25

Бай Хой

преди 7 години

До 26 - този който понякога трие коментари, ще разясни

24

ognyanz

преди 7 години

Тази сграда, както и всички останали, собственост на бившата БКП, са отдавна държавна собственост. Така че правителството да решава, какво ще прави с нея. След като не е поддържана повече от 20 години, може и да е станала опасна. Да я съборят и да пуснат етноса с каручките, ще я обезкостят за нула време.

23

123

преди 7 години

Някой може ли да ми разясни термина ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ?

22

Анонимен

преди 7 години

Пратете сергишев и сайдера да дават наряд - началник на караула ***!

21

Анонимен

преди 7 години

В статията има няколко култови бисери... "Монументът, който е все още частна собственост на държавата" - това не е ли просто "държавна собственост" ? "международни класации за най-изоставени паметници." - изоставен, по-изоставен, най-изоставен... или може би авторът е написал статията преди закуска и просто е изял някое прилагателно като например "най-известни", "най-впечатляващи" или "най-интересни изоставени паметници"

20

Анонимен

преди 7 години

ABE DA SE BUTNE TOVA PROIZVEDENIE NA IZKUSTVOTO KATO E NEKA4ESTVENO, AMAN OT KOMUNIZAM ! KUNEVA DA DADE MALKO OT SPESTENITE SI PARI I DA GO RESTAVRIRA, AKO TOLKOVA E ZAGRIJENA....

19

МИШО

преди 7 години

ДА , АМА НАШИТЕ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ , НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СВЕТА ,ЗА КОЙТО ГОВОРИТЕ И ТЕХНИТЕ ПАМЕТНИЦИ.ОНЯ *** КОЛКО ВРЕМЕ СЕ БОРИ С МАВЗОЛЕЯ,ДОКАТО ГО СЪБОРИ. ОПАРИХА СЕ И СЕГА ГИ Е СТРАХ ДА СЪБОРЯТ ТОЗИ ПАМЕТНИК ,ЧЕ БЕЛКИМ ГИ ПОВЛЕЧЕ НАДОЛУ ПО БАИРИТЕ.

18

Циник

преди 7 години

Да се напънат червените милионери..и да я ремонтират!Да я бутат - не ми трябва!

17

коко

преди 7 години

Нека не повтаряме грешката ни с мавзолея

16

Анонимен

преди 7 години

разрушаването на паметници е присъщо за онея забрадените, с мозък на камила... хубави, лоши, паметниците са история, която учи и напомня за добри времена или служи да напомня за грешки, които никога не трябва да се повтарят !

15

До 15

преди 7 години

Интересен коментар, само уточнявам, че Chateau Miranda се намира в Белгия.

14

Krom

преди 7 години

До Пешо, видимо "ненавиждаш" комунизма. Та, ето ти и моето мнение. Аз бих заложил една гаубица на разстояние за право мерене, и бих им дал комплект боеприпаси. Така със сигурност, "монумента" ще отиде там където му е мястото.

13

Анонимен

преди 7 години

"В цял свят паметниците се пазят и за посещение"Де да беше така. Миналата година във Франция започна разрушаването на един от най-красивите замъци в света заради пари -Chateau Miranda. В САЩ - Pennsylvania Train Station, куп други исторически паметници, да се готви цял Детройт. Германия няколко пъти взривяваше бункера на Хитлер и вече го няма, Двореца на Републиката, уж заради азбеста, още стотици сгради.

12

Анонимен

преди 7 години

кой плаща охраната на частната фирма? пак държавата? а защо не БСП - БКП ? нали си е нейна ?

11

Пешо

преди 7 години

Ненавиждам комунизма, както и всички ***, копнеещи той да се завърне. Но не мота да кажа на черното бяло - сградата е интересна и заслужава да се превърне в туристически обект. И да не инвестират милиони в него, просто да го укрепят, да не е опасен.

10

BILL

преди 7 години

"Частна фирма ще бди над Чинията на Бузлуджа" Защо? Чинията няма да отлети. Не че щеше да е загуба...

9

Анонимен

преди 7 години

"международни класации за най-изоставени паметници."Има ли по-изоставени и най-изоставени паметнници? Класациите са за най-интересните изоставени сгради по света.

8

Окончателно решение

преди 7 години

Символ на дебилният комунизъм.TNT е единственото адекватно решание!

7

Внимание

преди 7 години

Моля журналистката Мария Нестерова да обърне внимание, че от 1942 година името на върха не е Бузлуджа, а Хаджи Димитър. Ясно е защо БСП активно налага турското име, но интелигентната и публикуваща част от българското общество трябва да се изразява точно.

6

Анонимен

преди 7 години

Нека да се превърне в космическа станция за пристан на извънземни, които може би ще донесат комунизма на Земята.