295

A3e

преди 7 години

Стига глупости ***, и сега си има качествени храни, плодове и зеленчуци, само че изборът и асортиментът е огромен, за разлика от преди. А опашки,купони,дефицити няма. За останалите ни проблеми-кой управлява(и създаде мафията) БГ от 1989-та до днес?Вашите любими червенковци... В статията се говори за "Рьоперверк", "Млечна промишленост"- Кюстендил, дискети в Лондон и т.н. От Източна Европа само ние нямахме лустрация и оставихме червените да ни мачкат, затова другите ся са добре, а вие ревете!

294

Анонимен

преди 7 години

Защо не питат нас които работихме на тези машини товарехме тировете работеше се денонощно за да се смогне и знаем много добре дали се връщаше или не продукция защо не попитат военните заводи как са успявали с огромните поръчки защо нищо не се казва за коприната и още хиляди неща които нямат изброяване защо се лъже младото поколение ние никога няма да стигнем тези времена нямахме много пари но духът беше свободен

293

Анонимен

преди 7 години

До Пешо"Давам по 1000 лева за едно бурканче лютеница , което струваше 0.44 лв. - 400 грама от 1980 г., за едно пакетче крема сирене от същото време на цена 0.52 лв. и за една кутия русенско варено / не помня колко беше - ама ми ги направете със същия вкус , многознайковци да ви видя!!"На гладен човек и помията му се струва с прекрасен вкус. Ако сега ти ги дадат да ядеш от тия прехвалени боклуцци със сигурност ще ги захвърлиш и повече няма да ги поискаш. Спомни си какво стана с БДС стандарта.

292

Анонимен

преди 7 години

HMH, не бъркай икономиката с комунизма. А авторите на тази статия и тогава и сега взимат пари без да работят.

291

HMH

преди 7 години

червените слабoумни любители на соца веднага са наскачали :) колко заблуден народ има не е истина, плачат за комунизма, защото нямат акъл да изкарат 2 лева, а тогава ги хранеха наготово :)

290

kocko

преди 7 години

До АнонименАбсолютно вярно ,пълни шушумиги !!!

289

Пешо

преди 7 години

Давам по 1000 лева за едно бурканче лютеница , което струваше 0.44 лв. - 400 грама от 1980 г., за едно пакетче крема сирене от същото време на цена 0.52 лв. и за една кутия русенско варено / не помня колко беше - ама ми ги направете със същия вкус , многознайковци да ви видя!!! Много знаете , ама вече няма кой да гледа прасета , да сади пипер и да гледа животни, само в офиси искате да бачкате и да вземате по 5000 лв. заплата...Затова ще ядете калпава храна - внос дето не става за нищо

288

Ceko

преди 7 години

До azТова беше след комунизма

287

Да обобщим

преди 7 години

С всичките си идиотщини и кусури, ЖИВОТЪТ В тогавашна България пред днешния хибриден геноцид, беше като Швейцария пред България.

286

Анонимен

преди 7 години

Е по глупав анализ отдавна не бях чел. Тези бият по пропаганда и нескопосаните партийни секретари по онова време. Изобщо дали на тези *** е известно че в края на 80те години машиностроителният парк на България бе подменен на 80-90 % с цифрови управляеми стругове и фрези на които електрониката се произвеждаше по лиценз на Фанук ?

285

Анонимен

преди 7 години

хляб с купони - това е времето на войната и годините след нея

284

бГ

преди 7 години

пак аз (337,340). Вярно, че за киселото мляко (поне до началото на 70-тте) трябваше да се става рано преди да отворят магазините за мляко в квартала. Там чакаш на опашка и .. можеше и да свърши.

283

БГ

преди 7 години

(до 338) Аз го написах и това в 337, но текстът излезе извън лимита и го съкратих: Живял съм във Варна и в София, и пиша за това, което си спомням за магазините във Варна и София. По-малко бяха дефицитите там, така е. Опашки за хляб си спомням от времето когато бях малък, през 60-тте. Ама той беше много хубав тогава онзи хляб и го вадеха топъл...

282

пак аз

преди 7 години

и за киселото мляко ... ми то, ако не станеш в 4:30ч и да се боднеш на опашка ..до 6:00ч вече такъв продукт няма в магазина...така и за много други стоки. Ако имаше опашка за нещо дефицитно си беше супер оправдание да не си на работното си място :)

281

az

преди 7 години

си спомням как съм чакала за хляб с купони ...огромна опашка, а бях дете и ме пререждаха, бутаха, мачкаха...много брутално си беше... за единия хляб. Така беше и за захарта, олиото...защо го забравяме това време? Защо никарате да го забравим?

280

БГ

преди 7 години

Аз съм на 60 години и си спомням добре как беше преди 1989.За храната в магазините - имаше и некачествена, случваше се - гнили домати, развалено грозде, но ако се внимава, можеше да се купят и много добри плодове и зелнчуци. По гастрономите не винаги имаше голям избор, но храната беше общо взето качествена. Сега е трудно да се намери качествена храна. Да не го отдаваме единствено на социализъм и не-социализъм - много време е минало, така е в новите времена - и не само в България.

279

Анонимен

преди 7 години

jiveechese po dobre ot sega

278

1

преди 7 години

Както писа Георги Марков: "Стълба под похлупак". Това е най - бързият начин да опишете комунизма в България. Друг интересен цитат по памет от същия автор:"Кажете ни другарю Българанов с какво е по - добър Москвича от Мерцедеса ?"Българанов:"Нашият москвич другарки и другари е идеологически по - добър от Мерцедеса!"В САЩ произвеждаха процесори Мотороло 6800, в България учени се опитваха да разберат как работият за да шпионират. А можеха да направят същите, че и по - добри.

277

ЛЮСИ

преди 7 години

"ДОПОТОПНОТА сталинска индустриализация"-каква индустриализация има сега?Неандерталска?

276

Анонимен

преди 7 години

Повечето хора живееха повече от скромно.Имаха си панелки и вилички.Децата им в повечето случаи бяха около тях.Който си имаше близки на село си хапваше вкусно месце.Правеха се много консерви.През есента навсякъде миришеше на печени чушки и лютеница.Друг стандарт,друг начин на живот.Хората бяха по-добри.Радваха се на малкото.Изключая партийните другари. Ех,живот,живот.Изтича като пясък между пръстите.