51

Анонимен

преди 6 години

Също като в Русия!

50

Малко факти

преди 6 години

Според официалната статистика, към края на 2016-та година от родените в периода 1972-1976 са живи по 108,5 хиляди средно на година. В същото време от родените 1997-2001 години, са живи средно по 61,9 хиляди, което е страшно. Затова се обезлюдяват българските населени места и най-вече селата - децата, които се раждат са много по-малко и тях ги ражда главно малцинството, което може вече и да е мнозинство.

49

Чикаго

преди 6 години

Чикаго офицялно стигна 250000 българи, не офицялно е 300000. И това е само един град, а останалите по света? Няма град в който да няма поне едно семейство Българи. И в Аляска да отидеш и там има.По Европейски статистики БГ през 2050г ще е 5 мил население и 90% градско. Още колко села ще се обезлюдяват ще ви се завие свят ако се замислете. Няма да споменавам че 1мил ще са индиянците до тогава. България умира бавно но сигурно.

48

Анонимен

преди 6 години

До 56Това е защото при идването на демокрацията заминаха 1-2 милиона, и то млади хора, които щяха да направят семейства иначе тука.

47

Жо

преди 6 години

До До Един българин 56СВОБОДАТА на словото и на придвижването- това, всеки да говори и да живее където си поиска- това е демокрацията. Как мислиш, ако при режима на Живков границите бяха отворени- колко ли българи щяха да останат в НРБ? Само "партийците", ама и за тях не съм сигурен, щото децата им все на Запад учат.

46

До Един българин

преди 6 години

Май не осъзнаваш какво твърдиш. Реалността е, че България от 9 милиона през 1989-та, сега е 5-6 милиона, ако не и по-малко, но ти твърдиш, че вече сме 20-30 милиона благодарение на демокрацията и пазарната икономика.

45

Реплика

преди 6 години

А, Митничарско село кога ще стане град ?

44

Анонимен

преди 6 години

България обезлюдява - така е при демокрацията и пазарната икономика. За такава обезлюдяваща България в първите години след 1989-та едни подрипваха и ревяха като магарета по площадите. Сега ако им го кажеш, те смутолевят: ама ние не знаехме, че така ще стане.

43

Анонимен

преди 6 години

Ми те тия селища нямат пътища,вода,ток,канализация.Най-близкият магазин е на 4-5 часа път пеша.Ако ти притрябва лекар не дай си боже все едно си в Сахара-може би до седмица ще дойде некъф ветеринар. Е кой луд ще живее на такова място?Апропо,по-добре безлюдни местности отколкото такива пълни с неустановен брой афро-арабски племена.Ще заприличаме на Афганистан- провинции пълни с талибани където официалната власт не съществува. А и безлюдните местности са хубаво нещо ако човек търси усамотяване

42

Анонимен

преди 6 години

нормално, всичко се изнесе в София

41

Анонимен

преди 6 години

Не е причината само в липсата на работни места по селата, а най- вече на удобства. Защото много възрастни хора, които така или иначе разчитат на една пенсия и имат къщи на село предпочитат да се блъскат с децата и внуците си по панелките в големите градове. Заради елементарни неща като бърза лекарска помощ, супермаркет на 2 мин, що годе почистени пътища зимата и т.н

40

Анонимен

преди 6 години

Хем да е натурален български домат, хем ако може да е 5 ст. килото... Ахахахха, да, да, да...Нали искате производство, то да не идва от въздуха. Този домат е гледан, транспортиран и т.н. И като му дадат една цена и на *** му пада шапката и си купува пластмасата от Лидл. Ама иначе много му знае устата.

39

дядо Пенс

преди 6 години

Градовете почнаха да пустеят ,бе хора ! Такава е директивата на БРЮКСЕЛ...

38

Анонимен

преди 6 години

Ами, селата им са пълни с парит, защото им се копа и си копат. Но това не пречи в метрополията на Будапеща да живее 33% от населението на Унгария, което е жалейката в статията и въпросните села да са малки, защото в тях всъщност няма кой знае колко хора.

37

Анонимен

преди 6 години

До foxyМи изкупувай бе, кой ти пречи да им изкупуваш. Но и дригите имат право да внасят конкурентни продукти с изкуствени съставки на по-добри цени. Ти плащай повече за родна продукция, кой ти пречи. Ако ти е ниска заплатата и не можеш, напусни работа и започни на друго място на голяма заплата и изкупувай само българска продукция, защо си седна да даваш акъл, не давай акъл, пример дай!

36

Алооо!

преди 6 години

До Дърт КрейзърА задаваш ли си въпроса защо се е стигнало до тук? Смяташ ли, че тези села нямаше на бъдат развити преди *** демокрация да дойде??????

35

Анонимен

преди 6 години

На българите не им трябва страна и държава. Те се оправят перфектно по света.

34

Анонимен

преди 6 години

Ами така е, като вече 73 години в България е комунизъм и ни управляват комунисти. Където дойдат комунистите и става пустиня.

33

foxy

преди 6 години

да им създадат условия и хората ще си живеят по селата . Простичко е , достатъчно е да им се изкупува продукцията за да имат поминък вместо да се вначят . Поща на държават ще е в субсидия . Познавам много хора които с радост биха се махнали от града ако имат някакъв доход на село.

32

Анонимен

преди 6 години

Ами вчера пуснахте новината за уволнения на бременни жени. Скоро не само селата ще обезлюдяват, ами и големите градове.