26

Pavel

преди 3 години

До АнонименТъжен факт....

25

Язък Азимов

преди 4 години

Бъдещето е на хибридите,комбинация от дроиди покрити с био нано тъкън и трансферирано съзнание.Секса през 2070 ще е с флашки...

24

Неизвестен

преди 5 години

До ПлавникИдва поколение алфа.

23

Дани

преди 5 години

Да поясня, че говоря за Варна, защото там имам поглед.Изобщо при социализма не сме живели в първобитната ера. Лошото беше само липсата на свобода- политическа и да пътуваш, както и на частна инициатива.Но пък имахме много други свободи, които сега липсват.Например да правим собствена икономика, да купуваме български стоки, а не китайски и турски, да произвеждаме високо-технологични продукти.Майка работеше в "Нови енергийни източници"- 84-85 год. произвеждаха соларни панели за бойлери.

22

Дани

преди 5 години

До ДО 11 Интелектуалец: Момче, това че си съвършен *** не те оправдава. Само доказваш написаното в статията.Програмиране( Изчисл.техника) се учи като самостоятелна специалност във варненския Технически университет, тогава ВМЕИ от далечната 1983 год. Обучението беше много добро и например аз, като завършила макар и не с първите випуски, в момента мога да се справя със всякакви софтуерни платформи. Първите счет.програми за PC /перс.комп./ се внедряват от 1985-6 г. във Варна.

21

цък

преди 7 години

Хем не можело да се задържат на работа, хем били идеални за работодателя заради нестандартните си идеи. Нещо аз ли съм *** или нещо не се връзва. Кой ще реализира тези нестандартни идеи? И аз мога да хвърлям кьорфишеци произволно, ама трябва и някой да ги прави. Апропо аз съм от поколението X ама ако си мислите, че ми се седи в офис, сте се объркали. А че новото поколение ползва калкулатор и когато погрешка натисне друг бутон, от резултата не може да прецени, че е направил/а това, това е факт!

20

Плавник

преди 7 години

Аз не се разпознах, но се зачудих как ще кръстим поколението на родените между 2010 и 2024? Английската азбука свърши.

19

Иван Пешев

преди 7 години

Абсолютна простотия, желанието на разни коментатори и анализатори от САЩ да вкарат хората в някакви категории си е тяхна работа, нащето общество е с различна история и тези категории не важат за нас. Аман от тези тъпотии. Чудим се как да оправдаем мързела и неврозите на по-младите поколения, то не бяха деца индиго то не бяха дрги простотии.

18

dp

преди 7 години

Гледам някои от постващите са се засегнали от обобщаващите приказки в статията.Ми не трябва, обобщения като това в най-добрия случай описват средностатистическия човек.Хората носещи развитието на гърба си - тези, които правят нови неща, последните 30-40 години тия нови неща са предимно в електрониката и програмирането - вървят пред "времето", докато не умрат или осенилеят имат постоянна, огромна преднина пред масите за които става дума в статията.

17

123

преди 7 години

Да ок ще стоя за 750 лв в някаква фирма, където всичко е безумно, а няма да отида за 1750 в друга фирма, където ще имам лична и финансова свобода. Няма да изляза на квартира , ще живея с мама и тате, защото младите трябва да ги вълнува общото благо. Как пък не. Кой ще е тоя безумен дето ще седи зарадо благото на фирмата, като му се предлага повече... лоялност има когато си конкурентноспособен. 1000 + лв е повишение, което в една малка фирма няма. Животът струва пари, драги ми Смехурко.

16

АйТиТо

преди 7 години

Познавам ги аз тия поколения:X - поколението пишеше на машинен код, асемблер и от части C и Pascal и не знаеше какво е Windows, но слушаше Doors.Y - поколението пишеше обектноориентирано на C++ и SQL, заговори се за интернет и HTML3и дойде Z поколението и се почна : flash, C#, Perl, Python, HTML5 и се оказа, че колкото и мощни компютри да се изобретят, все им е малка мощността, а паметта никога не стига.

15

светнат

преди 7 години

До: ДО 11 ИнтелектуалецИзказването ти е малоумно. Аз лично завърших ВМЕИ ( сегашен ТУ ) през 1987 година. С часове не сме излизали от изчислителния център да пишем и тестваме програми. Вярно е, че пишехме програмите на перфокарти, но по същество работата е същата.

14

до 14

преди 7 години

Компютърни инженери (включително и в България), умнико, има от много време. Кой мислиш е проектирал компютрите Правец, които се появиха в началото на 80-те? Дори дизайнът им да е краден (какъвто всъщност са), нали някой трябва да направи производствения дизайн? Някога имаше изчислителни центрове, където имаше компютри и инженери. Компютърът, умнико, го няма от 15 години. Това, че ти си роден преди 15 г. не означава, че светът започва с теб.

13

Стефан

преди 7 години

До 14 - ''до 11 интелектуалец'': Нямаш представа в колко голяма грешка си относно възникването на професията ''компютърен инженер''. Хайде първо прочети малко и тогава се изхвърляй. Давам ти жокер - космическите кораби не се управляват със сметало. А щом има компютър, значи преди него е имало компютърен инженер, който го е създал.

12

ДО 11 Интелектуалец

преди 7 години

Брато ,Ти изби рибата , Къртиш Мифки - на 57 години КОМПЮТЪРЕН ИНЖЕНЕР .Кога завърши тази специалност ?Компа го има от 15 години .Дедо ти е сигурно завещал Правец с перфорирани флашки . Умори ме от смях .Докато има такива дъртаци живи като теб няма да се оправим .

11

Анонимен

преди 7 години

поколението Х изнесе и продължава да изнася на плещите си висчки. Поклон.

10

Анонимен

преди 7 години

До Интелектуалец:Ти си очевидното изключение от изключително бледото ти поколение. Хората от твоето поколение са доживот обременени от културата на социалистическото общество и след почти 30 години на преход и поазарна икономика все още не могат(и никога няма) да се напаснат. Много ме притеснява обаче новото поколение- Z. Нямат почти никаква мотивация, нито да учат нито да работят. Хубавото е, че са най-възприемчиви и имат огромен потенциал.

9

Интелектуалец

преди 7 години

По-*** статия не бях чел отдавна. Аз съм на 57 години, компютърен инженер и се занимавам с информационни технологии още от времето, когато авторката е ходила права под масата...Никое от изброените поколения не може да ми стъпи на малкото пръстче.

8

Анонимен

преди 7 години

Новото поколение са ги направили на пълните мързели в тая статия.

7

Анонимен

преди 7 години

Накратко като с автомобилите-колкото по0късна година на производство толкова по скапани и ненадеждни,но за сметка на това претенциозни и пълни с боклучава електроника правена в Китай