4

Анонимен

преди 7 години

От къде да си взема от тези пилеца дето за едена седмици стават кокошки и снасят яйца, плащам по 100 лв. за брой.😂

3

до 1

преди 7 години

Купих за Великден 60 яйца от борсата на едро. По 15 стотинки обикновените и по 17 стотинки белите. Пишеше че са произведени в Полша. Не са отровни, бяха много вкусни... А пък и като са вносни, според мене контролът е по-голям. Така че ти си отгледай кокошки и яж яйца ... А и вече са нови породи самите кокошки. Само с жито няма да ти снасят яйца. Ако няма химия, няма яйца...

2

Анонимен

преди 7 години

Стига сте писали статии с нескопосано навързани данни.Има редица характеристики, като отношение на холестерола към холина, аминокиселинен скор, сяросъдържащи аминокиселини (метионин), авидин-биотин термозависим комплекс и редица други, които трябва да се имат впредвид. 2-3 термично обработени яйца дневно при липса на някакви конкретни заболявания бяха препоръчвани, като нещо нормално.Жлъчката регулира усвояването на холестерол и при нормално функциониращ организъм, изхвърля излишните количества.

1

Анонимен

преди 7 години

Яйца от магазина не се ядът. Яйца се ядът само от домашна кокошка която е хранена с домашно приготвен хляб или собствено отгледано жито. Всички останали яйца са снесени от химически кокошки с перденца. Даже мога да ви кажа как от пиленце за две седмици става кокошка и започва да снася яйця. Но няма да ми стигнат символите защото са ограничени. Само ще ви кажа не пипайте яйцата от магазина отровни са. Няма да умрете веднага но със сигурност сте пътници до няколко години от неизлечима болест!