15

павлова

преди 5 години

Случаи на хора със спрени имуносупресори и други даваха по ТВ. Но всички тези репортажи отвращават народа от самата идея за даряване!!! А официалната ни медицина и световната също тръбят да се дарява...!

14

Павлова

преди 5 години

В "Предай нататък", когато все още го имаше, Наталия Симеонова му даде право да говори на Мариян. Думите за здравеопазването ни тогава бяха "Мафия"! Спрели са му супресорите и е" атакувал чуждия бъбрек". Колко струват дано не знам, но не можеш да си ги купиш, ако ги няма в аптечната мрежа, а всъщност май трябва да ги получи и с голямо намаление по НЗОК. Също каза, че здр. заведения "имат сметка повече от хемодиализни процедури", отколкото да изписват имуносупресори!!! Не е виновен той!

13

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

До Милена Георгиеваами, добре.

12

Анонимен

преди 7 години

Не мога да повярвам, че е спрял да пие лекарствата. Питайте човека, преди да пишете такива глупости, че кой иска да си причини такова нещо сам?

11

мнение

преди 7 години

"Идеята на кръстосаната бъбречна трансплантация е, че при нея две двойки без шанс за получаване на бъбрек от свои близки се подлагат на успешна операция като споделят своите бъбреци взаимно. В тези случаи, при които живият донор не може да дари бъбрека си заради несъвместимост в кръвните групи или наличието на повишено ниво на антитела, тогава дарът на живота идва именно подпод формата на кръстосана бъбречна трансплантация"... Някой може ли да дообясниз аккво точно иде реч???

10

Iphone8

преди 7 години

какво все пак значи кръстосана трансплантация? не всички сме доктори. дано се оправи момчето

9

G

преди 7 години

Тези хапчета не вървят с алкохол, а и по коледа се хапва повече, а трябва да се внимава.Успех на момчето!Всеки заслужава втори шанс, а някой и трети.

8

Анонимен

преди 7 години

За съжаление човек от съдбата си не може да избяга!

7

Милена Георгиева

преди 7 години

Здравейте, Трябва да се изясни причината за спиране на имуносупресията. Аз съм с трансплантация от доста време, терапията (имуносупресорите) ми излизат на месец 20лв, тези които са по здравна каса. Не вярвам от Диспансера по трансплантация да са му спрели всички имуносупресори.

6

Анонимен

преди 7 години

До за 50 лева на месецВсъщност вероятно са повече. Не е ясно касата поема ли нещо и какво. Защото примерно на лекарствата за кръвно поема 2-3 лв от 30 примерно. Ако е само кръвното, 30 лв месечно се отделят, ама ако има и друго, току виж лекарствата надскочили бюджета за храна....

5

Горан

преди 7 години

Ама, хората с трансплантации са на имуносупресори цял живот, как така ще ги спира? Пари ли е нямал? Ако е така, ужас...

4

за 50 лева на месец

преди 7 години

гледам по разни форуми дават по 100-120 таблетки на месец да се пият, това са 50лева на месец

3

sante_dog

преди 7 години

Въпрос - защо е спрял подтискащите лекарства които са пречили да се отхвърли органа?

2

Анонимен

преди 7 години

ми за какво е спрял да си пие хапчетата?

1

Анонимен

преди 7 години

Много е готин, дано да успее. Стискам му палци.