15

До 14

преди 7 години

При инфлация 16% и повишение на цените на недвижимите имоти с 40-50% за същия период, това не ти ли се струва балон? Само аз ли си правя асоциация на това с холандските лалета?Кой купува жилище днес и кой ще купува утре?

14

Темида

преди 7 години

Заповядай: bulgarianproperties.bg/byuletin-arhiv/annual-property-market-analysis-of-bulgarian-properties-121.htmlСъс здраве да си ги препродавате и да правите големите пари.....

13

Анонимен

преди 7 години

Като гледам какви ги пишеш, направо не вярвам колко ниско е паднало нивото на някои хора в България.Пишеш за инфлация, но инфлацията от февруари 2008 до февруари 2017 е 16,6%, а цената е нараснала с 50% и то при 8 годишно остаряване на жилището, но ти си над тези дребни подробности. Останалите ти "аргументи" са същите - хвърляш някакви понятия и викаш алоооо или бооожеее.

12

До хохохо

преди 7 години

..дошъл да строи "готините" нови блокове, ама нещо банката не му вярва и не му дава 1000евро за панелка8) кой? Хайде да смятаме, 60 квадрата панелка за 60000 евро за колко време се изплаща, за 30 години може би? А през тези 30 години, колко неща могат да се объркат?

11

Темида

преди 7 години

До СофиянецБрат ти за инфлация (обезценяване на парите) чувал ли си се чудя................божеее бооожеее какви хора има........Заплатата преди 25 години като си го купил колко е била средната.Жилищата винаги си дигали цените- Алоооооооо 2008 беше преди 9 годиниКоментара ти ме накара да изгубя надежда в човечеството.

10

Темида

преди 7 години

До 7.....Зарадвах се да видя, че има още хора които мислят с мозъка си в България :)Казал си го перфектно, ще си позволя да добавя:8) Изключително много некорекнтни практики от "брокерите" 9) Огромни проценти за "брокерите"10) Изключителната световна нестабилност която се задава (справка 2008 така наречения Имотен Бум подобен на този)11) Строенето на сгради без мисъл (можеш да се здрависаш със съседа през терасата)

9

Софиянец

преди 7 години

Това жилище, което сега в София струва 60000 евро, преди 8 години струваше 40000 евро, а преди 24 години струваше 20000 долара и всичко това въпреки остаряването на това жилище. Който се надява да поевтинеят, явно живее в някаква паралелна вселена. Очевидно е, че жилищата в София ще поскъпват. За останалата част на България нямам наблюдения.

8

До хохохо

преди 7 години

Само слепец не би видял балона. Ти си инвестирай, купувай панелките за по 1000евро на квадрат, после ги продавай на по 1200-1500 след година-две. А замислял ли си се кои са потенциалните ти купувачи?1) "балкон" бабите, приятелки на комисар Радев и хващащи тел.измамници?2) самите тел.измамници, ама те са модерни, работят от "хоум офис" и купуват хубави къщи в Северозапада, за без пари, не искат панелката ти в София?3) високо платените ИТ специалисти? Но на тях някак си им е по-удобно...

7

До 7

преди 7 години

Фундаментална причина да си купиш жилище - живота си минава покрай теб ...

6

Анонимен

преди 7 години

Фундаменталните фактори поради които НЯМА да си купя жилище:1) Безумни цени, съизмерими с други европейски столици2) Отрицателен прираст на населението:2а) ниска раждаемост2б) висока смъртност2в) висока емиграция на хора в трудоспособна възраст3) Ниска покупателна способност4) Високи лихви за ипотечни кредити - да 4-5% са твърде много5) Политическа нестабилност6) Нискокачествено строителство7) Пренасищане, празни офиси, апартаменти, магазини ...поради голямото търсене...

5

Анонимен

преди 7 години

Цена без покупко-продажба няма. Преди сделката това е оферта, а не цена.Преди седмица продадох жилище в София, по 1000 евро на квадратен метър, панелка в комплексите, като ако бях изчакал лятото, щях да му взема и повече - търсене има, предлагане няма - това за София.

4

Анонимен

преди 7 години

За цените ясно, а продажбите как вървят?

3

Анонимен

преди 7 години

До хохохоГолям си инвеститор, няма що - спекула до дупка, току виж ни върже. Ако основната ти цел е с излишните ти 100к евро да ми купиш жилището днес, отдавна си пропуснал къде да ги инвестираш :)По темата - за мен основния проблем е че се продават некачествени постройки

2

Анонимен

преди 7 години

Поне в София цените тръгнаха нагоре. Преки впечатления.

1

zeus

преди 7 години

Балона трябва да се надува поне с по една платена статия на седмица ;)