4

Един българин

преди 6 години

Пастърмата за пръв път се споменава в древна Армения, някъде между 95г. и 45г. пр.н.е., по време на управлението на Тигран II, като "бастурма".Прави се от говеждо месо.Сигурно има сега от много други меса, не знам.Не съм ял нито арменска пастърма, нито турска, нито от някоя друга държава.Обаче в Ливан ядох суджук. Е, ако и родната ни пастърма е като родния ни суджук, мерси, но по-добре да си ги заврат... да не уточнявам.Нашият суджук е като тухла. Ливанският се топи в устата!

3

не

преди 6 години

До Вълнаро,не пастърмата се прави само от козе или овче месо,всичко останало e като сушена шунка

2

Вълнаро

преди 6 години

Принципно си прав, оригинала на пастърмата е солено козе месо, но може да се направи от всякакво друго. Аз съм правил и от пилешко, пак става вкусно.

1

Анонимен

преди 6 години

Абе истинската пъстърма от едно време още не е ли от козе месо ?. Ква е тая " пъстърма говежда"?