25

Анонимен

преди 6 години

Не се разбира МОН с конкурс ли е избрал един студент да учи на държавна издръжка? Кога и как е обявен такъв конкурс и само сред ромите или сред българските ученици е бил конкурса?

24

асен

преди 7 години

д оКомисията по дискриминация, Ана Джумалиева.Г-жо Джумалиева защо на нас бълга-рите държавата не ни плаща така за децата ни, ние българите сме дискриминирани в родината си.За това и ние нямаме ангажименти към тази уродлива държава.Ние самиси издържахме децата да завършат ВУЗ, но ще ги пратим да служат на други държави,тази не ги заслужава.

23

жико

преди 7 години

А колко бели деца гладуват в България и нямат пари дори за баничка.

22

Елена

преди 7 години

Добре де,нали има европари за РОМСКА ИНТЕГРАЦИЯ,защо не му се дадат оттам?

21

New

преди 7 години

O, gorkoto...jivo li e?!

20

Гошо

преди 7 години

Дано се научи на нещо ,за да си заслужава тоя харч.

19

1

преди 7 години

Нищо не пише за резултатите от изпитите, които държи. То хубаво плащат.

18

Шопо

преди 7 години

Ром да си ,бате !

17

anonimen

преди 7 години

o6te kato mu vidqx fizionomiqta i se dosetix 4e e ot nejnite

16

Трол Горянин

преди 7 години

Горките българи всички от залъка си отделяли за да могат отрочетата им да купонясват в Студентски град до зори и да се плякат в тоалетните на дискотеките. И резултата е на лице , в бг е пълно с продавачк-консултанти с по 5 визши и сервитьорки в по 5 езика , На вятъра си хвърляте парите , това дето ви разправяха комунистите че количествените натрупвания водят до качествени не е истина ,

15

Анонимен

преди 7 години

Защо за българчета не се прави подобно нещо?! Знаети ли колко ще изкарат същия изпит и ще ги приемат? Държавата дали ще плаща и зя тях? Аз не искам моите пари от данъци да отиват зя това! Имам много приятели, които са приети да учат в чужбина и до един си плащат сами таксите. Защо само за това дете да плаща държавата? Сега всички граждани, чиито деца деца изкарат изпитите в Кеймбридж да съдят МОН за дискриминация, ако откаже да ги издържа докато учат.

14

Старшинката

преди 7 години

Едно време такива ги пращаха в КЕЧ-а сега е Catts College......

13

Анонимен

преди 7 години

ще се самоопределя като ром и ще ида да искам и аз стипендия. Отделно това ще ми осигури безплатно ток, вода и други помощи. Изобщо голяма далаверка

12

аз само питам

преди 7 години

За футболистите чалгаджии-може а за едно момче с ум не може! Защо така скочихте бе хора?

11

Анонимен

преди 7 години

На базата на какво е взето това решение? На писмо от майката ли? Който го е решил това, да излезе и да обясни как аджеба е преценил , че е "целесъобразно"?

10

Както е

преди 7 години

в един от любимите ми еврейски вицове :"Не си го откраднал ти, но неприятното чувство остава".В еврейската държава България, българите са след последната дупка на кавала.

9

Анонимен

преди 7 години

И аз съм абсолютно против. МОН да плаща образованието на деца в българските университети, да се грижи за нивото на нашето образование, не да налива измъчени пари на данъкоплатеца в чужди учебни заведения. За нов просветен министър ли го подготвят, що ли?

8

Обучението приключва

преди 7 години

Предстои да видим резултата:1. Ще се върне ли в България?2. Ще работи ли в полза на България?Въпросът за дискриминацията е съвсем друг. Ние теглим кредити, за да учат децата ни , други крадат наша частна, а също и държавна собственост, за да организират шумни гуляи, продължаващи 3 до 7 дена, по повод на това, че малолетна мома, маскирана като булка, ще започва полов живот без брак. И в резултат на това, "ще си осигури издръжката" за наша сметка, изнудвайки ни да храним нея и бъдещите й деца.

7

Анонимен

преди 7 години

Не че нещо, но не съм съгласен. Рзбирам да има обявена стипендия и да кандидатстваш и министерството да те подкрепи, обаче всичко друго е погрешно. Бил кандидатсвал, приели го били, ама сега нямал пари даучи. Има университети със стипендии, като успееш за стипендия, учиш без пари, като не успееш, плащаш, като нямаш пари вземаш заем и плащаш. 90% от завършващите западни университети , си изплащат заемите после в продължение на години. Този е от борещите да са равни, ама от по-равните

6

88

преди 7 години

Това е абсолютно неприемливо. Дъщеря ми завърши в Англия е сега е назад с 30000 паунда, заради заема за обучение. Там се отпускат заеми с невисоки лихви за обучение и общежитие. Защо на този умник аз трябва да му ги плащам, чрез данъците които ми се удържат? Каква е логиката на него държавата (т.е. данъкоплатците) да му поема разходите, а да не тегли заем? То е ясно каква е логиката - "с"иганска! Айде да престанем вече с такива простотии.