34

Анонимен

преди 6 години

Много разбирачи!На мен пък ми харесваКво прайм сега?

33

Иван

преди 6 години

Цялата извратеност на модерността показана в една противна мацаница.

32

Анонимен

преди 6 години

Волен Сидеров пред Американското посолство !

31

Анонимен

преди 6 години

аз съм дребен търговец купувам картини и след това се стремя да е продам на минимална печалба като видях тази картина ако не знаех кои е автора и ако ми я предложат да я купя наи много бих я купил за 50 лева със дълбоки съмнения дали мога да я продам за 60 лева

30

Oптимист

преди 6 години

Баския е голям и дори в момента съм с тениска, на която е щампована негова картина. Признат приживе! А това дали във форума някой знае за него няма никакво значение.

29

Анонимен

преди 6 години

До 40: Септември1 Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав. Гео Милев

28

Мнение

преди 6 години

Това е творение на един луд, нарочено за изкуство... А, други правят от това милиони след неговата нелепа, и ненавременна смърт. Човекът е имал отчаяна нужда от психиатрична помощ, но уви! Не я е получил! Бил искал картините му да приличат на рисувани от дете, е справил се е, но като дете с отклонения!

27

Анонимен

преди 6 години

ima ли специалист да обясни какво е това?

26

Анонимен

преди 6 години

Картината е СТРАХотна - Цената ПАЗАРна !

25

Горан

преди 6 години

Блек Сабат* :)))

24

Горан

преди 6 години

Почитетел съм на Дийп Пърпъл, Рейнбоу, Уайт Снейк, Блей Сабат... Но този череп е скапан :)) Просто скапан.

23

Горан

преди 6 години

Интересно ми е този художник, дали е могъл всъщност да рисува нещо нормално, красиво... Или го е намирал за прекалено сложно и се е отдал на импресионизма? Напоследък стават все по-голяма рядкост картини, пресъздаващи живота, природата, заобикалящият ни свят, които да радват и окото, и душата... Това изкуство, дето го е творил Баския, е направо гениално от гледна точка на това, да се чудиш и цял живот да не ти стигне да разбереш за какво ги е мацал тези неща...

22

До 25

преди 6 години

Има една книга на Б.Райнов-,,Против изкуството на империализма " от 50те години. Това са ,,разбирачите". По-късно Райнов стана един от най -големите ценители на Гоген,Реноар,Ван Гог,въобще импресионистите ,Пикасо и Шагал,Климт и Мунк. Тези които се превъзнасят от Бетовен и Вивалди или Гершуин ,са за.***. бе.няци в очите на любителите на Преслава,Азис,Глория......цикория,магнолия и т.н. O sancta simplicitas !!!

21

Горан

преди 6 години

Наркотичен делириум, изобразен върху платно! Автопортрет! Изкуство си е да, да починеш от свръх доза на 27 години, наистина си е изкуство!

20

****

преди 6 години

Ами,че то тези драсканици и децата ги правят,че дори и по добре,ама нали това е изкуство,ще каже някой,и не всекий го разбира,разбират го хората с многото пари,като по този начин ги изпират.

19

сс

преди 6 години

добра печалба, дал е 30 лева за бойчки и платно

18

Анонимен

преди 6 години

Всички плюещи явно са любители на индийските сериали,или соц. реализма.Там всичко си е както трябва- лесно разбираемо. Ван Гог ,Гоген, Дега, наивистите -ряпа да ядат.Ех,мушмороци бледи!!!

17

Анонимен

преди 6 години

На каква ли дрога е бил докато я е рисувал? И 110 млн. за това ? Слонът в зоологическата, ако му дам една четка по-добре ще се справи. *** по Света колкото искаш.

16

д-р Исня

преди 6 години

Бизнесът има нужда от такива мацаници. Лесно е да намериш някой шизофренясал наркоман, мислещ се за Пикасо и да изпереш едни 100 милиона сива пара. Мръсните пари правят некадърници "гуеми художници" не скопеният им талант да драскат безмислици!

15

До разбирачите

преди 6 години

10 те най скъпи картини на света са на абстракционисти и импресионисти. Просто това е един друг свят,за други хора. Деца с разбиранията на Добри Терпешев,просто не трябва да коментират.Ама вие вие разбирате абсолютно всичко -от космическа индустрия до селско стопанство и от изкуство до енология