88

Анонимен

преди 7 години

ще се насочат ама албанци насам, защото ние сме следващите, старата идея за ислямската дъга е реалност

87

Бай Рашо

преди 7 години

Трябва да се взимат екстрено мерки от всички съседи на Македония, за да може да се потули този конфликт навреме тъй като има опасност Ердоган да го използува в своя полза !Има не малка вероятност в създалата се суматоха Турция да посегне на изконни български земи разположени по южната ни граница и да ги анексира/по Кримски образец/ !?

86

Анонимен

преди 7 години

На живеещите в западните територии хорица отдавна са им промили мозъците.Те неистово мразят българите и си въобразяват,че имат държава,език и националност.Всички,които взеха по един или друг начин български паспорти го направиха заради членството ни в ЕС.Който е искал да е българин да е станал.Сега албанците ще ги излекуват,като заличат тази измислена нация.А на Брюксел им е през евроатлантическият за Балканите.

85

Перник

преди 7 години

До Макето - В Татарстан имат поговорка "Лош като татарин". Те не са татари, а БЪЛГАРИ. Не го казвам аз, а ИСТОРИЯТА, ГЕНЕТИКАТА и най-важното - САМИТЕ ЖИТЕЛИ НА ТАТАРСТАН СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ и знаят, че СА БИЛИ ВРАГОВЕ НА ТАТАРИТЕ, КАКТО И НИЕ ДУНАВСКИТЕ БЪЛГАРИ! БИЛИ СМЕ СЕ С ТЯХ! Тогава с вас ме били една държава (България). Промиха ви мозъците СССР, Югославия и ние (тогава управниците ни са били "Славяни"). Ние ти казваме, че ако се наложи, ще ви помогнем, вие ни псувате??? ЗАЩО

84

Перник

преди 7 години

До makedonecАко ние сме татари, то и ти си татар, защото сме един и същ народ с вас по ГЕН! Генетика, пич, съжалявам. Татари ви учат, че сме, защото Волжките Българи в Русия ги наричат татари (Татарстан), а те си палят знаемто и на всякъде обясняват, че са Българи и СА СЕ БИЛИ С ТАТАРИТЕ! Единствените победили Чингиз Хан! Русия (Иван Грозни) ги нарича насила Татари от злоба! Справка - при превземането на Волжка България (Казанското царство) се самопровъзгласява за Цар на Българи и Руси! ПРОВЕРИ

83

Истината

преди 7 години

Колкото и измерения да има проблема "Ислямски Джихад", това не променя нещата! Албанци, малбанци, бежанци, межанци....каквито и други нарицателни да ни набиват, истината е, че Ислямския Джихад настъпва и трябва да бъде спрян. Иначе Европа е на довиждане! Тоа е тоа.

82

Анонимен

преди 7 години

Като чета коментарите ми се струва,че погадно племе (не нация) от българите по отношение на съседи няма, нито сърби нито македонци са такива

81

makedonec

преди 7 години

edin vopros......A TATARITE?????

80

Анонимен

преди 7 години

До До предишнияНито са илири,нито са траки,те се появяват през Средновековието,а земята им в миналото е била владение на византийци,българи,сърби.

79

Анонимен

преди 7 години

Албанците са наречени на името на областта Арбан или Арбанаска земя,намираща се в северна Албания,наричани са също и арнаути,арбанити.В латинските извори от 12 век името на областта Арбан преминава в Албан.В грамотата на българския цар Иван Асен Втори областта е описана като част от Българското царство и е наречена Арбанаска земя.При нашествието на турците арбанитите се разпръскават и част от тях бягат в съседнитеИталия,Гърция.Изповядват православие,католицизъм,мохамеданство.

78

До предишния

преди 7 години

Албанците може да са били траки едно време , но сега са ***.... Достатъчно кръв се е проляла през вековете, ако някой си помисли за промяна на граници трябва да бъде вразумен на момента от НАТО . С други думи болните амбициии за велика Албания могат да бъдат бързо излекувани с 3-4 плутониеви пиратки

77

Анонимен

преди 7 години

Шиптърите са си Илири даже много техни учени казват че са Траки или между Илирите и Траките не е имало никаква разлика и че те са си тракииско племе .Траки е сборно понятие на много кланове и племена . Та не разбрах ние БОЛГ АРИИТЕ от какво да се притесняваме . Че едни наши далечни роднини пак щели да граничат със нас и какво от това .

76

87 МИИИИИ

преди 7 години

Tебе да не се те обучавали във някаква секта бе мой. НА БАЛКАНИТЕ МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ СА ТРАКИ ,ИЛИРИ И ГЕТИ СЪС МАЛЪК ПРИМЕС НА ГАЛАТИ ИЛИ СЕЛТИ на селски диалект. Техните преки потомци живеят днес във БЪЛГАРИЯ ,РУМЪНИЯ,АЛБАНИЯ ,МАКЕДОНИЯ ,МОЛДОВА / Изселени БЕСИ от днешните Родопи от император Траян през 1 век;. И някогашната ГАЛАТИЯ днес във Р. Турция . Това е бащината ни земя всичката останала *** са натрапници и ЧУЖДЕНЦИ .

75

Бай Хой

преди 7 години

Като стане велика Албанията, тогава ли ще станем братя и сестри? Такива продажници не са ни нужни

74

Анонимен

преди 7 години

Градът(Рас) е център на епархия на Охридската архиепископия,в състава на която остава до началото на 13 век Околната област Дендра е в диоцеза на българската архиепископия с епископ в Рас,когото ръкополага българският архиепископ.

73

Анонимен

преди 7 години

"До Що да не дойдат ,бе."-Стари Рас, или само Рас, е средновековен град-крепост в Сърбия.Сключен е вечен мир, като сръбските велможи правят дарове и изпращат владетеля с придружаващите го от Достиника до българската гранична крепост Рас.Получените дарове са възприемани в България като данък (пактон) и признаване на политическата зависимост на сръбските князе от цар Борис.Константин Багрянородни твърди,че сръбските принцове ca отведени в българския двор.Градът е център на епархия на Охридск

72

1221

преди 7 години

ЕДИН ДЕН ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО

71

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 84В голяма грешка си.Албанците се появяват за първи път през Средновековието,след сърбите,а сърбите се образуват като народ от смесването на рашките с българите.Името "рашки",произлиза от името на българската крепост Рас,която впоследствие е заета от рашките.Румъния е съвсем млада държава от 150-200 години с латинизирано унгарско и българско население.В Албания на някои места също се смесват с българи,в някои райони и до сега се използва български диалект.

70

Анализатор

преди 7 години

Македонци едва ли ще се засиля към нас , прекалено много ни мразят за да го направят. Виж - шиптъри които да създават нови затворени общности като косово може да се домъкнат , от тях трябва много повече да се притесняваме.

69

Що да не дойдат ,бе.

преди 7 години

БЪЛГАРИЯ СЕ СЪСТОИ ОТ 3-ЧАСТИ:--Мизия.--Тракия..--Македония...84-- Е ПРАВ --албанците са илирите......а,чужденците на Балканите са Сърбите....