72

Мина

преди 6 години

Според мен трябва да си върнем негово величество кралят и да станем отново кралска държава като Англия.Бих направила и подписка за това.

71

Уточнение

преди 6 години

Стамболов преди да умре съсечен е признал, че най-голямата му грешка е докарването на Фердинанд в новоосвободена България. Да, ама късно. И откъде накъде едни ще ни освобождават и проливат кръвта си, че да ни има въобще, а други ще ни управляват. Пълно безумие! Е, сега сме пак под опеката на същите "велики сили" от Европа и затова вървим с бързи крачки към тотално заробване, а може би и изчезване.

70

Анонимен

преди 6 години

А българския мозък се "охранява" като Area 51 за да не може да проникне "миссълта"!

69

ГАДОРЯН

преди 6 години

Сори! Пропуснах червените ***. Май мистейк

68

Принц Шприц Фон Кекс

преди 6 години

Веднага Слави да прави референдум за монархия и да се слага царят! Аз гласувам ЗА!

67

Анонимен

преди 6 години

До ГАДОРЯНспоред теб цяло щастие и най-приятно е комунистите от бйе-сйе-пйе да ни дерат кожата!

66

гъзолизачев

преди 6 години

Честит рожден ден,светлейши ни царю!

65

ГАДОРЯН

преди 6 години

Българският народ има генетична нерърпимост към царе, боляри, султани и прочее. Лошото е че няма никаква разлика дали ще ти дерат кожата те или примерно Мавъра, шайка герберасти, дупесари и псевдопатриоти отдъхващи на Варадеро и с хотели по границата! Ай чиститу

64

Uh

преди 6 години

Chestit rojden den na diadoto.

63

дедо Ташунко

преди 6 години

Има една малка подробност. Българският народ гласува на всенароден референдум за република и с това бие шут на монархията. От 73 години, слава на Бога, в България няма вече царе и царедворци! Да е жив и здрав г-н Симеон Сакскобургготски и да не забравя никога националните катастрофи в които ни вкарва дядо му Фердинанд. Арогантен, надменен, високо образован, вулгарен и безпардонен монарх, заел след смъртта си достойно своето място в пъкъла. Само хора с къс акъл забравят за злините на монарсите!

62

Анонимен

преди 6 години

Честит рожден ден!

61

читател

преди 6 години

До до #60 ГоранВ научните среди не се горови, там се пишат статии, за научни списания, осталото е белетристика.Няма нищо известно за такива връзки. То и за самия род Дуло много малко се знае, главно от византийски историци.А този на снимката е просто един типичен лапач - такива са и роднините му.

60

Потекловедов

преди 6 години

Да му е честит деня!Някога, след филтъра на времето и политиците, може би ще бъде оценяван като:Г-н Сакскобурготски, чийто гавазин(бодигард) взе дейно участие в окончателното съсипване на горда и красива някога страна...Апропо за него, без да сме цинични:Една страна, дето и царя NAEBA...

59

Башка Луд

преди 6 години

До 64.Навремето и Тошо го изкараха от знатен болярски род! Продажни г.ъ.з.о.близци в научните среди бол!Да не споменаваме и едни творци, един от които и фамфари написа, "ода за царя" май беше. Кандидат придворни бол!

58

до 65

преди 6 години

По-голяма катастрофа в историята ни от комунистическите 45 години нямаме."Плодовете" берем и до днес.Доказателството?Промити мозъци като теб.

57

До 64

преди 6 години

И докараха България до национални катастрофи. Това ли ги прави "повече българи"?Кобургите са проклятието на България.И не те са превърнали България в развиваща се държава, а България въпреки тях е станала такава, благодарение на много българи.

56

до #60 Горан

преди 6 години

Друг е въпроса, че в научните среди се говори, че Кобургите имат генетична връзка с рода Дуло. Но това няма значение, важното е, че колкото и да са оплювани от съвременните объркани българи, и Симеон, и Борис, че и даже Фердинанд (който от една опоскана държава е превърнал България в развиваща се промишлено и културно, а при сина му тя вече е икономическото чудо на Европа) са приели българската кауза и са повече българи, отколкото всички днешни наши политици взети накуп.

55

???

преди 6 години

Как е по-правилно?Симеон Крадливий или Крадлив Симо?

54

до #60 Горан

преди 6 години

Много добре ги разбирам аз нещата, само ти дадох пример как няма връзка между българщина или държавничество и български корени (защото няма никаква българщина или държавничество в това да избиеш най-видните си родове - твои сънародници, независимо от предтекста, това в историята след това са го правили само комунистите).

53

Горан

преди 6 години

Въобще княз Борис I се оказва един доста жесток държавник, ослепил и собственият си син, заради погрешна според него политика, а всъщност на бранното поле е бил неудачник, за разлика от третия си син - цар Симеон Велики... Такива ми ти работи!