47

Анонимен

преди 6 години

А откъде ще крадат общинарите или вече са откраднали достатъчно.едва ли!

46

Angelhell

преди 6 години

До БахуроЗащото точно там са ми отнели имота, примерно!А това, че после е станало квартал на София.... ОК, това не е мой проблем и не трябва да ме интересува!Чисто хипиотетично, може там баба ми да е погребала Белчо и Сивушка. Имота има сантиментална стойност за семейството ми!Да плащат земите на хората, щом няма как да им ги възстановяват! А за такива съмнителни, цялата тежест на закона на всички по веригата.Тогава ще се научат и всичко ще си тръгне като хората.

45

Бахуро

преди 6 години

Сбъркан е целия закон. Имота бил отнет от комунистите - ОК. Ама като са го отнели е била една нива на майната си. Нека държавата да връща подобни земи. Ей на, например след горублене - земи бол. Защо трябва да връща в младост?!

44

Solar Power

преди 6 години

Какво има да се спори ? Имота си е частен има си документи. Бил е отнет незаконо след 1945-та година (насила). И защо изобщо трябва да искаш и да водиш дела за нещо което си е твое и ти е било взето насила. Просто всичко национализирано след 1945-та трябва да се върне на собствениците дори и те да не са заявили това свое желание. И това е простичко и край на сагата.

43

Щирлиц

преди 6 години

Кметицата забрави земите,които отчуждаваха заради северната дъга.Там можеше да ги оценят за жълти стотинки, а сега пищи "заради съмнително присвояване на земеделска земя"!?Другарки и другари....................................................

42

Анонимен

преди 6 години

Реституция ли е да върнат на Цар Симеон Черни връх.Да реституция е.А пълна реституция е когато му върнат Черни връх барабар със снега.Горите,от къде ги има.Има ли натуриален акт.Излиза че не Бог е създал света .Ако са по наследство баща му от къде ги е придобил и как.

41

Анонимен

преди 6 години

Реституция има само в България!Навсякъде другаде или няма реституция или собствениците се възмездяват парично.Това е практиката в цяла Източна Европа.Разбира се това се държеше в тайна от народа от купените медии.

40

Анонимен

преди 6 години

Ще дойде пак 9.11.1944г.Пак всичко ще беде отнето в полза Родину.

39

ГОГО

преди 6 години

Що не вземе някой да приватизира Парламента,та да идат нашите народни представители,барабар с бат Бойко, да копаят Софийските ливади!

38

Иво

преди 6 години

Метрото е започнато по одобрен план през 2008, а булевардът над него по план от 1986г. В рамките на пътните платна на булеварда е метростанцията, а входовете в тротоарите. Преди започване на строителтвото всичко, което е било частно с налични документи за собственост е отчуждено. През 2016г се вади нотариален акт с документи от поземлена комисия,които както се вижда от репортажа са фалшиви при това при реализираномероприятие- т.е. далавера на нотариуса и измисления собственик.

37

любо

преди 6 години

До ЕдинКаква "частна собственост" бе брато, това е КРАЖБА. За такава далавера се лежи "неприкосновено" в затвора.

36

любо

преди 6 години

Служителите в отдел ПОЗЕМЛЕНА КОМИСИЯ община ЛЮЛИН са милионери и продължават да правят пари. Лично знам какво става там. Има сигнали подадени. Резултат 00.

35

Един

преди 6 години

Това става, понеже в НРБ всичко е сбъркано! Комунистите национализираха ли? Даам-и то най-сладко. Вместо през 1989 да забранят БКП и да изземат обратно всичко награбено, си играхте на "нежни революции" и "Боянски ливади". Истината винаги излиза и сега ще си плащате! Много даже се радвам, че така е станало с метростанцията. За да знаете в бъдеще, че частната собственост е неприкосновена. И това е дясното. Всичко останало е научен комунизъм, национализация и електрификация!

34

Анонимен

преди 6 години

Доколкото разбирам става въпрос за реституция след като е построена метростанцията т.е за далавера.

33

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо собственика още не е поискал наем от общината. Или поне да издава допълнително билетче на всеки който иска да ползва имота му, за да хване метрото.

32

Велко

преди 6 години

Частните имоти са неприкосновениФандъкова няма представа до къде е стигала София на изтокНа мястото на Младост са били земеделски земи, вкл.киноцентъра. Не върнаха земите по центъра, където имаха личен интерес. Затова сега се унищожават паметниците на културата и те са в центъра на града.

31

Шоп

преди 6 години

Вината за издънката не е на частния собственик, а на общината.Трябвало е да проверят на каква земя си строят станцията.Егати простата кметица.

30

Анонимен

преди 6 години

Цялата бивша комунистическа *** продължава да краде чрез децата си даже! Моя имот си е мой, независимо къде е и кога ще си го поискам, ако ми е отнет незаконно. Ако има построена инфраструктура на него, да ми платят наема със задна дата и лихвите кто за срочен влог + неустойки! И имота пак е мой!

29

Анонимен

преди 6 години

Всичко реституирано от 1990 година до сега да бъде конфискувано в полза на дъфжавата а реститутите в Белене.

28

Анонимен

преди 6 години

"Знам ти подлите номера", казала враната на лисицата, но и при тази фраза сиренцето паднало от човката й.