41

Mari

преди 6 години

Не разбрахте ли че ни будалкат....какви 5 лева? Ще си броим стотинките ,а депутати и дупедавци, ще си пълнят джобовете.....забранено е да има много богати!!!

40

Сега

преди 6 години

Сегашните пенсионери ,ще избутат някак си. Но следващите? Нали повечето работещи получават заплатата си в плик, но се осигуряват на минимума. А други работят без да се осигуряват и после ще чакат за социална пенсия. Като сложим и хилядите, никога неработещи , пенсионери още от раждането си? Кой? Кой? И откъде, ще има пари за пенсии? Мъка, мъка българска!

39

БЪЛГАРКАТА

преди 7 години

ДО 34 ТАКА БЕШЕ ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ. ПЕНСИОНЕР КОЙТО РААБОТИ МУ СЕ УДЪРЖА ПЕНСИЯТА. ИЛИ НА РААБОТА ИЛИ ПЕНСИОНЕР.

38

Znae6

преди 7 години

До ФактOtdavna prilojeno v UK. Edinna durjavna pensia za vsichki 150 loro na sedmica. Za samoosiguryawashti te se e 100. Vsichkp ostanalp zawiso ot teb. Investirash, spestyawash, kalvoto si precensh.

37

освен

преди 7 години

До АнонименС ТАЗИ РАЗЛИКА,ЧЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПЪРВО ИМ НАМАЛИХА ЗАПЛАТИТЕ,А ПОСЛЕ ЗАПОЧНА ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ.ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ ЗАПЛАТИТЕ ,ВСЪЩНОСТ,ИМ СЕ НАМАЛИХА С ПО 200 ЛВ.ЗНАМ ГО СЪС СИГУРНОСТ ОТ МОИ ПРИЯТЕЛИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ,КОИТО МИ ПОКАЗАХА ФИШОВЕТЕ СИ.

36

Анонимен

преди 7 години

"Чувствително увеличение на пенсията" наричате подаянието от 20 лв.Горките хорица.В 21 век в "Европейска" България хора,които са работили цял живот да умират от глад.Позор!

35

До 36

преди 7 години

Предполагам, че е "учен от БАН".Имам близка, която е литературен редактор на списанието на един от тези "научни" институти. Често пъти се смеем на "бисерите", които тя трябва да редактира, а също и на правописните и граматическите грешки, които по правило са по няколко на изречение. Рядкост е някой да пише добре. Смехът си е смях, но страшното е това, че става въпрос за "учени" от сферата на историко-хуманитарните науки. Прави сметка каква е езиковата култура на "гениите" от техническите науки.

34

Анонимен

преди 7 години

От тези 866 610 човека с пенсии под 200 лв, колко са трудовите пенсионери?

33

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен толкова ти е висше образованието щом пишеш"ВИСШО"

32

Анонимен

преди 7 години

До освен тези благинки не са само за т.н. фуражки, а и за всички държавни служители в държавата.

31

Анонимен

преди 7 години

Някой провери ли от новите пенсионери колко остават на работа. Те получават и пенсия и заплата. Пари за пенсии ще има, когато наработещият пенсионер се спира пенсията за времето в което е на трудов договор.

30

Анонимен

преди 7 години

Така е. След 20 години в България ще има основно роми, полицаи и адвокати... Въпроса е, кой ще плаща сметките на Националния Осигурителен Инстритут...

29

освен

преди 7 години

До Анониментова фуражките не се осигуряват сами ,не плащат здравни осигуровки,ДОД,имат хиляди привилегии,за които простосмъртните не могат и да мечтаят.И ВЕЧНО РЕВАТ ЗА ПАРИ.

28

Анонимен

преди 7 години

Много е спорно дали хората работили първа и втора категория труд си заслужават високите пенсии. Те се пенсионират по-рано, т.е. по-малко време са внасяли осигуровки, а повечето от тях живеят и по-дълго (фуражките), защото не са работили непрекъснато под стрес, както е с повечето от нас. В момента пенсиите на работилите първа и втора категория труд се плащат в по-голямата си част от хората от трета категория труд.

27

Анонимен

преди 7 години

Минималната пенсия трябва да се намали, а не да се увеличава. Размера на пенсията на всеки, трябва да зависи само от трудовия му стаж и размера на осигуровките, които е внасял. Като се е осигурявал някой за 30 лева пенсия, 30 лева да получава, а не 200 лева минимална пенсия. Не трябва да се толерират хората укриващи доходи и осигуряващи се на минимум.Разбира се при такъв размер на пенсията веднага ще лъсне, че фуражките са се осигурявали за няколко пъти по-малки пенсии, отколкото получават сега.

26

До 28

преди 7 години

Ти до края на живота си ще чакаш да свърши прехода, който отдавна завърши. Ами чакай си щом ти харесва!

25

Анонимен

преди 7 години

До ОбективенПреходът завършил през 1991 ?!?Хе, хе, по-скоро тогава сте спрели лекарствата!

24

тя

преди 7 години

Има статистика , според която в България се харчат за вътрешна сигорност най- много от всички европейски страни , а резултата е най- слаб!

23

коно

преди 7 години

да има увеличение на ниските пенсии,но на хора с голям трудов стаж, а не на някои , които нямат и един ден трудов стаж или 10-15- години да получават повече от тези с 35-40г и наистина трябва да има индивидуални партиди и за пенсии и за здраве и инвалидните пенсии също трябва да се преразгледат - не можеш да работиш пълноценно, да се разхождаш по екскурзии, а да получаваш инвалидна пенсия.......

22

Анонимен

преди 7 години

Ето кой източва системата , не внасят 1лев , а взимат тавана! Аз съм с висшо образование с над 30 години стаж и пенсия 208 лева Справедливо ли е !?