19

бай ТИГАНЪО

преди 6 години

До някойверно е. прос юовек сам овчар познаам и бай ти шиле ама много е умен по от най умнио ни депутат. ако влезе у порламата ке вииш кат вук. и ке не прикоткат каа макефдониа и пенсите ке станат 300 лева или 200 евро се таа.

18

do Анонимен 13

преди 7 години

аз откраднах...беше по мое желание и необясним подтик... след малко родителите ми разбраха и баща ми, ми изтряска як шамар... бях на 7-8 години някъде и повече не съм опитвал да открадна каквото и да било... да не описвам тук колко ревах... така че, никой да не ми обяснява за средата и т.н глупости. и от най-добрата среда се раждат ***, крадци, убийци, наркомани... понякога ти идва отвътре

17

Анонимен

преди 7 години

Към коментара "а ако направи такива веднага му се отнемат!"А къде да ги сложат? Проблемът с настаняването не е по-малък от страшния друг - кражбите на деца. Защото когат се дадат повече правомощия, един ден вие няма да заварите детето си. От коя партия бяхте ....?

16

Анонимен

преди 7 години

Парите отиват в НПО-та. Изключително много пари се събират за нужди на организации, които не работят ежедневно с деца, а се водят оценители, консултанти и т.н. на државни служители, които също не работят непосредствено с децата. Няколко дами желаещи да се закрият интернатите, но без реална говотност да се преместят тези деца, саботират всякакви възможност към тези интернати да потекат пари - нали ще ги закриват, а самите дами не желаят да помагат на интернарнати категорично.

15

Адмиралъ

преди 7 години

Нашата държава хрантути и създава престъпници.

14

fdgfg

преди 7 години

Добрутро!ОТ години е така ,сигурно и през соца е било зле,там поне е имало дисциплина да не стават проститути и престъпници,но едва ли

13

Анонимен

преди 7 години

Според кмен раждането на деца, трябва да става с позволение от закона. Родтелите да минават тест за интелигентност, да им се проверяват банковите сметки и здравето. Който не отговаря на изискванията, няма право да има деца, а ако направи такива веднага му се отнемат! Хуманно, нехуманно..щом средата е виновна и не можем да я промени, никакви чавета!

12

Някой

преди 7 години

Стипендия в училище за отличен успех 21лв . Джобни в интернат 35лв :)

11

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 11Никой не се ражда престъпник, а става талъв под влиянеи на средата. Преди да се наказват децата, трябва да бъдат наказани възрастните, които са допуснали децата да крадат, убиват и изнасилват. Доказано е, че Макаренсковската педагогика не работи и наказанията при децата не водят до положителни резултати.

10

Nina

преди 7 години

Тези интернати са престъпление спрямо децата и нарушение на правата им. Не знам къде са всички правозащитници като Хелзински комитет, УНИЦЕФ, Мрежа за децата и защо не взимат позиция относно тези заведения. Повечето от децата са затворени и наказани, защото са били изнасилени! Или са избягали от дома им защото са бити и тормозени. Или са откраднали, защото са би гладни и принудени от родителите си да крадат. Държавата наказва децата, а не тезил които са виновни - родителите.

9

Анонимен

преди 7 години

Много съжалявам, но такива деца отиват там, защото заслужават да са там и това трябва да е наистина, като затвор за тях, за да могат да се стреснат да направят нещо за да стигат отново там. Има деца извъшили грабежи, убийства, изнасилвания и каквото още се сещате, те какво заслужават хотел ли. На родителите на тези деца трябва да им спират помощите и въобще да не ги възобновяват. Сега ще им даваме и джабни за цигари и наркотици - супер. Вместо да им се даде работа и образование, ето цигарки!

8

Анонимен

преди 7 години

отвратителна пропаганда, дано да се наложи на бг да са бежанци, а много са и в момента и с тях да се отнасят така, *** и малограмотни и трудно говорещи *** като ДИнко

7

Анонимен

преди 7 години

Най-добре да ги пращат на доживотно посещение в Северна Корея.Заедно със семействата.Там ще ги научат на всичко необходимо освен тва ще се грижат за тях,хранят обличат и тн. Току виж им санирали безплатно и жилищата.

6

някой

преди 7 години

Има по-добро решение - да бъдат задължени родителите им да заплащат сумата за издръжка на децата им в интерната.Ако нямат доходи /което е най-вероятно/, да бъдат принудени родителите им да полагат обществено-полезен труд, за да изкарват пари, които да се дават на децата им. Ако пък не желаят, родителите им да отиват в затвора.Така ще се научат, че трябва да се грижат за децата си, а също няма да са в тежест на държавата, т.е. данъкоплатците.Но няма да стане - у нас престъпниците са обгрижвани

5

ЕС

преди 7 години

Важното е бежанците да са добре и да търгуват с хранителните продукти.

4

Анонимен

преди 7 години

Вместо да им дадат по 30-40 годинки стабилно зад решетките те ще ги бонифицират за извършени престъпления.90% от живущите в такива интернати са мъже - бъдещи убийци изнасилвачи и терористи.Всякаква ***.Такива същества се оправят с много бой,труд до изнемога и 125 грама хляб или ориз дневно..Те мислят как да им правят животът хубав.Не знам кои са по-ненормални.Тия вътре или тия които ги мислят тия закони.Средата им била виновна,родителите,космическата енергия.Виновни са си те защото са зли.

3

Анонимен

преди 7 години

Накрая резултатът е един : В 98% тези малки престъпници се превръщат или в обикновени престъпници-крадци,измамниц на дребно или в поредните аутсайдери,свикнали вечно да мрънкат,да чакат друг да свърши незо вместо тяхуда ги съжалява и да им помага!Вместо да ги залъгва с дребни стотинки,да ги обучат в различни професии,осигуряване на работа,възможност зо професионална реализациа! Така се градиудом,семейство,общество и държава,а не с подаяния и съжаление!

2

Анонимен

преди 7 години

Първоначално прочетох "в интернета", то там май наистина е по-зле... фейсбук зомбита.. :D

1

Анонимен

преди 7 години

ТЕ СА ДОРИ УБИЙЦИ, НЕ САМО КРАДЦИ.