69

ицо

преди 6 години

Е ами те гледат да си купят ракия и бира.

68

а колко са си купили

преди 6 години

дискове с музика?Значи ли че не слушат музика?Книгоиздатели вият на умрело, като музикалните компании преди години.Ами проненя се света. Дигитализира се.И книгите са електронни. Проблем никакъв. Дежурните *** обаче не пропускат да плювнат. Българина такъв и онакъв

67

Така

преди 6 години

Еми така ще е щом Българите са на изчезване в България. Те индиянците не четат книги.Нацията загива бавна и сигурна смърт.

66

Реалист

преди 6 години

Доста книги съм прочел в последно време, но нито една хартиена и не смятам да си купувам повече хартиени книги. Има електронни четци, има компютри, има смартфони и т.н. Аз чета книги обикновено на смратфона си, което мога да правя навсякъде, докато за книга на хартия ми трябват специални условия. В този мсиъл няма връзка между това дали човек си е купил хартиена книга и дали чете книги.

65

Анонимен

преди 6 години

Голяма част от българите не знаят българската азбука.Какви книги, какви пет лева.

64

сиси

преди 6 години

Две трети от българите са ангажирани почти денонощно да изкарат жалките си заплати за да се издължат на великите банки какво четене какви пет лева.

63

читанка

преди 6 години

много важно ,на кой му дреме ...

62

Мария

преди 6 години

Книжната книга е вече за историята.Откакто съм модерен човек с таблет,лаптоп и интернет чета доста повече всякаква литература и ми излиза много по евтино.Любителите на хартията рано или късно ще проумеят това.Книжни книги несъм чела от повече от 10 години и не възнамерявам някога да го правя.Защо!Защото човек трябва да гледа напред към технологиите а не да тъпче на едно място..

61

Анонимен

преди 6 години

sa knigi triabvat pari, no te stigat edva za iadene

60

неграмотен

преди 6 години

ама питахте ли ги тези 2/3 дали могат да четaт

59

Анонимен

преди 6 години

От книга до книга разликата е огромна. може да си купиш сборник вицове, може и "тухла" с научна литература. Важното е да се чете. Твърди се, че за да си потдържа нивото човек трябва всеки ден да приема информация ровностойна на 50 машинописни страници.

58

Анонимен

преди 6 години

Повечето от вас четат все още учебници.А ,,най-умните"интернет маниаци" въобще не четат и по постването им си личи.Но да си п.р.о.с. т в днешно време май е гордост. Човек четящ Достоевски,Данте и Гьоте не се хвали с това и не виси по цял ден пред клавиатурата-54 !

57

не е случайно

преди 6 години

Начело е Еднокнижния,раята е като него и си го обича!Защото са прости...

56

Анонимен

преди 6 години

Не са. За сметка на това търкат билетчета и се надат за едни милиони

55

Анонимен

преди 6 години

Как така не са си купили.Ами винетките за пътищата.

54

Пф

преди 6 години

Това че не са си купили книги,не означава че не четат.В интернет има достатъчно безплатни книги.А и с тези доходи дори и да искат българите не могат да си позволят да отделят пари за книги.Жалко,но факт.

53

2/3 от българите

преди 6 години

само че едната трета от преброените не са българи

52

И по 2 лв.

преди 6 години

Да ги продават новите издания. Пак няма да купувам всичко което чета. Иначе трябва да наемам склад. Само някои от много предпочитан писател. Ей така да си я имам.Отдавна чета електронен вариант. Много по удобно е. Можеш да го отвориш навсякъде. И помненето не опира до носител а до това имаш ли добра визуална памет. И електронните книги се четат. Не проникват в съзнанието чрез телепатия

51

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли какво приятели? Аз се спуквам да чета материали онлайн. Не обичам художествена литература и чета предимно техническа и научна. Прави ми впечатление, че повечето хора имащи се за интелигентни четат предимно художествена литература и нямат никаква предства от икономика, астрономия, биология, политика, техника. Но дойде ли време да се говори на тези теми, устите им не спират да бръщолевят глупости. Може ли да даваш акъл по икономически въпроси, като си нямаш и грам идея какво движи модерн

50

До 60

преди 6 години

Има нещо вярно в това, което си написал(а). Професията ми е такава, че се налага постоянно да купувам книги. Мога да ги държа в два апартамента, но възможното място за книги и в двете жилища поти се изчерпа. Страх ме е да кача на тавана онези, които сами нужни само периодично, защото постоянно разбиват вратите на таваните. Малка е вероятността крадец да помъкне сак с книги, за да ги продаде. Опасно е това, че крадците не палят лампа, а си святкат със запалки и може да стане пожар.