21

Анонимен

преди 7 години

40 % това не е вярно, много поневече са. Поне 60 %. Погледнете какво става в едно кафене на открито, колко % пушат. Масата от хората пушат, особено по-ниско интелектуалното ниво, в малки населени места, селата. Почти няма човек без цигара.

20

Анонимен

преди 7 години

единственият начин срещу тютюнопушенето е то да стане задължително.

19

Факт

преди 7 години

Интересна информация от нета (цитирана е СЗО):Пушачите умират значително по-рано от непушачите:13,2 години за мъжете и 14.5 години за жените.*На някои трябва да им се набие в главата, че това са средни величини и винаги има изключения, които не отменят тези средни.

18

Анонимен

преди 7 години

Само да попитам. То за цигарите добре, ама докторите за сметка на това започнаха масово да изписват илачи за най-масовите заболявания на солени цени, които се пият до живот! Като попиташ дали имаш избор, отговорът е, че имаш - да пиеш или да умреш!!! Сега там да си даваме парите, докато някой учен установи, че и това е вредно. Само че ще е късно!

17

Анонимен

преди 7 години

Писна ми от тази демагогия! Измислени мерки от СЗО, за да има за какво да получават пари за дейност. В същото време, дали държавата има интерес всички да спрем да пушим или да спре производството на цигари? Та нали с акцизите от алкохол и цигари си пълни бюджета? Нали като умираме по-рано пести от пенсии? За съжаление, отново чрез настройване и разделяне на хората по различни теми, някои си изкарват хляба! Но за наша сметка!

16

Анонимен

преди 7 години

"Колкото е по просто едно население, толкова по голям процент от него пуши."В кралство Бутан продажбата на цигари е абсолютно забранена. Една от най-слабо развитите страни в света са.

15

ПУШЕТЕ СИ НА ВОЛЯ!

преди 7 години

ЦИГАРИТЕ НЕ СА ВРЕДНИ! ЦИГАРИТЕ НЕ СЪКРАЩАВАТ ЖИВОТА! МОГА ДА ВИ НАПИША СПИСЪК СЪС СТОТИЦИ, ЧЕ ДОРИ И С ХИЛЯДИ ХОРА - ЗАКЛЕТИ ПУШАЧИ ДОЖИВЯЛИ 100+ ГОДИШНА ВЪЗРАСТ!

14

До 12 Циник

преди 7 години

Изключенията като Хелмут Шмидт не променят правилото - пушачите живеят средно по-малко от непушачите. Тук друго е важното - пушачите натрапват на всички околни своето пушене. Много трудно е да се спасиш от пушачите, даже е невъзможно, казвам го от собствен дългогодишен опит.

13

Анонимен

преди 7 години

Картинките по кутиите са много по-вредни от цигарите.

12

Циник

преди 7 години

Хелмут Шмидт почина (ако правилно си спомням) на 95 ! Имаше специално разрешение да пуши пред камерите ( иначе отказваше участие) - донякъде цялата работа е в гените..други неща ни убиват по-бързо! ЕЖЕДНЕВНИЯ СТРЕС е на първо място...холестерин...кръвно....склонен съм да кажа - на който както му е писано!

11

sante_dog

преди 7 години

Има един цитат от Кърт Вонегът:На 83 съм. Лъжливи ***! На цигарите пише, че ще ме убият, а аз съм още жив. Ще съдя компанията!естествено казано е с ирония. Ако може да се намали употребата на цигари с тези мерки тогава трябва да се подкрепят. Но не вярвам да сработи. Действително отказването е трудно и по-добре да не се започва. Най-голямо влияние имат родителите. Ако те пушат пред децата, не очакваите децата да са заклети непушачи. така че за здравето на децата ви - откажете се!

10

Циник до 8

преди 7 години

Писнало ми е от "антицигарени екстремисти'Пълни главанаци сте!

9

Циник

преди 7 години

Пуша ...чудя се дали да не пробвам и аз да ги откажа....не съм пробвал досега.Иначе това с рекламите са пълни глупости...не съм се повлиял от тях.

8

Анонимен

преди 7 години

Ако някой запали някаква хартия напр. на улицата или в гората, ще го санкционират по ред причини:. че има опасност от пожар наоколо, че се одимяват хората в близост и т. н. Никой още не се е погрижил за натрапчивото цигарено одимяване по улици, спирки, по туристически места...

7

Анонимен

преди 7 години

Никотинът не е наркотик. Продава се в аптеките без рецепта. Никой не го купува да се друса.

6

Пешо

преди 7 години

Свободно се рекламират наркотици, а психиатърката смятала, че нямало проблем. Май и самата тя е за лечение. Пушачите са за комуна.

5

Анонимен

преди 7 години

Колкото е по просто едно население, толкова по голям процент от него пуши. То и затова от Ес сме с най ниска продължителност на живота, ракията и цигарите, мааме карантии, и гърците пушат, но не ядат вредни а полезни храни и пият узо-та. А ракията е отрова и като им кажеш на наще Ганъовци и не било врно пък тяхната била страшна....

4

Анонимен

преди 7 години

Наркотиците не ги рекламират, а нещо не съм чул наркоманите да са намалели.

3

Пушач

преди 7 години

За жалост коментар #1 е много прав. Тези дето даваме пръстчето надолу да се замислим аджаба защо по дяволите сме започнали да пушим ? От гъзария или защото в дискотеката така се прави.... Направо ме е срам !!!

2

Анонимен

преди 7 години

Започнах да пуша на 12 годишна възраст, когато всички търговски обекти бяха държавни и без ограничения се продаваше тютюн на малолетни. В резултат съм с тежка никотинова зависимост, която се отразява зле на здравето и финансите ми.Трябва да съдя Държавата !