

Куражът е да поемеш риск и да се противопоставиш на някаква опасност. Да бягаш, за да спасиш живота си (ако наистина е така), не е "кураж"! По-подходящи думи са "инстинкт" или "интерес". Ако си истински "бежанец", търсиш първата сигурна държава, докато нещата се успокоят и се върнеш у дома, а не лесен живот с пожизнени социални помощи на хиляди километри. Ако все пак отидеш някъде (дори неканен и незаконно), уважаваш и приемаш местните правила и закони, като се стараеш да допринасяш максимално.

14

!

преди 6 години

До АнонименТи си ***!

13

Анонимен

преди 6 години

INTEGRIRAN BEJANEC KO TAKOVU JIVOTNO NEMA NEMA I A SE RODE

12

Анонимен

преди 6 години

"В една истинска дясна демократична и либерална страна е длъжна да подсигури достоен живот на бежанците."Според мен пък същата тази страна е длъжна да осигури достоен живот НА МЕН и другите като мен, А ПОСЛЕ да преразпределя ЕВЕНТУАЛНИТЕ излишъци към някакви си келепираджийски навлеци.

11

!

преди 6 години

Връщането и отказването да се приемат бежанците е КОМУНИСТИЧЕСКО. В една истинска дясна демократична и либерална страна е длъжна да подсигури достоен живот на бежанците.

10

Анонимен

преди 6 години

Симпатична жена, оставена да говори пред публиката за да си изкара заплатата, защото на нейните шефове не им изнася да са там и да слушат и отговарят на поредицата от неудобни въпроси. Но така е - ако искаме да се водим на заплата, трябва да говорим каквото трябва и да "интегрираме" "бежанци" и "роми".

9

Иван Пешев

преди 6 години

Не мога да разбера защо по телевизиите не се допуска противното мнение - че не трябва да се пускат мигранти и трябва да се спират и връщат , защо трибуна имат все заблудени като тази която иска да ни надъхва да правим нещо - ами дай личен пример бре. И все пак защо няма някой разумен който без да призовава за газови камери да го поканят да каже - НЕ!!! НИЕ НЕ ИСКАМЕ МИГРАНТИ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ РАЗРУШАТ НАШЕТО ОБЩЕСТВО

8

Анонимен

преди 6 години

Какъв конфликт има в Афганистан? Нали американците им донесоха западна демокрация там?Имаме си достатъчно евророма, не искаме и мюслирома - няма къде да ги денем всичките тия алкохолни напитки.

7

Анонимен

преди 6 години

С нищо не сме им длъжни на нахлуващите нарушители от Сирия, Ирак и Афганистан и подобни държави.Да си заминават обратно.Посолствата им в София да се погрижат да си пратят в родните им страни.България е за българите.Не желяем никакви араби.

6

Анонимен

преди 6 години

Мадам, разплакахте ме. "...куража на тези хора да тръгнат да търсят спасение от насилието и конфликтите". Защо не - с по 20-30000 долара в джоба. Такива суми дори не си представям. Просто организирано от трета държава нашествие за завладяване на Европа и връщането и в праисторическо време. Бежанците са само 10-15 %. Тях - на драго сърце. Вие недостойно манипулирате чувствата. Честно - мъка ми е за тях. Но животът ми е един, а държавата ми не я е еня за мен. Наслаждава се, как бавно умирам...

5

Американ

преди 6 години

На България не и трябват тия навлеци, та затова и няма програма за интеграция.. Лошото е че няма програма за обезкуражаване и връщане..

4

това е

преди 6 години

"Бежанците" нахлуха, видяха че българите не ги желаем и е време да си ходят обратно у дома.Оставането им тук е нахалство и трябва да бъдат експулсирани.

3

Истината

преди 6 години

Най-добре е да се направи един референдум по въпроса и ако целукупният български народ желае да му натресат всякаква п***ч-така да бъде!Ако обаче не ще-голямата метла и кой откъдето е!

2

Хм

преди 6 години

А защо пък трябва да бъдат интегрирани "бежанците"????Сигурно щото Началниците така заповядват....Най-първо повече от 80% не са никакви бежанци и по закон трябва да бъдат върнати обратно!Второ,истинските бежанци остават докато трае войната или докато се оформят сигурни зони.Иначе това,което ни карат да правим е да приемем наложената отвън подмяна на населението!И то с радост!

1

Анонимен

преди 6 години

Тея, които се натрисат като "бежанци" са тиктакаща бомба. И в преносния и в прекия смисъл. Даже и да не се сегашните, поколението им след това ще бъде такова. След всичките тези примери за неуспешна интеграция, независимо в коя държава, трябва да се намери начин това радикализиране да се прекрати. Най-близко до акъла е да се отнеме тая идентичност, която ги сближава. А именно - смяна и забрана на арабските имена и забрана за изповядване на ислям, редуциране броя на джамиите.