16

Дедо

преди 6 години

И кво има да мислят - длъжник е ползвателя! Да гонят него.

15

Анонимен

преди 6 години

който ползва - той трябва да плаща.ако никой не ползва и апаратмента е празен - няма как който и да било да плаща!

14

До Аз съм като Слави

преди 6 години

Стига си тролел! Отивай при Слави, нас такива псевдо-патриоти не ни интересуват.

13

Анонимен

преди 6 години

Ще мисли!!! Ами те на Запад са го измислили още преди 100 години! Просто им изкопирайте правилата и готово! Е, няма много да ви се нрави (защото няма как да се скубе безразборно) но щом България се води че е в Евро-съюза трябва да оеднакви регулациите! Иначе хората (тези които не са прости и могат да си потърцят правата) ще продължават да печелят делата пред Евро съда и държавата ще си плаща!

12

t2

преди 6 години

Е нема такава държава. В белият свят е измислено и работи - като наемеш жилище, партидата минава на твое име и си длъжник докато си там. Какво има да му се мисли !? Който ползва плаща. Ама нали всичко е направено за далаверата в БГ и изглежда не е законно това...

11

Bi

преди 6 години

Много е просто- повечето наематели са мизерници, които не притежават дори леглото, на което спят, от Топлофикация да не са луди да си търсят парите от тях , просто няма какво да вземат, докато собствениците най- малкото тряперят за имота си , така че искат или не пият една студена вода и плащат.

10

Анонимен

преди 6 години

Най- нормалното е всеки да си плаща за това, което ползва и съответно той да е длъжник , ако не може. Колко лишения сме изтърпяли заради некорекни наематели, които с цялата си наглост бягат при други хазяи, за да завличат и тях. Накрая махнахме радиаторите, с каквото искат да се топлят, депозит, висок наем и огромен контрол, няма друг начин.

9

Анонимен

преди 6 години

В Германия дори са си наемател, щом живееш в жилището, договорът за парно, ток...и всичко останало е на името на наематели и проблеми няма. В България такава практика няма, поради абсурдна процедура още тока ми в България е на името на предишният собственик на жилището че, защото трябваше да си взема отпуск за да отида да променя името.

8

Аз съм като Слави

преди 6 години

Ново доказателство за липсата на единност - защо Слави е сам пред парламента!?Защо не се струпа цяла България? Защо всички го гледаме на фейсбук и пишем отзиви, къде в подкрепа, къде не? Искам плакат като на Слави и да отида пред нашето кметство, на улицата, пред полицията! Скъпи сънародници, А ВИЕ???

7

ТОТО

преди 6 години

Топлофикация знае, че наемодателите крият данъци и не сезира компетентните органи?!

6

fan

преди 6 години

Именно, вижте че за 27 години всичките ни съседи си пуснаха по- малко кръв. Не казвам, че беше ОК, но все пак народа постави някаква граница на търпимост, след която има кръв и дори тия циници гърците имат едно наум, а те са страшни наглеци. Тук сме толкова толерантни, че политиците ни нямат абсолютно никакъв страх от народа, от възмездие и.т.н.

5

ASD

преди 6 години

По Закон трябва би трябвало да има писмен договор, но след като топлофикация не е сключила писмен договор не би трябвало да съставя фактури и да претендира за заплащането им! Налице е очевиден грабеж и съставяне на неверни официални документи с цел узаконяване на грабеж! Къде в случая е прокуратурата и защо един "незевисим" съд допуска до разглеждане искове, които не са подкрепени с писмени договори между страните? Защо държавен орган като съда се занимава с узаконяване на грабеж и принуда?

4

знам ли

преди 6 години

Може би първо ще е добре от топлофикация да пратят една работна група до САЩ , да проучат как са решили този въпрос отвъд океана , пък после да ни дават предложения .П.П. на скоро разбрах ,че пушека дето излиза от под улиците в американските филми , всъщност е парата от тяхното парно.

3

fan

преди 6 години

На топлофикация при тази "законова рамка" и при тези условия не трябва да плаща никои. Когато *** добиче наречено "абонат на топлофикация" го осъзнае и спре да налива там, тоест когато масово никой не плаща и тая паразитна структура закъса може и да се промени нещо, да се направят правила и всичко да започне да се плаща както трябва да бъде, вкл и наематели с необявени договори и.т.н. Само че сме телета и нищо няма да направи,

2

Анонимен

преди 6 години

хептен няма нашата преса на 190-о място по свобода, тва й са темите... докато боко реди далаверите...

1

Анонимен

преди 6 години

Тези и много други въпроси в "тоталитарна" Русия се решиха преди години от конституционния съд. Ние в "демократична" Бългаприя не можем да припарим до него. В Русия съда реши въпросите- кой плаща ипотеката на жилище, ако тя е на мъжа, а след развода то е дадено на жената, трябва ли при развод съпруга, на когото е дадено жилището да изплаща заем, взет за обзавеждането му от другия съпруг и много други. У нас подобни въпроси се решават с години.