9

Анонимен

преди 7 години

А когато Ленин създал новата държава Украйнса, столицата и е била в Харков (до 1934 г.)

8

Анонимен

преди 7 години

И Новорусия е била с главен град Одеса. Одеса е основан от Екатерина Велика и е наречен така, защото са мислели, че древният Одесос е бил в този район. Но Екатерина поискала името да е в женски род.По това време май е нямало хохоли.

7

до 7

преди 7 години

До Руско-турската война 1780 г. териториите на юг от Киев са наричани Дикое поле. След блестящите победи на руските бойци, предвождани от Маршал Румянцев и Генералисимус Суворов, земите от Харков през Донбас и Крим до устието на Дунав (Рени) са се наричали Новорусия.

6

До 2

преди 7 години

Тя Украйна, ако върне всички територия ще остане само като понятие в учебниците по история.

5

Анонимен

преди 7 години

"Неизвестни" стреляли по полското консулство в украинския град Луцк с гранатомет. Кои други могат да го направят, освен фашистващите в Укропия бандерлоги?

4

Анонимен

преди 7 години

Те за това НАТО-веца иска да ги въоръжава още. Сякаш Европа не е достатъчно подпалена, та и да наливаме още масло в огъня. Украйна е едно буре с барут, много голяма грешка беше, че ги оставиха да се разпищолят! Тепърва Европа ще сърба попарката на евро- атлантическите ценности! Заобиколена от конфликти, подпалени поснайте от кого!?

3

Анонимен

преди 7 години

ТАКА КАКТО ВЪРНА ЗАГРАБЕНИЯТ КРИМ НА РУСИЯ.

2

Анонимен

преди 7 години

ЗНАЕМ, (Е ПОЛША СИ ИСКА ОБРАТНО ЗАГРАБената от сталин територия на Галичина, Лвовска и Луцка области.Украйна трябва да върне заграбените територии.

1

Циганин

преди 7 години

Това навярно е провакация на руските военни сили ! Даа, само те са , искат да покажат украйнците в лоша светлина пред света .