25

БЪЛГАРИН

преди 7 години

До Ха, ха...ПИСАХ ТИ ВЕЧЕ---РЕШЕНИЕТО Е---БЕЗПЛАТНО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ И ЛЕЧЕНИЕ НО ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ НЯМА ДА Е СЪГЛАСНА НИТО ФАРМАЦЕФТИЧНАТА КАКТО К НЗОК.----НЯМА ДА РАЗДАВА ПАРИ НА СВОИ ЛЕКАРИ

24

Анонимен

преди 7 години

"Лекуват" се на сляпо - симптоми, а не болестта. Изобщо - пълна меркантилна профанация. Знахарите са по-полезни.."Пишеш съвсем незапознат. Ако се грижиш за здравето си си плащаш застраховките, ако ходиш редовно при личния лекар/ не само профилактно/, ако си правиш тестове за всичко съмнително в организма- тогава ще видиш че здравната ни система функционира почти перфектно.

23

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"А в Хипократовата клетва пише, че лекарят при всякакви обстоятелства трябва да лекува нуждаещия се."Такова нещо не пише изобщо. Жалки прости човечета, защо не ви се свидят пари за цигари и ракия, нито за сирене или пържоли, но като трябва да кихнете някакви 20-30 лева за ЗДРАВЕТО СИ, изпадате в ужас?Знаете ли, че на запад викащия линейка е длъжен да заплати всичките разходи за бързата помощ?Радвам се, че българина в момента има точно такова здравеопазване, каквото заслужава.

22

Лекар

преди 7 години

Само да кажа на едноклетъчните пикльовци тук, че средностатистическия лекар няма механизъм за "източване на касата", каквото и да означава това. Лекарите на държавна работа получават заплата и толкова, други парични потоци през тях не минават.Неадекватни и манипулирани овчици, касата се източва от тия най-отгоре! Като толкова мразите лекарите, умирайте в мъки всички. Не съм учил през целия си живот, за да ме шамаросва бай шангал и да ми се натягат неграмотни плебеи защо трябвало да си плащат.

21

в лапите

преди 7 години

Действащата от 20 години здравна система е садистична и геноцидна. Само се плямпа, че човек трябва да бъде лекуван като система, като единен организъм. Но се прави точно обратното с "направленията" и "пътеки" и лимити за тях и по тях. Няма болест излекувана за 1 месец, при това без връзка с останалото състояние на организма. Не се поддържа информация за предишното здравно състояние. "Лекуват" се на сляпо - симптоми, а не болестта. Изобщо - пълна меркантилна профанация. Знахарите са по-полезни...

20

Анонимен

преди 7 години

До azА "ти" си толкова лекар, колкото хиената - лъв. Представям си, как дереш пациентите си, как рекетираш болните, като ги поставяш в цайтнот - или носиш 5 хилядарки, или умираш. И повечето хора умират, защото няма начин да дадеш на лекар-бандит 5 000 лева, когато получаваш 500 лева. А в Хипократовата клетва пише, че лекарят при всякакви обстоятелства трябва да лекува нуждаещия се. Но сигурно си млад "лекар", а вие не се кълнете пред Хипократ, а пред Златния телец. Нищо човешко.

19

от чужбина

преди 7 години

До мед.сестраHапълно съм съгласен с вас, затова моя съвет е събиране на багажa и бягане на вънка. Заповядай в USA тука поне мед сестрите се ценят.

18

ПРАВИ СА

преди 7 години

Специалистите са прави - едно направление получено през Личен Лекар е 2.90 лв за ЗО .Това може да се включи в парите платени от НЗОК - 80 лева . А преглед на частно е 25 лева .Тук нещата загрубяха .Излиза че Здравната Каса участва в Ограбването на Парите ни за ЗДРАВЕ .Трябва да има ясно разделение между Касата и Частната Незаконна Практика .

17

Анонимен

преди 7 години

до:мед.сестра Да така е...наистина фелдшерите,сестрите и санитарите са най-малко облагодетелствани от цялата порочна система.

16

мед.сестра

преди 7 години

Всички навсякъде говорят само за лекарите,а какво да кажем за сестрите,които са по цял ден с пациента,търпят всичките му настроения и изпълняват назначенията. Като сестра ,завършила преди половин година и работеща за няма и 400 лева,се питам дали на някой му пука за дежурствата и нощните смени,които се заплащат за мизерните 20ст./час?! Какъв е моят стимул да работя в тази държава,в родния ми град,където продавачки с основно взимат колкото мен?

15

Анонимен

преди 7 години

до:14 Явно си се объркал...аз не казвам да ме лекуват без пари,а да не ми търсят подкупи и да не пишат неверни неща в епикризите и да не заобикалят законите за допълнителни средства...Част от лекарите са честно казано: Обирджии.

14

az

преди 7 години

В Хипократовата клетва,която всички цитират,малцина са чели, а единици разбират не пише,че лекарите трябва да слугуват безплатно. Напротив,там изрично Хипократ е касал,че лекарят трябва да лекува безплатно само неговите ученици и децата им!А тия журналистически лафове за източване на касата,по пътеки и рушвети са за наивници,Който иска да се лекува по европейски трябва да си плаща по европейски! Иначе не става!

13

ти

преди 7 години

Джипитата вече не стават за лекари. Те отдавна се де-квалифицираха. Стават само да пишат разни бумаги и да изписват редовните лекарства на пенсионерите за да ги купуват с намаление и да рекламират разни грипни лекарства. Имат по 2-3 000 пациенти за които получават пари от касата без да виждат очите на 80% от тях. А да не говорим, че въобще не предупреждават тази пациенти да си правят профилактиките.

12

Анонимен

преди 7 години

До бившЙа, генау! Ако се осигуряваш часно може или ако живееш в някое село, иначе си записваш час с направление при специалист след месец, два!!!

11

Анонимен

преди 7 години

до:9 Тези лекари са дали и Хипократова клетва,но я нарушават.Да работя,да получавам заплата,но тя е в рамките на договора ми и не вземам подкупи и не търся от болните допълнителни средства за да ги лекувам и не източвам клинични пътеки и не пиша фалшиви епикризи ...няма да продължавам.

10

Анонимен

преди 7 години

До anonimen 1------------------------------Не можеш да станеш джипи,зашото се иска много четене и акъл. а ти си т.ъ.п.

9

аз

преди 7 години

ДО 6 и7 Вие безплатно ли работите,бе ***.И насила никой не ви кара да ходите на лекар!

8

до 2

преди 7 години

До бивша часа, за който се записваш след колко време е? За утре дали става?

7

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 6 - казва се мародерсто, и по време на война се наказва с обесване! а в китай ги разтрелват на стадиона!

6

Анонимен

преди 7 години

Боже тези искат още пари за заплати.Хем крадат от касата по клинични пътеки хем взимат на ръка от болните и отделно от това почерпка от доволните пациенти.Това се казва ОБИР!!