13

Анонимен

преди 6 години

За трипера не се безпокой, ще го израстеш...

12

шматка

преди 6 години

Абе казвате не вземай антибиотик ама трипера с нишадър не минава

11

Анонимен

преди 6 години

До ПрепатилМного правилно! Антибиотиците останаха в 20 век. Сега се ползват билкови имуномодулатори, алое, бифидус субтилис и тям подобни...

10

фифи

преди 6 години

До Един българинКак да не е доказано бре? Правено е редовно във ФАЩ! За компании като Макдоналдс например. Цялото *** се смила заедно с рога, копита, всичко, в едни огромни мелници и за да те предпазят от бактерията Ешерихия коли и тям подобни, които живеят в червата на ***, в каймата се слагат антибиотици. С течение на времето бактериите стават резистентни на антибиотиците. Поради тази причина във ФАЩ имаше смъртни случаи на хора, яли такива сандвичи и умрели от тях!

9

фифи

преди 6 години

До ФантомасКой произвежда у нас лекарства и ги изнася бе?!? Това беше по времето на соца. След 10 ноември всички производства у нас бяха закрити! Само внасяме отвън субстанции и ги разфасоваме. Никой търговец в чужбина няма да ти даде да го конкурираш!

8

Препатил

преди 6 години

След няколко бъбречни кризи и проблеми със стомаха,-скъсах се да повръщам-и всичко това-благодарение нови медицински ,,открития '' и модерни антибиотоци ,стигнах до следните изводи -правила-1) Никога не вземайте антибиотик,ако може да минете с билки,хомеопатия или някое просто лекарство.2) Ако все пак се наложи да се лекувате с антибиотик-поискайте от лекаря си от най-първите такива-аз лично предпочитам-пеницилин, новите са синтетика и абсолютна отрова

7

Един българин

преди 6 години

До: номер 5 (Македонски)Не съм съгласен с тази констатация. Знам, че има сведения че са давали антибиотици на животни, но кога, къде и как, не е доказано. От друга страна обаче, тази хипотеза издиша защото антибиотикът във всеки организъм има време за което се усвоява и изчиства, така че когато се заколи животното едва ли е останало значително количество от него в месото.Аз лично съм се лекувал от тежки инфекции с антибиотик - супер ефикасно! Никаква резистентност, правил съм си антибиограма.

6

Един българин

преди 6 години

До: номер 1Ами не е така, не съм съгласен. Лекарите при които съм ходил не са ми изписвали антибиотици при всяко кихване, напротив. Антибиотик са ми изписвали в краен случай, а крайните случаи при мен колкото искаш. Много често карам тежко простудно заболяване което пусто не минава и не минава. Докато стане ясна работата, че без антибиотик не става. Друг е въпросът че изписват скъпи лекарства ги изписват с аргумента че са по-хубави, имат по-малко странични ефекти. Може и да е вярно, не знам.

5

Македонски

преди 6 години

Страшна глупост- основната причина за резистентността към антибиотици , са храните от животински произход с които ни хранят!Публична тайна е, че производителите дават на животните антибиотици- за по-голям млеконадой, за по-бързо натрупване на маса и тнИ с млякото, яйцата и месото , тези антибиотици стигат до... нас

4

Анонимен

преди 6 години

Ibuprofen v uk de =35 pBg= 4-5 leva i ima sudurjanie na iboprofen.Paracetamol 20 p v uk deBg paracetamax 2.50 do 4 leva sus sudurjanie na paracetamol..Niamam dumi..

3

Фантомас

преди 6 години

Защо в България забраниха (произвеждат се, но се изнасят) доантибиотични лекарства като аналгин и депосулфамид. Това е фармацетичен и финансов геноцид.

2

11

преди 6 години

Ъхъ, разбрах - не се лекувайте, щото ще се излекувате. По-добре е да сте постоянно болни и да кихате мангизи за перманентни ***, които не лекуват, ама правят оборот.

1

zeus

преди 6 години

Обяснете го на нашите лекари, които като кихнеш и ти изписват скъп антибиотик, без бактериално изследване евентуално каква бактерия трябва да се бори и да се подбере правилния при нужда. Това не е случайно де, всеки лекар е на издръжка към някоя фармацевтична компания и има да изпълнява норматив.